Ilmatila stadionilla KPV:n hallussa

FC Jazz kamppaili hienosti kotikentällään sarjan kärkijoukkue KPV:tä vastaan. Kokkolalaiset olivat kuitenkin astetta korkeammalla sekä terävämpiä vieden pisteet mukanaan lukemin 2-3 (0-0)....

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen, jossa kummallakaan joukkueella ei kunnon maalipaikkoja syntynyt. Paikalla ollut porilaisyleisö näki ensimmäisellä jaksolla rauhallisen kotijoukkueen, joka haastoi tiukasti KPV:n kaksintaisteluissa ja pystyi rakentamaan peliä hyvin.

Päävalmentaja John Allen oli tyytyväinen ensimmäisen jakson esitykseen, mutta harmitteli toisen jakson puolustuspelaamista
- Varsinkin ottelun ensimmäisellä jaksolla olimme hallitsevampi ja parempi joukkue. Pystyimme pitämään palloa ja keskikenttä teki lujasti töitä. Puolustuspelaamisemme erikoistilanteissa on kuitenkin aivan kamalaa ja se kostautui jälleen. Teemme maaleja, mutta se ei paljon auta kun omiin menee tuollainen määrä joka ottelussa.

Toinen jakso alkoi murheellisesti, kun Yankuba Ceesay ja Henri Myntti (kuva) nousivat korkeimmalle KPV:n avausmaalissa ottelun 48 minuutilla. TIlanteessa korostui porilaisten tämänkauden erikoistilannepelaamisen heikkous ja toisaalta myös KPV:n pelaajien fyysinen paremmuus ratkaisupaikossa. Myös kaksi seuraavaa maaliaan kokkolalaiset tekivät päällään Jazz puolustuksen estelyistä huolimatta varsin helposti Irakli Sirbiladzen toimesta (1-2 ja 1-3). Kolmas näistä tuli vapaapotkun jälkitilanteesta ja toisen isokokoinen Sirbiladze puski sisään etunurkalta hyvän keskityksen jälkeen.

Porilaiset olivat hyvällä asenteella pelissä mukana ja varsinkin joukkueen kapteeni Samu-Petteri Mäkelä laittoi kaikkensa likoon. Mäkelä laukoi kaksi upeaa vapaapotkumaalia, joista ensimmäinen tasoittava maali oli todella mainio laukaus oikeaan yläkulmaan. Toni Junnilan kuntoutuminen keskikentälle on tuonut joukkueen pelaamiseen rauhallisuutta ja tätä kautta myös Juho Lehtonen on päässyt paremmin mukaan peliin. Ottelun loppuhetkillä FC Jazzin 3-3 tasoitus oli todella lähellä, kun Lehtonen ampui kaukaa upean volleyn kohti kokkolan maalivahtia Joonas Myllymäkeä. Tällä kertaa laukaus suuntautui keskelle maalia ja Myllymäki sai torjuttua pallon pois maalin edestä.

Samu-Petteri Mäkelä olisi toivonut ainakin yhtä pistettä ottelusta,
- Harmittaa hyvän pelin jälkeen, jossa olimme mielestäni pelillisesti jopa parempia tänään. Molemmat tekivät erikoistilanteista maaleja ja KPV oli ilmatilassa valitettavasti liian vahva. Tällä peli-ilmeellä nousemme aivan varmasti sarjassa ylöspäin ja voittoja alkaa myös meille tulemaan.