Joonas Meuran päivä

FC Jazz puolusti kurinalaisesti ja teki kaksi erikoistilannemaalia. Kotijoukkue sai otteluun unelma alun, kun Joonas Meura laukoi pallon alakulmaan ottelun toisella peliminuutilla lähes 30 metristä sen jälkeen kun Juho Kemppist...

FC Jazz puolusti kurinalaisesti ja teki kaksi erikoistilannemaalia.

Kotijoukkue sai otteluun unelma alun, kun Joonas Meura laukoi pallon alakulmaan ottelun toisella peliminuutilla lähes 30 metristä sen jälkeen kun Juho Kemppistä oli rikottu. Laukaus oli meuramainen teknisesti hieno tykitys, jolle vastustajan maalivahti ei voinut mitään. Maalin jälkeen FC Jazz hallitsi peliä, mutta ote siirtyi jakson loppua kohden vierailijoille, jotka saivatkin luotua muutamia tekopaikkoja. FC Jazzin puolustuspelaaminen on viime peleissä onnistunut erinomaisesti ja tälläkään kertaan vastustajaa ei hyville maalipaikoille päästetty. Maalissa Rasmus Östling teki ensimmäisen jakson lopussa hienon pelastuksen torjumalla läpiajon.

FC Jazzin kapteeni Toni Kuusela raatoi taas puolustuksen keskustassa lujasti,
- Pelaamme nyt hyvää alkukautta ja emme suostu häviämään. Vielä ei ole tappiosarake auennut ja se johtuu pitkälti siitä, että puolustamme joukkueena hyvin ja pelataan hyvää futista. Kapteenina on hienoa, kun huomaa koko joukkueen antavan itsestään kentällä kaikkensa. Tänäänkin puolustaminen oli tiivistä ja pidettiin vastustaja poissa hyviltä maalipaikoilta. Hyökkäyspäässä onnistuimme tällä kertaa erikoistilanteissa, mutta saimme kuitenkin luotua myös riittävästi pelitilanne maalipaikkojakin. Tällä hetkellä olemme joukkue isolla J:llä ja matka jatkuu seuraavaksi derbyviikkoon.

Ensimmäisellä jaksolla Joonas Meura oli onnistua vielä toistamiseenkin lähes identtisessä kaukovaparissaan, mutta laukaus kimposi tolpasta ulos. Toisen maalinsa ja ottelun päätösmaalin Meura laukoi voimalla sisään 86 minuutilla maalin keskelle rangaistuspotkusta. Rangaistuspotku tuomittiin, kun Käpylän maalivahti kaatoi laidasta sisään ajaneen Iyam Fridayn.

FC Jazz sai hieman jobinpostia, kun Juho Lehtonen vaihdettiin pois kentältä ensimmäisen jakson puolessavälissä. Kentälle tullut Eero Lehtinen paikkasi Lehtosta kuitenkin hyvin. Muutenkin FC Jazzin penkiltä löytyy nyt vaihtoehtoja ja vaihdosta tulleet Tobias Laaksonen ja Joel Lehtonen toivat virtaa kentälle. Puolustuksen linja ja sen takana Rasmus Östling ovat tällä hetkellä joukkueen kivijalka, jonka päälle on helppo rakentaa peliä. Toni Pyyranta pelasi kauden parhaan pelinsä molempiin suuntiin ja Terry Ablade väläytteli muutamaan kertaan osaamistaan.

Tappioton alkukausi ja tuleva paikallisderby saa futismies Orvaston myhäilemään,
- Tänään otettiin tarpeelliset kolme pistettä ja saatiin ansaittu voitto. Ensimmäisen jakson loppua lukuunottamatta peli oli hyvin hallussa ja esitykseemme voidaan olla tyytyväisiä. Jälleen kerran puolustimme hyvin ja olemme nyt onnistuneet pitämään kauden kuudesta pelissä kolmessa oman pään puhtaana ja nyt kaksi peliä putkeen. Pallollinen pelimme oli myös parempaa kuin aiemmin ja pelillisesti esiinnyimme kuten kotijoukkueen kuuluukin. Seuraavaksi katseet suunnataan sitten paikallisderbyyn, josta on luvassa hyvien joukkueiden mielenkiintoinen ja kova matsi.

Seuraava ottelu MuSa – FC Jazz pelataan 8.6 klo 18.30

FC Jazzin avaus: Östling, Virtanen, Meura, Kuusela, Lemio,Kemppinen, Mapoka, Friday (Jo Lehtonen), Ablade, Pyyranta (To Laaksonen) , Ju Lehtonen (Lehtinen)
Vaihdossa lisäksi: Nurmi, Tomberg, Tuovinen

Kuva: Urheilusuomi.com - Toni Kuusela, Rasmus Östling ja Samuli Virtanen

Ottelun tähdet:
*** Joonas Meura
  ** Toni Kuusela
    * Alfred Mapoka

Tähdet kuuden pelatun kierroksen jälkeen
****** Joonas Meura
  ***** Juho Kemppinen, Rasmus Östling
    **** Terry Ablade, Juho Lehtonen
      *** Iyam Friday
        ** Eetu Kanerva, Alfred Mapoka, Toni Kuusela
          * Eero Lehtinen, Samuli Virtanen, Benjamin Tuovinen