FC Jazz ja VIFK maalittomaan

FC Jazz vieraili Vaasassa VIFK:n vieraana. Ottelu päättyi maalittomaan 0-0 tulokseen, sillä FC Jazz ei tällä kertaa pystynyt hyödyntämään selviä maalipaikkojaan. Toki niitä muutama...

FC Jazz vieraili Vaasassa VIFK:n vieraana. Ottelu päättyi maalittomaan 0-0 tulokseen, sillä FC Jazz ei tällä kertaa pystynyt hyödyntämään selviä maalipaikkojaan. Toki niitä muutama vaasalaisillakin oli, mutta selkeät maalintekopaikat porilaiset voittivat selkeästi, vaikka niitä ei FIFA hyväksykään pisteiden keruun välineeksi, kun sarja kahden viikon päästä alkaa.

FC Jazz aloitti ottelun heikosti ja VIFK piti otetta hallussaan kovalla prässillä ja nopealla pallonliikuttelulla. Vierasjoukkueen pelinrakentamista vaikeuttivat lukuisat harhasyötöt ja tappiot kaksinkamppailuissa, joten VIFK oli ottelussa niskan päällä ensimmäisen jakson ensimmäisen puolikkaan. Tämän jälkeen peli rupesi tasoittumaan.

Samu-Petteri Mäkelä oli siirtää Samuli Virtasen pitkästä syötöstä FC Jazzin johtoon 35. minuutilla. Virtasen pitkä ristipallo tavoitti Mäkelän. Murtautumisen ja maalivahdin kiertämisen jälkeen pallo kuitenkin takatolpasta ulos kentälle, josta VIFK –puolustus selvitti pallon turvallisimmille vesille. Aivan jatkon loppupuolella Jussi Välilän pusku osui ylärimaan kulman jälkitilanteen seurauksena. Vaasalaisilla oli myös kaksi vaarallista paikkaa kaukolaukauksen ja kulmapotkun seurauksena.

Toisella puoliajalle FC Jazz tuli selvästi paremmin kuin ottelun alkuun ja otti pelin hallinnan itselleen. Tätä luonnollisesti helpotti vahvempi syöttöpelaaminen.

Elias Ahteella oli mahdollisuus siirtää FC Jazz johtoon ottelun 70. minuutilla, mutta kova pallo meni vain senttejä jalan ohi, kun edessä oli tyhjä maali. Ahde karkasi läpiajoon 83. minuutilla, mutta nostoyritys yli vahvasti VIFK:n maalilla pelanneen Janne Henrikssonin yli epäonnistui. Vain minuutti tästä Mäkelä pääsi nokikkain Henrikssonin kanssa, mutta kookos ja kokenut maalivahti veti tällä kertaa pidemmän korren, joten tulostaulun hoitajalla ei tällä kertaa ollut töitä Botniahallin keinonurmella.

Ottelun tuomarilla oli ajoittain vaikeuksia pitää ottelua hallussaan ja paikoitellen tunteet hieman nousivat pintaan. Varsinkin vaasalaisilla oli asiaa kolmella eri kielellä jokaisen vihellyksen jälkeen varsinkin toisella puoliajalla.

Päävalmentaja John Allen kiitteli joukkueen työmoraalia.

- Meillä oli tänään tarpeeksi maalintekopaikkoja voittaa ottelu. Mutta VIFK:n maalivaht oli erinomainen. Ensimmäiset 20 minuuttia VIFK oli parempi joukkue mutta paransimme koko ajan. Toisella puoliajalla syöttöpelimme parani ja pääsimme hyökkäämään paremmin ja vaarallisemmin. Koko joukkueen työmoraali oli tänään hyvää emmekä päästäneet kotijoukkuetta maalitekotilanteisiin. Mutta kaiken kaikkiaan pienoinen pettymys, ettemme voittaneet, mutta ”puhtaat lakanat” omassa päässä on tietenkin aina hyvä asia.

Oikean puolustajan tontilla tuttuun tapaan uurastanut Samuli Virtanen oli samoilla linjoilla Allenin kanssa.

- Vajaa puoli tuntia kesti, että pääsimme otteluun mukaan. Melko tasainen ensimmäinen puoliaika. Toinen jakso oli kutakuinkin meidän. Saimme luotua tarvittavat maalipaikat ja VIFK päässyt oikeastaan lainkaan maalipaikoille.

FC Jazzin koko joukkueen puolustaminen toimi taas varsin moitteetta eikä vastustaja saanut luotua pelin alun hallinnasta huolimatta montaakaan maalintekopaikkaa. Lisäksi varsinkin toisen puoliajan hyökkäyspeli antaa odottaa hyvää tulevilta otteluilta.

FC Jazzilta olivat ottelusta sivussa Ville Starck, Toni Junnila, Aleksi Nurminen, Sami Villanen ja Jens Harju eriasteisten loukkaantumisten vuoksi. Lisäksi Kevin Mombilo jouduttiin vaihtamaan jo 7. minuutilla pois vastustajan jalkapohjataklauksen vuoksi.

FC Jazz pelaa viimeisen harjoitusottelunsa ennen Ykkösen alkua keskiviikkona 22.4 klo 15.00, jolloin Poriin Keinonurmelle saapuu SJK Akatemia.

Kuvassa hyvän ottelun vasempana puolustajana pelannut Tuure Mäntynen.