FC Jazz selvään 4-1 voittoon

FC Jazz kohtasi harjoitusottelussa Maskun Palloseuran Taponkedon keinunurmella. FC Jazz haki Varsinais-Suomesta selvän 4-1 (2-0) voiton. Ottelun alku mentiin tasaisissa merkeissä ja kotijoukkue puolusti varsinkin keskialuetta tiiviisti ja...

FC Jazz kohtasi harjoitusottelussa Maskun Palloseuran Taponkedon keinunurmella. FC Jazz haki Varsinais-Suomesta selvän 4-1 (2-0) voiton.

Ottelun alku mentiin tasaisissa merkeissä ja kotijoukkue puolusti varsinkin keskialuetta tiiviisti ja pyrki vastaamaan vierasjoukkueen pallonhallintaan pyrkien itse myös hyvin rakentamaan peliä. Pikku hiljaa ote kuitenkin siirtyi vierailijoille.

FC Jazzin ensimmäinen maali syntyi ottelun 10 minuutilla. Samuli Virtanen ja Samu-Petteri Mäkelä murtautuivat hyvin oikealta laidalta. Maalin edustalla Ilkka Santahuhta oli valppaana ja siirsi vierasjoukkueen johtoon.

FC Jazz iski seuraavaksi kulmapotkusta. Mäkelän antaman kulmapotkun jälkeen peliväline jäi pomppimaan maaliviivalle, josta FC Jazzin paidassa pelannut Nyancho Manneh siirsi sen rinnallaan maalin perukoille. 2-0 pelikellon näyttäessä 26 minuuttia. Nämä luvut jäivätkin taukotulokseksi, vaikka FC Jazzilla oli vielä muutama tilaisuus lisätä johtoaan. Kotijoukkue MaPS pidettiin käytännössä koko ensimmäisen puoliajan pois hyökkäyskolmannekseltään.

FC Jazz aloitti toisen puoliajan vahvasti. Oikealle laidalle toiseksi puoliajaksi siirtynyt Kevin Mombilo ja Virtanen sahasivat maskulaisten vasenta reunaa muutaman kerran varsin vauhdikkaasti. Ja pian alkoi tulostakin tulla. Mombilo murtautui laidastaan ja takaviistoon annettu syöttö tavoitti Santahuhdan, jolla oli helppo työ siirtää FC Jazz 3-0 ottelun 61. minuutilla.

Ja FC Jazz iski heti perään neljännen maalinsa.  Berat Grabovci taisteli hyvin ilmapallosta MaPS:n maalivahdin kanssa voittaen taistelupallon. Paikalla tarkkana ollut Elias Ahde tykitti seuranneen irtopallon voimalla maskulaisten verkkoon.  MaPS viimeisteli vielä 70. minuutilla kuin varkain porilaispuolustuksen nukahduksen seurauksena loppulukemat 1-4.

Ottelu oli FC Jazzilta melko rutiininomainen suoritus. Tällä kertaa voittoon riitti perussuoritus. Tulevissa otteluissa FC Jazzin tulee päästä vahvemmin vastustajan puolustuslinjan selustaan ja päästä murtautumaan myös keskikentältä ja keskisektorilta. FC Jazzin puolustuksella oli melko helppo iltapäiväpuhde vaikka se toki vakuuttavasti esiintyikin.

FC Jazz kohtaa ensi lauantaina Vaasassa VIFK:n klo 16.15 alkavassa ottelussa.