Iltavaloissa ansaittu voitto

Taivas salamoi ja ukkonen jyrähteli FC Jazzin aloittaessa kotiottelua FC Espoota vastaan. Heinäkuun lopun sateinen keli kasteli kentän tummuvassa perjantai-illassa ja ensimmäisen kerran tällä kaudella valomastojen...

Taivas salamoi ja ukkonen jyrähteli FC Jazzin aloittaessa kotiottelua FC Espoota vastaan. Heinäkuun lopun sateinen keli kasteli kentän tummuvassa perjantai-illassa ja ensimmäisen kerran tällä kaudella valomastojen kytkin käännettiin päälle.

Pylväiden päissä hehkuneet lamput saivat kotijoukkueen loistamaan kentällä. Ykköstähtenä hääri tällä kertaa keskikentällä Tobias Laaksonen, joka vielä muutama vuosi sitten uurasti Pori Cupissa.
- Kokonaisuudessaan meiltä todella upea peli tänään. Pystyttiin pelaamaan 90 minuuttia hyvää jalkapalloa kontrolloidusti ja kollektiivisesti. Uusi pelimuodostelmamme alkaa pikkuhiljaa kantamaan hedelmää ja itsekin pidän nykyisestä systeemistä todella paljon. Upeat pisteet sarjataulukkoa ajatellen ja tästä on mukava jatkaa kohti seuraavaa matsia, kertoi 18-vuotias Laaksonen.

Kentällä kotijoukkue hallitsi peliä kauttaaltaan ja piti palloa rauhallisesti läpi ottelun hallussaan. Alfred Mapokan ensi esiintyminen oli onnistunut ja muutenkin FC Jazzin keskikenttä uurasti tasapainoisesti kohti vierasjoukkueen maalia useammin kuin aikaisemmin tämän kauden kotiotteluissa.

FC Espoo pääsi ottelussa johtoon nopean hyökkäyksen päätteeksi, kun Samuli Heiska pääsi tuikkaamaan pallon FC Jazzin maaliin matalan keskityksen jälkeen. FC Jazz tuli kuitenkin pari minuuttia FC Espoon maalin jälkeen tasoihin, kun Samu-Petteri Mäkelä viimeisteli Tobias Laaksosen upean esityön jälkeen maalin ottelun 22 minuutilla. Ensimmäisen jakson lopussa Juho Lehtonen viimeisteli päivän ensimmäisen maalinsa laukomalla läpisyötön voimalla maaliin kattoon.

Toisella jaksolla Juho Lehtonen teki joukkueen kolmannen maalin Laaksosen esityön jälkeen ja loppunumerot 4-1 viimeisteli vaihdosta tullut Eero Lehtinen 86 minuutilla Terry Abladen hyvästä syötöstä. FC Jazzin vaihtopelaajat toivat tällä kertaa pelin loppuun vielä uuden rytmin, kun Lehtinen ja Ablade sahasivat pariin kertaan vauhdikkaasti vierasjoukkueen puolustuksen oikealta laidalta auki.

Maalissa Rasmus Östling torjui toisella jaksolla upeasti FC Espoon tarkan laukauksen ja on viime peleissä päässyt oivaan vireeseen puolustuksen takana.