Jazz tehtaili syysillassa kolme maalia

Porin stadionin iltavalaistuksessa nähtiin viihdyttävä ottelu, jossa molemmat joukkueet hyökkäsivät tasaisen suoraviivaisesti kohti vastustajan maalia. FC Jazz käänsi ottelun kahdesti itselleen ja viimeisteli...

Porin stadionin iltavalaistuksessa nähtiin viihdyttävä ottelu, jossa molemmat joukkueet hyökkäsivät tasaisen suoraviivaisesti kohti vastustajan maalia. FC Jazz käänsi ottelun kahdesti itselleen ja viimeisteli ottelun 85 minuutilla voittomaalin melkoisen maalinedustajapainostuksen jälkeen Ilkka Santahuhdan laukauksella. Ottelun toisen jakson alussa porilaiset tekivät kaksi pikamaalia neljän minuutin sisään ja siirtyivät puoliajan 0-1 tappion jälkeen 2-1 johtoon. Ennen voittomaalia Hakan Kalle Multanen pääsi hieman yllätten tasoittamaan ottelun FC Jazzin huolimattoman puolustamisen seurauksena.

Yhdellä ottelutähdellä palkittu Waltteri Riihimäki onnistui ottelussa hyvin ja ampui muutaman kerran vaarallisesti kohti Hakan maalia ja kerran sai pallon siirrettyä myös tolppaan,

- Haka aloitti hyvin ja onnistui kulmapotkusta tekemään johtomaalin ottelun alussa. Pääsimme kuitenkin peliin hyvin mukaan ja jakson loppu oli mielestäni meidän. Toisen jakson alussa saimme onnistumiset nopeasti, mutta sitten Haka pääsi taas mukaan peliin. Onneksi saimme vielä tuikattua pallon maaliin.

FC Jazzin pelaajat laittoivat kaikki peliin ja voiton arvoa nosti se, että voiton myötä ero putoamisviivaan saatiin pidettyä samana kuin ennen ottelua, sillä myös MP otti kotivoiton AC Oulusta. Porilaispelureista Benjamin Tuovisen nenää päästään korjaamaan alkuviikolla, sillä pelin aikana se siirtyi osoitamaan hieman väärään suuntaan. Myös topparipari Välilä-Nurminen törmäsivät toisiinsa Jazzin ilmatilassa, jonka jälkeen Aleksi Nurminen vaihdettiin kentältä pukukoppiin paikkailtavaksi.

John Allen oli tyytyväinen joukkueen pelaamiseen ja itsensä likoon laittamiseen,

- Tänään näimme porilaisjoukkueen, joka laittoi itsensä likoon ja uskoi voittoon. Peli oli loppuun saakka yrittämistä ja nousimme toisen jakson alussa hienosti upeilla suoraviivaisilla hyökkäysmaaleilla johtoon. Edelleen pelataan jokaisesta pisteestä, joita on jaossa ja haluan, että pelimme on niissä samankaltaista kuin tänäänkin.

Ottelun kolme tähteä annettiin Elias Ahteelle, joka teki hartiavoimin töitä kärjessä. Tasoitus maali on tyypillisen Jazz hyökkäyksen päätös, jossa Ahde vapautettiin pitkällä syötöllä laidalta karkuun. Juoksun päätteeksi Elias nosti pallon valkeakoskelaismaalin takanurkkaan, syötön maaliin antoi ottelun alussa Ykkösen kuukauden pelajaana palkittu Samu-Petteri Mäkelä. Toisessa maalissa osat vaihtuivat, kun Toni Junnila siirsi Ahteen syötön Mäkelälle ja Samu-Petteri tykitti pallon alanurkkaan.

FC Jazzin laitapuolustus onnistui tänään erinomaisesti, sekä Samuli Virtanen, että Ville-Valtteri Starck nousivat tasaisesti laidoiltaan tukemaan hyökkäyksiä ja saivat näin nostettua painetta Hakan puolustukselle. Haka luotsi Kari Martonen antoi kehut vastustajalle,

- Tiesimme miten Jazz hyökkää, mutta emme saaneet kuitenkaan porilaisia kiinni. Näin kauden loppuvaiheessa pelit muutuvat hieman ja tänään nähtiinkin hyvä ottelu, jossa yleisölle tarjottiin tasaisesti maalitilanteita ja kaksinkamppailuja. Edelleen kaikki pelit ovat myös Hakalle tärkeitä ja loppuun asti mennään

Ykköstä on nyt jäljellä neljä kierrosta ja seuraavaksi porilaiset matkaavat Vaasan IFK:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu Porissa kannattaa merkata kalenteriin, sillä FC Jazz on rakentamassa yhteistyökumppanien tuella JJK:lle tukalat oltavat Porin Stadionille. Porilaispelureiden marssi edustusjoukkueeseen jatkuu, tällä kertaa joukkueen vaihtopenkillä oli taas uusi juniorilahjakkuus, kun Joonas Meura sai pukea edustuksen peliasun ylleen.

UrheiluSuomen kuvassa Valtteri Riihimäki menossa kohti Haka maalia ja lisää ottelukuvia osoitteessa: http://www.urheilusuomi.com/pori/galleria.asp?otteluid=49023