Allenin ajatuksia talvesta ja tulevasta

Ykkösen kausi 2015 on alkamassa. FC Jazz aloittaa kautensa Turussa 2.5. Vastaan asettuu Turun Palloseura, joka lukeutuu sarjan nousijasuosikkeihin. Viime vuonna TPS pelasi vielä Veikkausliigassa. 2014 oli FC Jazzille ensimmäinen Ykk...

Ykkösen kausi 2015 on alkamassa. FC Jazz aloittaa kautensa Turussa 2.5. Vastaan asettuu Turun Palloseura, joka lukeutuu sarjan nousijasuosikkeihin. Viime vuonna TPS pelasi vielä Veikkausliigassa.

2014 oli FC Jazzille ensimmäinen Ykkösessä sitten vuoden 1990. Kautta 2014 mainostettiin Kaikkien aikojen Ykkösenä, jota se kieltämättä olikin. Vain kymmenen (10) joukkueen sarja oli täynnä kivikovia, perinteisiä suomalaisia jalkapalloseuroja.  Ykkösen voitti värikkäiden vaiheiden jälkeen HIFK, joka nousi suoraan Veikkausliigaan. Myös KTP ja Ilves nousivat täydennysmenettelyn kautta, sillä FC Honka ja MYPA eivät täyttäneet lisenssiehtoja.

Kausi 2014 oli äärimmäisen kova ja sitä tulee olemaan myös kausi 2015. Uusina joukkueina Ykkösessä nähdään TPS, EIF, PS Kemi, VIFK ja MP, joten paljon uusia perinteisiä joukkueita nähdään Porissa. FC Jazzin sijoitus 2014 Ykkösessä oli kahdeksas (8.) ja tätä sijoitusta joukkue lähtee parantamaan.

FC Jazzin uutena päävalmentaja aloitti John Allen (50), jolla on 30:n vuoden kokemus suomalaisesta jalkapallosta niin pelaajana kuin valmentajanakin.

Allen tietää mihin tulee ja mitä odottaa

- FC Jazz on iso seura ja iso nimi suomalaisessa jalkapallossa. Seuralla on vahva historia ja vahva kulttuuri. Olen etuoikeutettu ja innoissani mahdollisuudesta työskennellä Porissa. Uskon ja toivon, että edustusjoukkue kehittyy ja menee eteenpäin seuraavan kahden vuoden aikana.

- Ajattelen niin, että opin ja kehityn valmentajana joka päivä ja uusia ideoita tulee. Pelissä kuitenkin tietyt perusasiat ovat aina samoja. Pelaajia kohtaan pyrin olemaan suora ja reilu. Mutta 22 pelaajan pitäminen tyytyväisenä ei ole koskaan helppoa.

- Pidän hyökkäävästä jalkapallosta, jossa on taitoa ja oivallusta. Mutta tiedän myös, että vahva puolustus on äärimmäisen tärkeä kun puhumme kolikon toisesta puolesta.

FC Jazz:n  joukkueessa on ollut jonkin vaihtuvuutta viime kauteen verrattuna, kuten kaikissa kilpajoukkueissa. Punaisena lankana uusien pelaajien hankkimisessa on ollut pelaajien motivaatio ja urheilullisuus.

- Joukkueen kokoaminen on ollut mielenkiintoista. Olemme testanneet melko paljon pelaajia, jotta joukkueemme on mahdollisimman vahva kesällä. Haluamme löytää oikeat pelaajat. Olemme löytäneet hyviä kotimaisia pelaajia. Toki etsimme yhä muutamaa pelaajaa, jotka tekevät joukkueestamme vahvemman. Pelaajat ja minä uskomme, että meillä on tarpeeksi hyvä joukkue noustaksemme viiden parhaan joukkoon Ykkösessä.

- Kuten sanoin, pidän hyökkäävästä jalkapallosta ja pyrimme pelaamaan hyökkäävällä ryhmityksellä. Haluan nähdä erilaisia hyökkäysmalleja, välillä nopeita hyökkäyksiä, välillä pallonhallintaan perustuvia hyökkäyksiä. Myös pelaajien tulee ottaa vastuuta kentällä ja näyttää, mistä heidät on tehty. Pelaajathan pelin pelaavat. Toivon, että Porin Stadion täyttää sankoin joukoin porilaisista jalkapallon ystävistä.

FC Jazzin kausi alkaa kahdella vierasottelulla TPS:ää ja EIF:ä vastaan.

Ensimmäinen kotiottelu Porin Stadionilla pelataan ke 13.5 klo 19.30 ja Poriin saapuu kenties 2015 suurin ennakkosuosikki AC Oulu.

Kuva: UrheiluSuomi.com