FC Jazz ja SJK merkittävään kumppanuussopimukseen

Veikkausliiga -joukkuetta, sekä Kakkosessa pelaavaa Akatemiaa pyörittävä Seinäjoen Jalkapallokerho Oy ja Ykkösen joukkueen toiminnasta vastaava FC Jazz Oy Porista ovat solmineet ainutlaatuisen kumppanuussopimuksen....

Veikkausliiga -joukkuetta, sekä Kakkosessa pelaavaa Akatemiaa pyörittävä Seinäjoen Jalkapallokerho Oy ja Ykkösen joukkueen toiminnasta vastaava FC Jazz Oy Porista ovat solmineet ainutlaatuisen kumppanuussopimuksen.

Seurojen yhdessä suunnittelemalla pitkäjänteisellä työllä luodaan pelaajapolku, jossa junioreista ja kehityskykyisistä pelaajista tehdään huippujalkapalloilijoita kansainvälisille jalkapalloareenoille.

Seinäjoen Jalkapallokerho Oy:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi kertoo uudesta kumppanuusmallista.

- Yhteistyön tarkoituksena on saada parhaat B- tai A-juniori-ikäiset pelaajat koko Pohjanmaan ja Satakunnan alueelta mukaan yhteiseen pelaajapolkuun, joka tarjoaa pelimahdollisuuden joko Kakkosessa, Ykkösessä tai Veikkausliigassa. Nuoret pelaajat ympäri Suomen ovat tervetulleita. Vastaavaa kuviota ei ole Suomessa aiemmin ollut.

- Nyt pystymme tarjoamaan nuorille parhaan mahdollisuuden kehittyä ja pelata omaa tasoaan vastaavalla sarjatasolla. Kaikki tämä tehdään jotta pelaajat kehittyisivät huipputasolle ja lähtisivät maailmalle valmiimpina pelaajina. Tämä on osa SJK:n viiden vuoden suunnitelmaa, päättää Sarajärvi.

Myös FC Jazz Oy:n puheenjohtaja Kari Kaivo-oja on iloinen mahdollisuudesta, jonka yhteistyö tuo pelaajille ja seuroille.

- Raimo Sarajärven sanoihin on helppo yhtyä. Tämä on todella ainutlaatuinen mahdollisuus FC Jazzin pelaajien ja omien junioreiden lisäksi, koko Satakunnan jalkapalloileville junioreille sekä myös laajemmin. Edustustason pelaajien siirrot SJK:n ja Jazzin välillä tulevat antamaan tässä yhteistyössä FC Jazzille uutta ”potkua”, joka nostaa koko seuran uudelle tasolle.

- Olen iloinen siitä, että SJK:lta löytyi tahtoa tällaiseen pitkän tähtäimen yhteistyöhön, mikä mielestäni on myös luottamuksen osoitus FC Jazzille, päättää Kaivo-oja.

Kumppanuussopimus astuu voimaan heti ja sitä aloitetaan toteuttamaan alkavalla kaudella 2015.

 

Yhteistyöllä huippujalkapalloilijaksi - Kumppanuussopimus

Huippujalkapalloilijaksi kouluttaminen edellyttää pitkäjänteistä ja laadukasta valmennusta ja sen ohella koulutettavien pelaamista kovissa peleissä, taitotasonsa ylärajoilla. Sopijapuolet toteuttavat tavoitetta muun muassa oikeanlaisten ja oikein ajoitettujen valmennusohjelmien sekä pelaajasiirtojen avulla. Jalkapallovalmennuksen ohella pelaajille opetetaan elämisen taitoja ja menestymistä uusissa olosuhteissa, kielitaitoa unohtamatta.

Valmennusasioista vastaavat seurojen päävalmentajat, jotka määrittelevät valmennuksen ja pelaamisen yhteiset linjaukset. Valmentajat ohjaavat ja kehittävät jatkuvasti valmennusohjelmia ja joukkueiden pelitapoja yhteistyössä niin, että toimintojen tehokkuus ja pelaajien käytettävyys paranee merkittävästi niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä.

