FC Jazz jatkaa kärkiryhmässä

Samuli Virtasen urhea lisäajan heittäytyminen pallon eteen ja vatsamustelman vastaanottaminen takasivat tärkeät kolme pistettä. FC Jazz nousi sarjassa 18 pisteeseen, kun se otti tarvittavan kotivoiton. Ensimmäisen...

Samuli Virtasen urhea lisäajan heittäytyminen pallon eteen ja vatsamustelman vastaanottaminen takasivat tärkeät kolme pistettä.

FC Jazz nousi sarjassa 18 pisteeseen, kun se otti tarvittavan kotivoiton. Ensimmäisen sarjapuoliskon osalta on yksi ottelu pelaamatta ja FC Jazz on sarjassa tukevasti kärkiryhmässä mukana kuusi pistettä sarjaa johtavaa SalPaa perässä. SalPalla on tosin yksi ottelu enemmän pelattuna kuin FC Jazzilla.

Lauantaina nähtiin kentällä ensimmäisellä jaksolla pirteä kotijoukkue. FC Jazz osoitti mihin sen pallollinen pelaaminen parhaimmillaan yltyy. Joukkue hyökkäsi laidoilta ja keskeltä sekä onnistui luomaan hyviä maalipaikkoja tasaisesti. Kärjessä Juho Lehtonen etsi aktiivisesti maalipaikkoja, mutta tällä kertaa sihti ei ollut kunnossa lukuisista paikoista huolimatta. Jakson ainoan maalin teki Iyam Friday ottelun 21 minuutilla, kun nopean syöttöketjun jälkeen Friday pelattiin läpiajoon rangaistusalueen sisälle. Fridayn viimeistely oli hallitun kaunis ja pallo päätyi laukauksen jälkeen vasempaan yläkulmaan.

Tobias Laaksonen ja Toni Pyyranta olivat ottelussa pelipäällä keskikentällä. Pyyranta viimeisteli toisella jaksolla onnekkaasti ottelun loppulukemat. Pallo pomppi tunnin pelin jälkeen vastustajasta paitsioasemassa olleelle Pyyrannalle, joka viimeisteli varmasti. Puolustuksen edessä Juho Kemppinen sekä Benjamin Tuovinen jatkoivat näkymätöntä raatamista ja löysivät syöttölinjoja ylöspäin tasaisesti. Kotijoukkueen puolustuslinjassa tuli pieniä virheitä, mutta esitys oli kuitenkin kokonaisuudessaan mainio. Pakit peittivät muutaman vaarallisen laukauksen ja lopuissa tilanteissa Rasmus Östling otti tarvittavat kopit.

Tuovinen oli mielissään joukkueen esityksestä ja saaduista pisteistä.
- Ensimmäinen puoliaika oli hyvää pallonhallintaa ja pidimme palloa maltillisesti vastustajan puolustusalueella. Saimme iskettyä hyvin laidalta tai keskeltä kun tila löytyi vastustajan puolustuslinjan edestä. Ensimmäinen maalimme oli hyvä esimerkki siitä mihin pystymme, kun rakennamme maltilla hyökkäyksiä. Pallonhallinta on paras puolustuskeino, eikä HJS päässyt hyville paikoille hallituilla hyökkäyksillä.  

Toisella puoliajalla tuli hieman vaikeuksia emmekä reagoineet pallon menetyksiin tarpeeksi nopeasti. Annoimme vastustajalle myös liikaa tilaa, kun linjojen välit kasvoivat. Jaksolla tuli myös liikaa virheitä, mutta onneksi saimme käännettyä ottelun voitoksi. Tulee se kolme pistettä tavalla tai toisella, niin tärkeät pisteet ne on aina. Nyt pidetään joukkuetreeneistä pieni tauko, nautitaan mukavasta alkukaudesta hetki ja ladataan akkuja ennen seuraavaa peliä.

HJS antoi hyvän vastuksen ja se pystyi luomaan hyviä maalipaikkoja, ehkä enemmän kuin kotijoukkue. Rasmus Östling torjui toisella jaksolla läpiajon ja lisäajalla Samuli Virtanen heittäytyi lähes varman maalipaikan eteen. Varsinkin toisella jaksolla kotijoukkue joutui ottamaan hyökkäyksiä vastaan. HJS onnistui tasoittamaan pelin heti toisen jakson alussa kun Santeri Stenius laukoi pallon yläkulmaan maalin edestä.

Päävaömentaja Olli Orvasto oli tyytyväinen pisteisiin ennen lyhyttä pelitaukoa
- Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvä ja onnistuimme monipuolisesti vastustajan alueelle murtautumisessa. Maalipaikkoja oli ensimmäisellä jaksolla useampiakin, mutta onnistuimme vain kerran. Toiselle jaksolle oli tarkoitus ottaa terävä alku ja lisätä edelleen tempoa palloliseen peliin. Toisin kuitenkin kävi ja HJS pääsi nopealla maalilla peliin mukaan. Pienistä vaikeuksista huolimatta positiivista oli, että saimme kolme pistettä.

FC Jazzin seuraava ottelu pelataan heinäkuun puolivälissä, kun joukkue matkaa maanantaina 16.7 FC Hongan vieraaksi. Heinäkuu on pelikalenterissa muutenkin hiljainen, sillä FC Jazzin kuukauden toinen ja kuun viimeinen peli pelataan Porissa vasta kuukauden päästä perjantaina 30.6 Pori Cupin aikaan.

FC Jazzin avaus: Östling, Virtanen, Meura, Kuusela, Lemio (Tomberg), Tuovinen, Kemppinen, Friday, Ju Lehtonen (Lehtinen), Pyyranta, T Laaksonen
Vaihdossa lisäksi: Bohm, Kanerva

Ottelun tähdet:
*** Iyam Friday
  ** Toni Pyyranta
    * Benjamin Tuovinen

Tähdet kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen
******* Juho Kemppinen, Benjamin Tuovinen
  ****** Joonas Meura, Rasmus Östling, Samuli Virtanen, Iyam Friday
    ***** Alfred Mapoka
      **** Terry Ablade, Juho Lehtonen
        *** Eetu Kanerva
          ** Toni Kuusela, Toni Pyyranta
            * Eero Lehtinen, Tobias Laaksonen

                             Kuvia ottelusta: Urheilusuomi.com: http://www.urheilusuomi.com/galleria.asp?galleriaid=3785