Hyvä alku kääntyi nopeasti tasapeliksi

Illan parasta antia esittivät tällä kertaa TamUn fanit katsomossa. FC Jazz ja TamU tyytyivät tasapeliin kauniissa syysillassa. Tasapeli oli FC Jazzille toinen peräkkäinen ja syyskierroksella on alla vain yksi tappio...

Illan parasta antia esittivät tällä kertaa TamUn fanit katsomossa. FC Jazz ja TamU tyytyivät tasapeliin kauniissa syysillassa. Tasapeli oli FC Jazzille toinen peräkkäinen ja syyskierroksella on alla vain yksi tappio ennen tulevan viikon sarjan viimeistä kierrosta.

FC Jazz siirtyi nopeasti kahden maalin johtoon ottelun alussa, mutta päästi TamUn helpohkoilla maaleilla tasoihin ensimmäisen jakson puolessa välissä. Kotijoukkue siirtyi ottelun ensimmäisen kympin alussa johtoon, kun Eero Lehtinen pääsi läpiajonsa päätteeksi siirtämään pallon maaliin toisella yrityksellä. Vapauttavan syötön antoi Iyam Friday. Juho Lehtonen teki kauden 15 maalinsa rangaistuspotkusta sen jälkeen, kun hänet oli kaadettu väärin ottein 15 minuutin kohdalla. TamU tuli kuitenkin tasoihin nopeasti puolen tunnin kohdalla, kun Tero Intala ja Tuomas Alanen viimeistelivät onnistuneesti kotijoukkueen huolimattoman puolustuspelaamisen seurauksena.

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli paikkansa ratkaista ottelu. Ottelun 50 minuutilla tuomari jätti puhaltamatta pelin poikki kotijoukkueen pelaajan loukkaantuessa ja Juho Lehtonen karkasi läpiajoon. Lehtonen ei saanut kierrettyä vastustajan maalivahtia ja peliä jatkettiin tasalukemissa. TamU paras paikka syntyi kymmenen minuuttia myöhemmin kun se roikotti pallon yli Rasmus Östlingin maalin pystytolppaan. Ottelun loppuhetkillä kotijoukkueen Joonas Meuran tuikkaus maalinedusruuhkasta meni vain hieman ohi TamUn maalin, eikä vahvasti kentälle tullut ja nopeuttaan väläytellyt Terry Abladekaan onnistunut viimeistely yrityksissään.  

FC Jazz pääsi pelaamaan reilu puolituntia yhden miehen ylivoimalla, kun vieraiden Santeri Salomaa sai toisen punaisen korttinsa ottelun 54 minuutilla. Kotijoukkue painosti lievästi ja sai ottelussa yhteensä 11 kulmapotkua. Tällä kertaa erikoistilanteista ei saatu rakennettua kunnon maalipaikkoja ja kauden viimeisessä kotiottelussa pisteet tasattiin oikeutetusti.

Olli Orvasto harmitteli ettei hyvä ottelun alku tuonut kolmea pistettä,
- Harmittavaa, kun emme saaneet voittoa tehokkaasta alusta ja lopun ylivoimalla pelaamisesta huolimatta. Paikat kotivoittoon oli , mutta tällä kertaa oli tyytyminen vain tasapeliin. Pelillisesti ottelu ei noussut ihan suurimpien klassikoiden tasolle ja kaksi kotona päästettyä maalia jäi kaivelemaan. Pelaajat olisivat kaivanneet myös selkeämmän linjan erotuomarilta. Tänään tuomarin linjasta kärsivät molemmat joukkueet.

Haluan joukkueen puolesta kiittää kotiyleisöä tuesta vaikeinakin hetkinä ja muutenkin kiittää kaikkia, jotka ovat kotiotteluissamme käyneet. Joukkue taistelee viimeisen kerran ensi lauantaina Helsingissä ja stadionilla nähdään taas ensi kaudella.

FC Jazz päättää kautensa ensi viikon lauantaina Helsingissä, kun vastaan asettuu nousukarsintoihin mahdollisuuden omaava Viikingit. FC Jazz on nyt kerännyt syyskierroksella 21 pistettä ja ottamalla voiton Vuosaaressa viikon päästä taistelee syyskierroksen parhaan joukkueen tittelistä.

FC Jazz - TamU 2-2 (2-2), https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&778548

Artikkelin kuva www.urheilusuomi.com

FC Jazz palkitsee kauden lopussa eniten tähtiä keränneen pelaajan. Kaikissa joukkueen peleissä annetaan kahdelle pelaajalle tähtiä. TamU pelin tähdet:
** Arttu Aromaa
  * Iyam Friday

Tähtipörssin tilanne 21 pelatun ottelun jälkeen
*12*Juho Lehtonen
  *9* Samu-Petteri Mäkelä
  *8* Toni Kuusela
  *7* Iyam Friday
  *5* Joonas Meura, Arttu Aromaa
  *4* Terry Ablade
  *2* Sami Liuhala, Benjamin Tuovinen, Tobias Laaksonen, Jussi Lemio
  *1* Patrik Ahola, Juho Kemppinen, Husa Aftab, Martti Haukioja, Rasmus Östling, Eero Lehtinen

Kauden viimeinen ottelu lauantaina 30.9 klo 14.00 Viikingit - FC Jazz