FC Jazz metsästää jälleen kotivoittoa

Neljäntenä Ykkösessä oleva FC Jazz kohtaa sunnuntaina Stadionilla Valkeakosken ylpeyden Hakan. FC Jazz on aloittanut sarjan kahdella voitolla (TPS ja AC Oulu), tasapelillä (EIF) sekä tappiolla (PK-35) eli pisteit...

Neljäntenä Ykkösessä oleva FC Jazz kohtaa sunnuntaina Stadionilla Valkeakosken ylpeyden Hakan. FC Jazz on aloittanut sarjan kahdella voitolla (TPS ja AC Oulu), tasapelillä (EIF) sekä tappiolla (PK-35) eli pisteitä porilaisille on kertynyt seitsemän (7). Haka on kerännyt neljästä ensimmäisestä pelistään viisi (5) pistettä ja on sarjataulukossa sijalla kuusi.

FC Jazzin kokoonpanossa nähdään hieman muutoksia edellisiin peleihin verrattuna. Jussi Välilä on jalan murtuman vuoksi sivussa n. 2 kuukautta, Teemu Penninkangas sovittaa pelikieltoaan ja Pierre Omanga potee nilkkaansa. Kokoonpanoon palaavat hieman pidempään sivussa olleet Jens Harju sekä Aleksi Nurminen. Myös kaksi edellistä peliä huilannut Kevin Mombilo on jälleen mukana. Näin ollen FC Jazz saa mukaan sopivasti pelaajat, jotka sopivat pelipaikoiltaan poissaolevien korvaajiksi.

FC Jazzin päävalmentaja John Allen tietää ja tunnistaa tilanteen. 

- PK-35 peli ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Tappion yli kyllä pääsemme, mutta kahden topparin sekä Pierren menettäminen hieman kirpaisee. Onneksi Teemu on sivussa vain kaksi ottelua ja Pierre 1-2 ottelua väännettyään nilkkansa. Jussia joudumme valitettavasti odottamaan pelikentille n. kaksi kuukautta.

- Positiivista on, että Jens ja Nure ovat toipuneet hieman pidemmistä loukkaantumisistaan ja Kevin palaa myös kokoonpanoon lyhyen poissaolon jälkeen. Meillä on paljon vaihtoehtoja, miten organisoimme puolustuksemme. Katsotaan tämän viikon harjoitusten jälkeen, mikä on meille paras vaihtoehto, pohtii Allen.

FC Jazz ainoana tavoitteena joka Haka -ottelusta on voitto eikä päävalmentaja tyydy muuhun.

- Haka on vaarallinen ja hyökkäävä joukkue, jolla on taitoa ja laatua syöttöpeliin. Pelaamme jälleen Porissa ja tarkoitus on palata voittokantaan kovassa ottelussa Hakaa vastaan.

Samu-Petteri Mäkelä on odottaa omalta joukkueeltaan hyvää hyökkäyspeliä. Mäkelällä itsellään on myös tärkeä rooli FC Jazzin hyökkäyspelissä ja erikoistilanteissa.

- Sunnuntaina kohdataan yksi sarjan suurimmista ennakkosuosikeista, jonka alkukausi on alkanut hieman tahmeasti. Mutta Hakan vire paranee joka viikko. Ottelusta tulee varmasti tiukka, tasokas ja intensiivinen molempien pyrkiessä pelaamaan maata pitkin ja molemmilla on laadukas joukkue.

- Välilän ja Pennin poissaolo tuo valmentajalle varmasti hieman harmaita hiuksia, mutta meiltä löytyy rosterista korvaavat pelaajat pojille. Multasen Kallelta pitää ottaa tila ja aika pois, ettei pääse tekemään tuhojaan viime vuosien tapaan. Tällä viikolla olemme treeneissä painottaneet hyökkäyspään drillejä ja niitä tullaan varmasti myös sunnuntaina näkemään, lupaa SP.

Nyt kaikki sunnuntaina kannustamaan FC Jazz jälleen kotivoittoon.
Edellisestä kotiottelusta pohjalla on hieno kotivoitto AC Oulusta ja voittoa lähdetään nytkin hakemaan runsaslukuisen katsomon kannustamana.

FC Jazz - FC Haka su 24.5 klo 18.30 Stadionilla

UrheiluSuomi.com:n kuvassa SP Mäkelä taistelee pallosta voitokkaassa AC Oulu -pelissä.

Ottelun näet myös suorana lähetyksenä Sport TV:ltä 8 euron hintaan.