FC Jazz matkaa Vantaalle PK-35:n vieraaksi

FC Jazz matkustaa sunnuntaina Vantaalle PK-35:n vieraaksi. Shefki Kuqin johtama joukkue vahva ehdokas, kun nousijaa Veikkausliigaan juhlitaan lokakuussa. PK-35 vahvisti joukkuettaan ulkopuolisella rahoituksella kauden kynnyksellä....

FC Jazz matkustaa sunnuntaina Vantaalle PK-35:n vieraaksi. Shefki Kuqin johtama joukkue vahva ehdokas, kun nousijaa Veikkausliigaan juhlitaan lokakuussa.

PK-35 vahvisti joukkuettaan ulkopuolisella rahoituksella kauden kynnyksellä. Joukkueeseen hankittiin laatua ja taitoa jo ennestäänkin värikkääseen kokoonpanoon.  Vantaalle saapui huhtikuun lopulla kolme espanjalaista taituria: Pablo Couñago, Yerai Vilaboa ja Carlos Portera. Joten päävalmentaja Kuqilla on käsissään erittäin vahva ryhmä.

FC Jazz lähtee Vantaan suurelle jalkapallonurmella tutuin eväin, organisoidulla puolustamisella ja vaihtelevasti hyökkäämällä. Ottelu on kolmas ottelu kuluvalle viikolle, joten pieniä vammojakin on matkan varrella sattunut. Kaikkien pelaajien odotetaan olevan kuitenkin pelikunnossa pitkäaikaispotilaita lukuun ottamatta.

Kevin Mombilo joutui jättämään AC Oulu pelin väliin pienen vamman vuoksi. Jens Harju ja Aleksi Nurminen lähestyvät pikkuhiljaa pelikuntoa. Sen sijaan hyvään vireeseen kauden kynnyksellä  päässyt Sami Villanen sai huonoja uutisia. Juuri ennen sarja-avausta tullut jalkavamma pitää Villasen sivussa edelleen 2-3 kuukautta.

FC Jazzin tuulennopea oikea puolustaja Samuli Virtanen tietää PK-35:n vaarallisuuden.

- Tulee varmasti kova peli. PK-35 oli jo viime kaudellakin kärkipään joukkueita ja on varmasti tälläkin kaudella korkealla sarjataulukossa. Joukkue saattaa olla jopa vahvempi kuin viime vuonna. He ovat saaneet uusia vahvistuksia, joiden kanssa pitää olla tarkkana. Kolmea pistettä lähdetään kuitenkin hakemaan.

- Jos puolustuksemme pelaa samalla tasolla kuin ennenkin niin erityisemmin mitään hätää ei pitäisi olla. Sunnuntaina puolustuksen pitää olla omalla tasollaan ja tavoitteena on pitää nolla omissa. Myös hyökkäyspäässä pitää löytyä sama taso kuin viime pelissä ja tehdä paikoista maalit, kertoo Virtanen.

Päävalmentaja John Allen on samoilla linjoilla Virtasen kanssa ja on erityisen iloinen yhdestä asiasta.

- PK-35 tulee olemaan vaikea vastustaja. Peli tulee olemaan monella tapaa erilainen kuin AC Oulua vastaan, toivottavasti se on tätä ainakin sään suhteen, vaikka jalkapallonurmella pelaammekin. PK-35:n olen nähnyt tällä kaudella  videoiden välityksellä. Heillä on tekninen ja taitava joukkue. Espanjalaisten johdolla he ovat vahva ehdokas Veikkausliigaan 2016.

- Meidän tulee pitää kiinni taktiikastamme ja uskoa siihen. Näin voimme saada pisteitä mukanamme Poriin. On hienoa valmentaa rinnakkain Shefkin kanssa. Saattaa olla, että kerrankin en ole äänekkäin, joka seisoo sivurajalla, nauraa Allen.

Luvassa Vantaalla on varmasti sarjakakkosen ja  -kolmosen välillä kovaa kamppailua Ykkösen himoituista sarjapisteistä.

PK-35-FC Jazz su 17.5 klo 15.00 Myyrmäen Stadionilla.

UrheiluSuomi.com kuvassa Samuli Virtanen