Hyökkääjälahjakkuus jatkaa FC Jazzissa

FC Jazz on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Terry Abladen kanssa. Lokakuussa 16 vuotta täyttänyt Ablade pelasi jo viime kaudella Kakkosessa 14 ottelua (2 maalia), Respect Suomen Cupissa neljä ottelua (1 maali) sek...

FC Jazz on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Terry Abladen kanssa.

Lokakuussa 16 vuotta täyttänyt Ablade pelasi jo viime kaudella Kakkosessa 14 ottelua (2 maalia), Respect Suomen Cupissa neljä ottelua (1 maali) sekä B-nuorissa yhdeksän sarjaottelua tehden yhdeksän maalia.

Kaudella 2018 Ablade harjoittelee ja pelaa Kakkoseen valmistautuvan miesten edustusjoukkueen ringissä, mutta hän on ikänsä puolesta pelikelpoinen myös tammikuussa SM-karsinnat aloittavassa B-nuorten joukkueessa.

Terry kertoi käyneensä Saksassa tutustumassa sikäläisen seuran akatemiaan ja mainitsi hymyillen muistakin yhteydenotoista Euroopasta. Seuraavana askeleena on kuitenkin panostaa uran kehittymiseen Porissa,
- Pääsin viime kaudella mukaan edustusjoukkueeseen ja pelaamaan. Tavoitteenani on mennä jalkapallon parissa mahdollisimman pitkälle. Tunsin, että peruskoulun suorittaminen loppuun ja jatkaminen Porissa oli nyt parasta minulle. Minulla on Porissa paljon kavereita ja ensikaudella taistelen täysillä paikasta edustusjoukkueen avauksessa ja autan myös B-junioreita saamaan sarjapaikan korkeimmalla tasolla alkavissa karsinnoissa.

Suomen U17 maajoukkueessa Ablade pelasi kauden 2017 kaikissa 17 maaottelussa ja teki niissä yhteensä kuusi maalia. Ablade debytoi Suomi-paidassa viime helmikuussa UEFA Development -turnauksessa Englantia, Italiaa ja Espanjaa vastaan.

Ablade oli Suomen johtavia pelaajia, kun Suomi meni lokakuussa lohkovoittajana jatkoon EM-esikarsintaturnauksesta ennen Islantia, Venäjää ja Färsaaria.

Seuraavaksi Suomi jahtaa paikkaa toukokuussa Englannissa pelattavaan U17 EM-lopputurnaukseen. Maaliskuussa Madeiralla pelattavassa EM-jatkokarsintaturnauksessa Suomi kohtaa Sveitsin, Slovakian ja isäntämaa Portugalin.

FC Jazzissa Ablade harjoittelee päävalmentaja Olli Orvaston alaisuudessa, mutta hänen henkilökohtaista kehittymistään on tukemassa myös Suomen Palloliiton taloudellisella tuella palkattu talenttivalmentaja.

FC Jazzin päätoimisena talenttivalmentajana aloittaa vuodenvaihteessa  Miro Varhelahti (UEFA A).

Varhelahti tulee toimimaan läheisessä yhteistyössä Palloliiton maajoukkuevalmennuksen kanssa, mikä vahvistaa entisestään FC Jazzin vahvaa pelaajakehitystyötä,
- Hienoa, että Terry jatkaa meillä. Hänellä on mahdollisuudet aina ammattilaiseksi asti ja nyt on edessä tärkeät kehitysvuodet. Talenttivalmennuksen ansiosta voimme tarjota hänelle henkilökohtaista ja kokonaisvaltaista valmennusta kentällä ja sen ulkopuolella, jotta hän voisi saavuttaa oman huippunsa jalkapalloilijana. Nyt vaan pitää jatkaa kovaa työntekoa, Varhelahti toteaa.

Terry Ablade on FC Jazzin edustusjoukkueen 17. sopimuspelaaja kaudelle 2018. FC Jazz julkaisee seuraavan edustusjoukkueen uuden sopimuspelaajan jouluaattona. Joululahjana kannattajille tarjoillaan uusi tärkeä pelaajahankinta.

Kuva:Urheilusuomi.com