FC Jazz menetti kahdesti johtoasemansa

John Allen oli taktikoinut joukkueelleen puolustusvoittoisen taktiikan osittain lukuisten loukkaantumisten seurauksena. Samuli Virtaselle oli annettu vapaa rooli puolustuslinjan alapuolella ja linjan keskellä Gabriel Wirz, sekä kauden...

John Allen oli taktikoinut joukkueelleen puolustusvoittoisen taktiikan osittain lukuisten loukkaantumisten seurauksena. Samuli Virtaselle oli annettu vapaa rooli puolustuslinjan alapuolella ja linjan keskellä Gabriel Wirz, sekä kauden ensimmäisen sarjapelinsä pelannut Ville-Valtteri Starck pelasivat toppareina. Laidoilla pelasivat nuori Tuure Mäntynen ja uudella paikalla puolustajana Albion Muzaci.

Ennen ottelun alkua pohdittiin vielä maalivahdinkin vaihtoa, mutta Lauri Pirhonen marssi kentälle lievässä vatsataudissa.

AC Oulun valmentaja Rauno Ojanen oli pettynyt tasapeliin,
- Tiesimme, että tänään saadaan painia jos pisteet Ouluun otetaan. Omassa päässä meillä oli huonoa puolustamista ja Jazz sai tehtyä kaksi johtomaalia. Saimme noustua tasoihin, mutta lopussa unohdimme joukkuepelaamisen ja aloimme yrittämään liikaa yksin ottelun ratkaisua.

Uudessa roolissa puolustuslinjan alla pelannut Samuli Virtanen oli tyytyväinen pisteeseen,
- Sain pelata tänään vapaassa roolissa ja onnistuimme mielestäni hyvin puolustuspelaamisessa, vaikka AC Oulua pallona saikin hallittua lähes koko ottelun.

FC Jazz siirtyi ensimmäisellä jaksolla kulman jälkitilanteesta johton, kun kotimaastaan palannut Daniel Sanchez onnistui kaukolaukauksessaan mainiosti ja pallo kiersi oululaismaalin takakulmaan. Heti toisen jakson aluksi AC Oulu kuitenkin tasoitti kulmapotkusta, kun pallo lensi yli Lauri Pirhosen nyrkin suoraan Anselmi Nurmelan jalkaan. Porilaiset siirtyivät uudelleen johtoon viisi minuuttia myöhemmin, kun Juho Lehtonen taisteli rangaistusalueen sisällä pallon Leroy Malukalle, joka ampui pallon maaliin. Porilaisjohtoa ei kauaa juhlittu, kun AC Oulu tasoitti seuraavalla minuutilla brasilialaisen Gabriel Bragan onnistuessa tuikkaamaan pallon sisään keskityksen jälkeen.

John Allen kaipasi kolmea pistettä,
- AC Oulu on taitava ja hyvää syöttöpeliä pelaava joukkue. Joukkueessa on taitavia yksilöitä ja kun meiltä puuttui useita avauksen pelaajia, niin lähdimme hakemaan voittoa puolustuksen kautta. Tavoitteena oli voittaa 1-0, mutta tänään nähtiin kuitenkin neljä maalia. Olen tyytyväinen pelaajiin, jotka taistelivat tänään pisteen ja siihen, että onnistuimme taas tekemään maaleja. Nyt odottelemme, että saamme seuraavaan peliin (KTP) viisi uutta pelaajaa kuntoon.

Ottelussa palkittiin kolmella tähdellä Leroy Maluka, kahdella tähdellä AC Oulun brassi Jair ja yhdellä tähdellä Gabriel Wirz.

Kuva: Urheilusuomi.com