FC Jazzille tappio

FC Jazz ja Ilves kohtasivat Keinonurmella kiirastorstai-illan ottelussa. Ilves oli maalinedustalla terävämpi ja teki kaksi lähes identtistä maalia kulmapotkuista. Näin lukemat siis Ikuisen Tuulen Keinonurmella 0-2 (0-2)...

FC Jazz ja Ilves kohtasivat Keinonurmella kiirastorstai-illan ottelussa. Ilves oli maalinedustalla terävämpi ja teki kaksi lähes identtistä maalia kulmapotkuista. Näin lukemat siis Ikuisen Tuulen Keinonurmella 0-2 (0-2) Ilvekselle.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta kotijoukkue kontrolloi palloa hieman vierasjoukkuetta paremmin ja oli aavistuksen aktiivisempi. Mutta 22. minuutilla Ilves iski kulmapotkusta. Kierteinen pallo jäi pomppimaan maalin edustalle ja  Mika Lahtinen siirsi pallon verkon perukoille. Peli jatkui tasaisena, mutta Ilves iski lähes identtisen maalin 38. minuutilla. Tällä kertaa maalintekijänä Matti Saari.

Ilves pelasi ensimmäisen puoliajan todella alhaisella prässitasolla iskien tämän jälkeen vahvasti vastaan 4-5 miehellä. FC Jazz oli pallokontrollista huolimatta vaikeuksia murtaa prässiä ja varsinkin murtavat syötöt eivät torstaina löytäneet omia pelaajia.

Toinen jakso oli lähes identtinen ensimmäiseen sillä erotuksella, että varsinkin ottelun loppupuolella Ilves oli hallitsevampi osapuoli ja FC Jazz ei koko ottelussa pystynyt muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta hätyyttelemään Ilves maalia.

Huonoja uutisia porilaisten leiriin toi toppari Jens Harjun loukkaantuminen, joka saattaa pitää Joensuusta siirtyneen puolustuspään pelaajan pitkäänkin sivussa. Vahvimmin FC Jazzista esiintyivät Jussi Välilä sekä Samuli Virtanen.

John Allen ei ollut tyytyväinen kotijoukkueen esitykseen, vaikka vastassa oli Veikkausliiga –joukkue.

- Ottelu oli kyllä pettymys. Tiedän, että osaamme tehdä asioita paremmin ja meidän pitää tehdä asioita paremmin.  Ilves oli terävämpi ja meitä askeleen edellä joka osa-alueella. Meidän tulee jatkossa olla tarkempia syötöissämme, liikkeissämme sekä henkilökohtaisella tasolla jokaisen pitää pystyä haastamaan oma vastustajansa.

- Puolustuspeliimme olen osittain tyytyväinen, vaikka parhaimmillamme emme siinäkään olleen. Kaikki tiedämme, että hyökkäyspelimme pitää vielä kehittyä.

- Pelaajat ovat tehneet kovasti töitä tammikuusta alkaen ja nyt heillä on ansaittu tauko. Tiistaina jatkamme ja jäljellä on vielä kolme harjoitusottelua ennen sarjan alkua.  Hyvää Pääsiäistä kaikille pelaajille, faneille ja seuraihmisille, virpoo Allen.

Joukkueen fyysinen peruskuntokausi on nyt takana ja Pääsiäisen jälkeen alkaa herkistely sarja-avausta (2.5) silmällä pitäen. Kova harjoittelu näkyi osittain pelaajien jaloissa Ilvestä vastaan, joka pelasi viimeisen ottelunsa herkillä jaloilla ennen 12.5 alkavaa Veikkausliiga.

FC Jazz tulee vielä vahvistamaan joukkuettaan ennen sarjan alkua.

Katso UrheiluSuomi.com:n upea kuvakooste ottelusta. Kuvassa Mika Lahtinen tekee Ilveksen ensimmäisen maalin.