FC Jazz kohtaa JJK:n

FC Jazz kohtaa sunnuntaina kauden kolmannessa kotiottelussaan jyväskyläläisen JJK:n ”Kettulauma” on tunnettu vauhdikkaasta ja kovatempoisesta jalkapallostaan, joten sellaista odotetaan nähtävän myös...

FC Jazz kohtaa sunnuntaina kauden kolmannessa kotiottelussaan jyväskyläläisen JJK:n

”Kettulauma” on tunnettu vauhdikkaasta ja kovatempoisesta jalkapallostaan, joten sellaista odotetaan nähtävän myös Porin Stadionilla sunnuntaina. JJK:n päävalmentajana toimii menneiltä vuosilta FC Jazzinkin paidassa pelannut Juha Pasoja sekä puolustuksessa luutii FC Jazz -kasvatti Matti Lähitie.

FC Jazz on viime otteluiden aikana kärsinyt pahasta loukkaantumissumasta, mutta tilanne alkaa pikku hiljaa helpottamaan ja sivussa ottelusta ovat enää pitkäaikaispotilaat Jussi Välilä, Sami Villanen sekä tuoreimpana perjantaina sormileikkauksessa ollut Samuli Virtanen. Aleksi Nurmisen pelaaminen on vielä epävarmaa.

FC Jazz on pelannut kaksi ottelua 2015 Porissa ja jatkaa edelleen tappioitta kotonaan. Ensimmäisessä kotiottelussa kaatui upeasti AC Oulu lukemin 3-1 ja toisessa ottelussa tasattiin pisteet Valkeakosken Hakan kanssa lukemin 0-0.

FC Jazz on tällä kaudella ajanut voimakkaasti sisään omia junioreitaan ja viime ottelun (VIFK) lopussa kenttäpelaajista peräti kuusi oli alle 20-vuotiaita. Nuoret pelaajat ovat kantaneet hienosti vastuuta sitä saadessaan ja tämän odotetaan jatkuvan myös tulevaisuudessa. Kahden nuorekkaan ja energisen joukkueen kohtaaminen on luvassa myös sunnuntaina Porin Stadionilla.

John Allen tietää JJK:n vahvuudet.

- JJK on sekoitus nuoria lahjakkaita pelaajia sekä kokemusta. JJK:lla on yksilötaitoa ja kykyä nopeisiin vastahyökkäyksiin sekä kelpo puolustus.

- Tavoitteenamme on palata jälleen voittokantaan Porissa, vaikka tiukka peli on varmasti tulossa. Valitettavasti Samuli oli äärettömän epäonninen peukalonsa kanssa. Mutta hienoa, että Teemu, Théo ja Kevin palaavat kokoonpanoon, kertoo Allen.

FC Jazzin luunkova toppari Teemu Penninkangas palaa kokoonpanoon kärsittyään pelikieltoa kaksi edellistä ottelua.

- Kova matsi on tiedossa. JJK:lla on erittäin taitava ja nuori joukkue, joka pyrkii pelaamaan jalkapalloa eikä roiskimaan. Itse olen joutunut huilaamaan kaksi viimeistä peliä ja pelihalut ovat aivan huipussaan!

- Kolmea pistettä lähdetään hakemaan ja muuhun ei voi tyytyä. Varsinkin kun pelaamme Porissa ja kotikentällä kotilyleisön edessä, paaluttaa "Penni".

Upea keli ja upea ottelu on luvassa. Nähdään runsaslukuisena Stadionilla sunnuntaina klo 18.30.

Urheilusuomi.com -kuvassa Teemu Penninkangas