FC Jazz koki kauden ensimmäisen tappion

Derby meni tällä kertaa oikeutetusti MuSalle 3-0. Paikallisottelu tarjosi runsaslukuiselle yleisölle varsinkin sen ensimmäisellä jaksolla viihdyttävää jalkapalloa molempien joukkueiden hyökätess...

Derby meni tällä kertaa oikeutetusti MuSalle 3-0.

Paikallisottelu tarjosi runsaslukuiselle yleisölle varsinkin sen ensimmäisellä jaksolla viihdyttävää jalkapalloa molempien joukkueiden hyökätessä aktiivisesti. Toisella jaksolla MuSa jatkoi laadukasta pelaamista, mutta FC Jazz jäi statistin osaan eikä saanut luotua kunnon maalipaikkoja ottelun tasoittamiseksi. MuSa ratkaisi ottelun viimeisen kympin aikana tehden kaksi kaunista maalia porilaispuolustuksen keskeltä.

Ennen kauden ensimmäistä derbyä molempien joukkueiden puolustuspelaamista on nostettu esiin aikaisemmissa peleissä. Tällä kertaa MuSa ja sen puolustus Jussi Välilän johdolla oli pelipäällä. Illan kruununa Välilä kävi laittamassa pallon maaliin päällään ottelun 88 minuutilla viimeistellen ottelun loppulukemat. FC Jazzin puolustuksesta voidaan nostaa Samuli Virtasen otteet, sekä Rasmus Östlingin muutama huippupelastus. Varsinkin toisella jaksolla MuSa kykeni vyöryttämään monta ylivoimahyökkäystä FC Jazzin keskikentän läpi.

Ottelun avausmaali syntyi vapaapotkusta ottelun 12 minuutilla, kun Samu-Petteri Mäkelää rikottiin pitkän juoksun jälkeen. Mäkelä ja Rudi Rieter asettuivat rangaistusalueen ulkopuolelle pallon taakse. Pallo löysi tiensä Rasmus Östlingin taakse hieman yllättäen Dieterin laukomana. MuSan toisen maalin viimeisteli Sami Rantala ottelun 83 minuutilla FC Jazzin maalin edestä tyhjiin Matias Koskisen syötöstä.

FC Jazzilla oli myös paikkansa ensimmäisellä jaksolla ja jatkossa maalipaikat tulee hyödyntää tehokkaammin. Varsinkin ensimmäisen jakson puolivälissä punaiset pyörittivät peliä mallikkaasti ja loivat tilanteita. Paras paikka osui tällä kertaa Tobias Laaksoselle, jonka laukaus meni kuitenkin hyvästä paikasta maalin yli. Ottelun ensimmäisessä kulmassa pallo putosi myös takatolpalle, mutta sen musalaispuolustus sai törkättyä uudeksi kulmaksi. Eero Lehtisellä oli oiva paikka laukoa pallo maaliin, mutta sen eteen ehti musalaispuolustus. Tobias Laaksonen sekä Alfred Mapoka olivat aktiivisemmin pallossa kiinni punaisten puolella.

Olli Orvasto ihmetteli toisen jakson vaisuutta derbyssä,
- Kauden huonoin jakso tuli pahaan paikkaan. Ensimmäinen jakso oli ihan hyvä vaparitakaiskusta huolimatta. Toinen jakso oli sitten todella heikko, emmekä saaneet minkäänlaista kiriä aikaiseksi. Sen perusteella MuSa ansaitsi tänään pisteet. Nyt pitää pohtia, mikä toisella jaksolla meni pieleen. Sarja on kuitenkin pitkä, eikä yksi kirpaiseva tappio pysäytä meidän matkaa. Viimeksi ollaan hävitty huhtikuun alussa, eikä tästä tehdä tapaa. Henkilökohtaisesti vietän viikonlopun otteluvideota katsellen ja ensi viikolla palataan kotipelissä taas voittojen tielle.

MuSan Wembleylle oli saapunut todella hienosti porilaisia futisfaneja ja ottelutapahtuma oli mitä mainioin. Yleisömäärä 2049 on Kakkosen tasolla upea luku, jota lähdetään syksyn toisessa derbyssä 17.8 vielä parantamaan – Laita pelipäivä jo nyt kalenteriisi.

Seuraava ottelu FC Jazz-Kiffen pelataan lauantaina 16.6 klo 18.30

FC Jazzin avaus: Östling, Virtanen, Meura, Kuusela, Lemio (Kanerva), Kemppinen (Pyyranta), Mapoka, Friday, Jo Lehtonen, To Laaksonen, Lehtinen (Ju Lehtonen)
Vaihdossa lisäksi: Nurmi, Tomberg, Tuovinen, Vahekoski