FC Jazz voitti VIFK:n

FC  Jazz voitti VIFK:n lukemin 2-1 (2-1) Keinonurmella hyisissä olosuhteissa pelatussa ottelussa. FC Jazz maalit laukoivat Ilkka Santahuhta rangaistuspotkusta ja Benjamin Tuovinen. Ottelu alkoi hienoisella VIFK hallinnalla kun Porin...

Ottelu alkoi hienoisella VIFK hallinnalla kun Porin ikuinen tuuli, tällä kertaa poikkeuksellisen voimakkaana, painoi palloa lähes väkisin FC Jazzin kenttäpuoliskolle. Mutta alun jälkeen ottelu tasaantui.

Runsaan viidentoista minuutin kohdalla alkoi tapahtua. 30 metristä lähtenyt laukaus osui vaasalaispelaajaa käteen rangaistusalueella ja ottelu päätuomari näytti palloa pilkulle. Pallon taakse asettui Ilkka Santahuhta, joka siirsi FC Jazzin varmasti 1-0 johtoon, kun pelikello näytti 17. minuuttia.

Puolen tunnin kohdalla Ville Starck pelasi upeasti Jake Eyren yksin läpi, mutta vaasalaispuolustus repi Eyreltä käsin vauhdin pois. Tilanteesta vaasalaiset selvisivät kuin ihmeen kaupalla jopa ilman vapaapotkua.

Ottelu jatkui tasaisena kamppailuna. VIFK sai sivuvapaapotkun 32. minuutilla. Pallo kantoi suoraan maalille asti FC  Jazz -vahti Eraldi Gjondedajille, mutta pompusta tullut pallo karkasi Gjondedajn hyppysistä ja  vaasalaishyökkääjällä oli helppo työ siirtää pallo lähes maaliviivalta tyhjään maaliin joten tulostaululla olivat lukemat 1-1.

Mutta FC Jazz iski heti seuraavalla minuutilla takaisin näyttävällä hyökkäyksellä. Pallo pelattiin vasempaan laitaan Ville Starckille, joka ajoi sisään. Puolustaja Aleksi Nurminen nousi mukaan hyökkäykseen tehden ylivoiman laidalleen. Nurmisen kovan ja matalan keskityksen liukui maaliin oikealta hyvin kaventanut Benjamin Tuovinen ja FC Jazz siirtyi 2-1 johtoon.

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet tekivät paljon vaihtoja.  Koko jälkimmäinen puolisko olikin melko tasaista kamppailua ja todellisia maalipaikkoja ei nähty kummaltakaan joukkueelta.

Joten FC Jazzille kauden ensimmäisessä harjoituskotiottelussa voitto lukemin 2-1. FC Jazzin puolustuslinja pelasi vahvasti Jussi Välilän johdolla ja kapteeni Ilkka Santahuhta teki hartiavoimin töitä koko 90 minuuttia.

Päävalmentaja John Allen oli tyytyväinen

- Ehjä suoritus joukkueena. Ja totta kai tulokseen pitää olla myös tyytyväinen, sillä saimme pidettyä VIFK:n pois maalintekotilanteista.  Pystyimme itse paikoitellen iskemään vastaan vaarallisesti ja yksi tilanne johtikin upeaan maaliin.

- Selkeä kehityskohteemme on , että meidän tulee keskittyä tulevaisuudessa pallonhallintaan ja sen pitämiseen omalla joukkueella. Mutta hienoa ottaa ensimmäinen kotivoitto ensimmäisessä pelissä. Kovasti odotan ensi lauantaita, kun Haka saapuu Karhuhalliin, päättää Allen.

FC Jazzin seuraava ottelu on ensi lauantaina, kun Poriin saapuu aina mielenkiintoinen Haka Valkeakoskelta.

FC Jazz- Haka la 14.2 klo 13.30 Karhuhallissa. TERVETULOA.