Jazzin syysvire jatkuu

FC Jazz on kerännyt nyt viisi pistettä kolmesta viime pelistä ja tekee eroa putoamisviivaan tasaisilla esityksillä. Joukkueen verkkoon ei ole nyt tehty kolmessa viime pelissä maaliakaan ja tällä kertaa AC Oulu sai...

FC Jazz on kerännyt nyt viisi pistettä kolmesta viime pelistä ja tekee eroa putoamisviivaan tasaisilla esityksillä. Joukkueen verkkoon ei ole nyt tehty kolmessa viime pelissä maaliakaan ja tällä kertaa AC Oulu sai tyytyä tasapeliin. Vaasassa paikallisen IFK:n voitto Mikkelin Palloilijoista tiesi sitä, että eroa ensimmäiseen putoajaan on nyt yhdeksän pistettä.

AC Oulu tuli otteluun väkevästi ja nopealla syöttöpelillä sekä hyvillä juoksuilla aiheutti varsinkin ensimmäisellä jaksolla Jazz-puolustukselle jatkuvaa kiirettä. Oululaiset rakentelivat tasaiseen tahtiin tilanteita ja hallitsivat jaksoa mielin määrin. Parhaassa paikassaan AC Oulu sai pallon kertaalleen tolppaan. Tuona hetkenä koko stadion seurasi hitaasti etenevää palloa, joka porilaisten onneksi pysähtyi tolpan juureen.

Oululaisten kapteeni Antti Peura oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa apealla mielellä,
- Painoimme peliä porilaisten päähän koko ajan, mutta maalia emme saaneet tehtyä hyvistäkään paikoista. Olimme tänään mielestäni hallitsevampi joukkue, mutta se viimeinen rutistus jäi uupumaan.

Vastaavasti porilaisleirin tolppien välissä kolmannen nollapelin pelannut Lauri Pirhonen oli helpottunut pisteestä,
- Puolustamme nyt hyvin ja tänään pitää pisteeseen olla tyytyväinen. Olihan meilläkin muutama paikka, mutta kyllä näistä kolmesta nollapelistä tämän päiväinen maistuu kaikista parhaimmalta.

Toisella jaksolla porilaiset pääsivät paremmin pelistä kiinni ja jakson lopulla vaihdettu Akil Defreitas väläytteli nopeuttaan muutaman kerran. Jazzvahti Pirhosen päivää helpotti toppari Välilän lukuisat pallon eteen syöksyt, jotka saattoivat pelastaa pisteet Poriin – taidettiin katsomon alalehtereillä kuulla, jopa kulkusten kilinääkin.

Rauno Ojanen oli murheellinen mies tasapelistä,
- Tällä hetkellä pelaamme vain kolmesta pisteestä, joiden avulla saavutamme sarjakärkeä ja mahdollisesti nousemme Veikkausliigaan. Kuten pelistämme näkyi alusta asti hyökkäsimme voimakkaasti loimme maalipaikkoja. Emme pelin loppuvaiheillakaan alkaneet nauttimaan vieraspisteestä, vaan yritimme Porista ottaa kaikki pisteet.

Lopuksi kysymykseen kuka nousee Veikkausliigaan totesi Ojanen arvoituksellisesti, että edellisvuosien tilanteita arvioiden voi olla, että sarjan kakkonenkin voi olla lähellä nousua.

Ottelun kolme tähteä meni Jussi Välillle ja yksi tähti Lauri Pirhoselle. Kaksi tähteä meni ansaitusti Oulun keskikenttää hyvin pyörittäneelle Alfred Mapokalle.

Porilaisvalmentaja John Allen istui huojentuneena Ojasen vieressä,
- Nyt pitää todeta, että tähän pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Olen iloinen siitä, että maalimme säilyi kolmannen kerran puhtaana. Puolustuksemme on nyt palannut alkukauden tasolleen ja meille on vaikea tehdä maalia. Toisaalta hyökkäyksiimme pitää saada lisää vaarallisuutta ja paikoista tulisi pallo laittaa maaliin.

FC Jazz ei ole nyt hävinnyt viimeisellä pelikierroksella kertaakaan ja seuraavaksi matka jatkuu PK-35 vieraaksi Vantaalle lauantaina 12.9 klo 16.00 alkavaan peliin. Tuossa pelissä John Allenilla on käytössään Elias Ahde ja Samuli Virtanen.

Kuva: UrheiluSuomi - www,urheilusuomi.com