Jorma ”Mami” Murto on poissa

Suruviesti tavoitti meidät alkuviikosta. Suuresti pidetty ja arvostettu pitkäaikainen seura-aktiivi Jorma ”Mami” Murto on poistunut keskuudestamme. Pelaajaurasta lähtenyt side seuraamme alkoi 1960 – luvulla ja...

Suruviesti tavoitti meidät alkuviikosta. Suuresti pidetty ja arvostettu pitkäaikainen seura-aktiivi Jorma ”Mami” Murto on poistunut keskuudestamme.

Pelaajaurasta lähtenyt side seuraamme alkoi 1960 – luvulla ja jatkui viidellä eri vuosikymmenellä. Mami työskenteli pyyteettömästi seuran eteen vuosien ajan ensin pelaajana, sitten valmentajana ja viimein tunnetuimpana työsarkanaan, edustusjoukkueen huoltajana. Viime vuosina vielä sairastumisensa jälkeenkin Mami oli tuttu näky stadionin lehtereillä. Jalkapallo oli hänelle sydämen asia ja peleissä riitti aina suuri joukko tuttuja. Pelin kommentoinnin lisäksi muisteltiin yhteisiä tarinoita ja sattumuksia.

Yksi jätkistä, korvaamaton, isähahmo, reilu, asiansa osaava, huumorintajuinen, seura-ikoni. Muun muassa näillä sanoilla Mamin huoltamat ja valmentamat entiset pelimiehet kuvailivat häntä.  Padre ja mamã ovat portugalin kieltä ja tarkoittavat isää ja äitiä suomeksi. Näillä sanoilla saattoivat Brasiliasta saapuneet ulkomaanavut kutsua Mamia ja hänen puolisoaan Ritvaa, sillä äidin ja isän tavoin he pitivät huolen toiselle puolen maailmaa tulleista nuorukaisista. Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Yksi yhteinen piirre kuitenkin kaikilla Mamia kommentoineilla entisillä pelureilla oli. Suru-uutisen keskellä Mamia muistellessa kaikille nousi tahtomattaankin huulille pieni hymy. Sellainen persoona Mami oli, hyvät muistot hänestä saivat auringonsäteen pilkahtamaan pilven takaa.

FC Jazz seuraväki kunnioittaa Jorma ”Mami” Murron muistoa ja ottaa osaa omaisten suruun.

 

 

Tänään FC Jazzin A-nuorten ottelussa klo 18.30 Herralahdessa ja lauantaina PPT:n ottelussa klo 17.00 Herralahdessa, pidetään ennen otteluiden alkua minuutin hiljainen hetki Mamin muistoksi.

Mami on valittuna myös FC Jazzin Hall of Fame:en, voit käydä lukemassa hänen esittelytekstin täältä.