FC Jazz nousi voittoon

Porilaisleirissä oltiin tyytyväisiä voittoon SJK-akatemiasta, mutta esitys jätti parantamisen varaa. Patrik Ahola (kuvassa) pelasi oivan pelin vasempana laitapuolustajana. FC Jazz lähti otteluun vauhdikkaasti ja loi ottelun...

FC Jazz lähti otteluun vauhdikkaasti ja loi ottelun alussa heti muutaman paikan laitanousujen kautta. Molemmat laitapuolustajat Patrik Ahola ja Samuli Virtanen olivatkin tukemassa hyökkäyksiä aktiivisesti ottelun ensimmäisellä jaksolla. Hiljalleen myös SJK Akatemia tuli peliin mukaan ja pääsi keskustan kautta hyville laukaisupaikoille. Vartin kohdalla Aatu Kujanpää siirsi vieraat johtoon. FC Jazz tuli tasoihin vierasjoukkueen puolustuksen avustuksella, kun Eero Lehtinen karkasi maalintekoon. Toisella jaksolle lähdettiin kuitenkin SJK Akatemian johdossa, kun Sami Viljanen laukoi pallon maaliin.

Toiselle jaksolle Jazz-valmentaja Orvasto teki muutoksia pelaamiseen ja toppariksi siirrtynyt Virtanen toikin hyvän pelin pelanneen Toni Kuuselan rinnalle lisää voimaa. Samalla Joonas Meura nousi keskikentälle peliä pyörittämään. FC Jazz kiri Abladen ja Mäkelän yhteistyön avulla ottelussa 3-2 kotivoittoon. Ensin onnistui Ablade Mäkelän upeasta ulkosyrjäsyötöstä ja pelin lopussa Mäkelä sijoitti pallon alanurkkaan Abladen esityöstä. Nuoruus ja kokemus näyttääkin toimivan tehokkaasti tällä hetkellä jazz-hyökkääjien välillä. Terry Abladen tasoitusmaali oli nuoren pelurin ensimmäinen FC Jazzin edustusjoukkueessa.

”Penkin puolelta” – Päävalmentaja Olli Orvasto
- Pelin tasoon ei voi olla tyytyväinen. Meidän pelien heikoin esitys tähän mennessä. Tulos on siihen nähden siis hyvä ja tietysti on oltava tyytyväinen, että huonommasta pelistä huolimatta raavittiin voitto. Positiivista taas muutaman nuoren debyytti edustuksessa, kun Jussi Lemio ja Joona Visavuori tulivat kentälle toiselle jaksolle.  Sami Liuhalan muutamat upeat torjunnat, varsinkin ottelun lopussa olivat kullanarvoisia. Nyt analyysit ja tekeminen kohti SJK-peliä.

”Viheriön puolelta” – Patrik Ahola
- Peli oli tiukka ja SJK-akatemia tarjosi hyvän vastuksen. Meidän peli etsii vielä identiteettiään. Tarvitsemme enemmän luonnetta kentälle ja pelaajien välisen kommunikoinnin on oltava parempaa. Meidän täytyy saada enemmän vaarallisia kombinaatioita hyökkäysalueella.

Pelissä emme luovuttaneet tappioasemassa vaan pelasimme loppuun asti ja se päättyi positiiviseen lopputulokseen. Hyökkäävänä pelaajana yritin olla aktiivinen hyökkäyssuuntaan, vaikka autoin joukkuetta laitapakkina. Kaiken kaikkiaan rutiinisuoritus johon jäi vielä paljon parannettavaa.

”90+”
Seinäjoelta futisoppinsa saanut 18-vuotias Patrika Ahola nautti pelaamisesta tuttuja vastaan. FC Jazziin hän siirtyi viime kauden MuSa vierailun ja Saksassa vietetyn vuoden jälkeen.

FC Jazz – SJK Akatemia 3-2 (1-2).  FC Jazzin maaleista vastasivat Mäkelä, Ablade ja Lehtinen.