Juho Lehtonen FC Jazzin vahvuuteen - Kausi jatkuu Stadionilla

FC Jazz pääsee Stadionille ensimmäisen kerran tulevana perjantaina, kun vieraaksi saapuu BK-46 Karjaalta. Pitkä talvinen kevät siirsi FC Jazzin kaksi ensimmäistä kotiottelua Herralahteen. Kolmen pelatun ottelun j...

FC Jazz pääsee Stadionille ensimmäisen kerran tulevana perjantaina, kun vieraaksi saapuu BK-46 Karjaalta. Pitkä talvinen kevät siirsi FC Jazzin kaksi ensimmäistä kotiottelua Herralahteen. Kolmen pelatun ottelun jälkeen FC Jazzin kauden avausvoitto on edelleen ottamatta ja tätä saldoa lähdetään korjaamaan.

BK-46 on FC Jazzin kera nollakerhossa ja Stadionilla tullaan näkemään mielenkiintoinen kamppailu, jossa pistetilin avaaminen on äärimmäisen tärkeää molemmille joukkueille. Karjaalaiset hävisivät avausottelun vieraissa Peimarille selvästi 3-0 ja kotonaan sarjanousija koko tappion viime kierroksella Tampere Unitedille lukemin 4-3. Kauden avausottelu Musaa vastaan peruttiin Karjaalla.

Päävalmentaja Olli Orvasto pohtii rauhallisena tulevaa BK-46 ottelua,
- Alamme pääsemään hiljalleen tilanteeseen, jossa pelaajia on käytössä sopivasti ja kilpailutilanne peliajasta paranee. Tuntuu siltä, että kausi olisi voinut alkaa vaikka pari viikkoa myöhemmin. Tästä kuitenkin jatketaan ja perjantaina lähdetään nurmelle hakemaan kauden avausvoittoa.

Joukkueen terveystilanne kohenee päivä päivältä  ja pelaajia palaa kokoonpanoon lisää. Terry Ablade on pelipäivänä U-16 maajoukkueen matkassa Serbiassa, sen sijaan loukkaantumisista ovat toipuneet Tobias Laaksonen, Benjamin Tuovinen ja Eero Lehtinen. Joonas Meura vapautui edelliseen FC Espoo peliin kahden ottelun pelikiellosta ja sopimusrintamalla kuultiin viime viikolla Ilveksen nuorten maajoukkuepelaajan Martti Haukiojan lainasopimuksesta. Menneellä viikolla myös Juho Lehtosen kanssa kirjoitettiin paperit kuntoon, kertoo Orvasto.

FC Jazz ja Juho Lehtonen ovat tehneet tulevan kauden mittaisen sopimuksen.

Viime kauden lopulla kotiottelussa JJK:ta vastaan harmittomassa tilanteessa jalkansa loukannut Juho Lehtonen on kuntoutumassa pelikuntoon ja on harjoitellut porilaisjoukkueen kanssa aktiivisesti alkukeväästä. Raumalta kotoisin oleva 24-vuotias Lehtonen tuo FC Jazziin nuoresta iästä huolimatta tarvittavaa kokemusta hyökkäyspelaamiseen ja on punaisille kaivattu vahvistus.

Juho Lehtosella kova into päästä auttamaan joukkuetta tulevissa koitoksissa,
- Viime kauden viimeisillä kierroksilla pelissä tuli nilkkavamma, joka vaati leikkaushoitoa. Kuntoutus on edennyt hyvää vauhtia ja pelikunto lähenee koko ajan. Tavoitteena on ollut saada jalka maltilla kuntoon. Terveyden sekä joukkueen etu edellä mennään ja tottakai hyökkääjän roolissa pitää maaleja tehdä, vaikka en nyt tuosta itselle liikoja paineta ota tulevalla kaudella.

FC Jazz on nuori ja muutamalla kokeneella sotaratsulla varustettu joukkue. Uskon, että joukkueen menestys tulevana kesänä on parempi kuin mitä tulokset nyt näyttävät. Tekeminen harjoituksissa on ollut hyvää, mutta vielä pitää saada se siirtymään tuloksiin. Itsekin olen paljon rauhallisempi kuin aikaisempina vuosina ja uskon, että kentälle päästyäni pystyn auttamaan joukkuetta. Huolellisen tekemisen kautta tästä tulee kaikille mukava kesä, päättää Lehtonen.

Olli Orvasto kertoo odottavansa Juholta tehoja,
- Juhon kohdalla ei ole kysymys mistään paniikkihankinnasta. Juho on harjoitellut joukkueen mukana jo pitkään ja onkin hienoa, että ura jatkuu FC Jazzissa. Harvassa on Kakkosessa alle 25-vuotiaat pelaajat, jotka ovat tehneet Veikkausliigassa ja Ykkösessä yhteensä vajaat 40 maalia.

Odotan Juholta luonnollisesti maaleja. Pyrkimys on saada maalihanat kunnolla auki muutaman vaikean kauden jälkeen. Uskon vakaasti, että tämä onnistuu ja Juho tulee olemaan tärkeä palanen meidän hyökkäyksessä.

Perjantaina 19.5 klo 18.30 Porin Stadionilla FC Jazz – BK-46 (Karjaa)

Kuva: Urheilusuomi.com - Juho Lehtonen