FC Jazz tärkeään otteluun Mikkeliin

FC Jazzin vierasmatkat jatkuvat toistamiseen tällä viikolla, kun sunnuntaina Mikkelissä vastaan asettuu paikallinen Palloilijat. Keskiviikkona FC Jazz haki kolme pistettä vahvalla esityksellä Jyväskyläst...

FC Jazzin vierasmatkat jatkuvat toistamiseen tällä viikolla, kun sunnuntaina Mikkelissä vastaan asettuu paikallinen Palloilijat. Keskiviikkona FC Jazz haki kolme pistettä vahvalla esityksellä Jyväskylästä JJK:n vieraana.

Tuleva ottelu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä. FC Jazz haluaa tehdä pesäeroa perässään oleviin joukkueisiin ja saavuttaa keskikastin, kun sen sijaan MP haluaa uusia sarjasopimuksensa kaikin keinon. MP hankki viikolla KuPS:sta uuden hyökkääjän Francis Chibuiken ja joukkue etsii vielä 1-3 uutta pelaajaa. Näin ollen MP:n kokoonpanosta sunnuntaille on vielä vaikea sanoa mitään. Joka tapauksessa suurin osa paineista on mikkeliläisten sinisen paidan sisällä.

MP:n päävalmentaja Ilkka Mäkelä muistelee Porin vierailua ja toivottaa John Allenin ja FC Jazz tervetulleeksi Mikkeliin.

- Kotivoittoa lähdemme hakemaan, viimeisestä sellaisesta on jo vähän liiankin paljon aikaa. Porin vierailulla meiltä onnistui kaikki ja FC Jazz sai punaisen kortin. Mutta tämän pelin perusteella ei voi joukkueiden voimasuhteita miettiä, vaikka ottelu olikin meille mukava kokemus.

- Pelissämme on ollut ihan hyviä aineksia, mutta huonot hetken pelin sisällä pitää saada pois, kuten esimerkiksi Haka-pelin huonot hetket. Tasainen peli on odotettavissa ja yksittäiset tilanteet ratkaisevat. FC Jazz teki viime pelissään kaksi erikoistilannemaalia ja tämä pitää huomioida. Uusi hyökkääjämme tuo peliin oman lisämausteensa. Ja tietysti John Allenin paluu Mikkeliin. Hänellä on paljon ystäviä Mikkelissä, jotka varmasti saapuvat katsomaan Johnia ja FC Jazzia, kertoo Mäkelä.

FC Jazz on ollut viime otteluista hyvässä vireessä ja voittanut neljästä viime ottelustaan kolme. Lisäksi viiden ottelun kuntopuntarissa FC Jazz on tehnyt eniten maaleja Ykkösen joukkueissa, kymmenen (10).

FC Jazz on saanut kutakuinkin joukkueensa jälleen kasaan touko-heinäkuun käsittämättömän loukkaantumissuman jälkeen ja tällä hetkellä joukkue uhkuu oikeanlaista itseluottamusta ja tulostakin on syntynyt. Myös Jussi Välilä palaa kokoonpanoon 17.5 tapahtuneen loukkaantumisen jälkeen.

Kauden aikana sitkeästä reisivammasta kärsinyt Jens Harju on nyt tervehtynyt ja pelannut vahvasti FC Jazzin alakerrassa viimeisen 135 minuuttia, puskien mm. maalin VIFK:n verkkoon.

- Olemme viime aikoina pelanneet sekä pelillisesti että tuloksellisesti hyvin ja otteisiin on myös löytynyt kaivattua tasaisuutta. JJK-pelissä otimme myös pitkästä aikaa vierasvoiton ja meidän täytyykin loppukaudesta keskittyä vierasotteluihin huolella ja pystyä kääntämään ne paremmin eduksemme.

- JJK-pelin jälkeen katseet on kuitenkin nopeasti jo käännetty tulevaan MP-peliin. Emme voi missään nimessä aliarvioida MP:tä. MP pelaa kurinalaisesti. Suurin osa heidän peleistään on ollut tiukkoja ja ratkennut vain yhden maalin erolla.

- Edellisen kohtaamisen kotiottelu (1-5) oli meiltä häpeällinen suoritus, jonka muistamme valitettavasti hyvin. MP osoitti silloin vaarallisuutensa ja lähdemme näytönhaluisia hakemaan revanssia, päättää Harju.

Ottelu on tärkeä myös FC Jazzin päävalmentaja John Allenille, sillä hän vietti Mikkelissä useita hyviä vuosia pelaajana. Ja vastustajan valmentaja Ilkka Mäkelä on myös vanha pelikaveri. MP mainostaa myös ottelua myös Allenin paluuna ”Urskille”.

- On aina mukavaa palata Mikkeliin ja pelata MP:tä vastaan. Ottelu on erittäin tärkeä, sillä haluamme tehdä lisää piste-eroa MP:hen. MP on vahvistanut joukkuettaan ja tekevät varmasti kaikkensa säilyttääkseen sarjapaikkansa.

- Muistamme yhä 1-5 kotitappion. Teemme kaikkemme Mikkelissä maksaaksemme kalavelkamme. Viimeiset ottelut ovat sujuneet mallikkaasti ja kaikki pelaajat ovat kutakuinkin terveenä eikä pelikieltoja ole. Hienoa on myös, että Jussi (Välilä) on jälleen kokoonpanossa sitten toukokuun. On upeaa saada hänet takaisin, kertoo Allen.

Huippujännittävä ottelu MP-FC Jazz sunnuntaina klo 18.30.

Ykkösen ottelu MP – FC Jazz löytyy uudistuneesta Vakioveikkauksesta. Uudistuksen yhteydessä Vakion palautusprosentti nousee ja voittopotit kasvavat. Kesän kotimaisilla kohteilla potti nousee nykyisestä 100 000 euron tasosta noin 200 000 euroon.

Vakion sivuille pääset tästä linkistä.

Urheilusuom.com:n kuvassa Jens Harju on juuri puskenut maalin VIFK:n verkkoon.