Seurat laativat pelaajakohtaiset vuosisuunnitelmat, jotka sisältävät tavoitteet ja painopistealueet. Päävalmentajat määrittelevät pelaajat, jotka kuuluvat huippuvalmennettavaan ryhmään. Siihen voidaan tehdä muutoksia tai täydennyksiä myös pelikauden aikana. He valitsevat pelaajille joukkueen, joissa heidän on syytä pelata pelaajauran kehittymisen kannalta. Joukkuehenki on kussakin joukkueessa elintärkeä, joten liikkuvia pelaajia ei ole liikaa ja jokaisella joukkueella on itsenäinen asema.

Kumppanuussopimuksen yleisjohdon hoitaa nelihenkinen johtoryhmä, jossa on kaksi edustajaa kummastakin seurasta. Johtoryhmässä ovat lisäksi molempien seurojen päävalmentajat asiantuntijajäseninä. Johtoryhmän puheenjohtajuuden hoitaa vuorovuosina FC Jazzin ja SJK:n edustajat. Vuoden 2015 puheenjohtajuutta hoitaa SJK:n edustaja.

Tavoitteena on, että pelaajapolun tuotteena syntyneet huippujalkapalloilijat myydään kansainvälisille suurseuroille. Saaduilla tuloilla voidaan parantaa ja edesauttaa pelaajapolun taloudellisia edellytyksiä entistä parempiin saavutuksiin ja tuloksiin. Sopimuksessa on määritelty pelaajaliikenteen ehdot, sekä mahdollisten huippujalkapalloilijoiden myyntitulojen jakaminen. Sopimuksessa huomioidaan myös junioriseurat.

Kumppanuussopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, joka on rakennettu pitkäaikaisen yhteistyön varaan. Sopimus ei pääty vaikka seurojen edustusjoukkueet pelaisivat samassa sarjassa.

Mukana olevat joukkueet

Kerho 07 Akatemia pelaa kaudella 2015 Kakkosessa, FC Jazz Ykkösessä ja SJK Veikkausliigassa.

Kerho 07 Akatemian vastuuvalmentajana toimii Max Peltonen ja hänellä on apunaan Heikki Tuomilehto sekä Jorma Tuohisaari. Maalivahtivalmennuksesta vastaa Jori Särkkä ja fyysisestä valmennuksesta sekä lihashuollosta Jaakko Nevanlinna ja Juha-Jaakko Ulvila. Joukkueen huoltajina toimii Kari Hietamäki ja Jari Ojanperä. Joukkue harjoittelee ja pitää päämajaansa Seinäjoella.

FC Jazzin päävalmentajana on John Allen ja hänellä on apunaan Vesa Rantanen. Fysioterapeutteina toimii Juhani Honkavuo ja hierojana Tomi Ruuhikorpi. Joukkueen managerina on Tomi Leivo-Jokimäki sekä joukkueenjohtajina Ismo Läntinen ja Rami Koskinen. Joukkueen huoltaja on Juha Kartio.Joukkueen lääkärinä toimii Jarkko Levola. Joukkue harjoittelee ja pitää päämajaansa Porissa.

SJK:n päävalmentajana toimii Simo Valakari ja hänellä on apunaan Chris Cleaver. Maalivahtivalmennuksesta vastaa Jori Särkkä ja fyysisestä valmennuksesta sekä lihashuollosta Jaakko Nevanlinna ja Juha-Jaakko Ulvila. Joukkueenjohtajana toimii Jarmo Tervasmäki ja huoltajana Pekka Lehtinen. Joukkue harjoittelee ja pitää päämajaansa Seinäjoella.

SJK:n ja Kerho 07 Akatemian yhteistyöseurana toimii SJK-juniorit ry, jolla on lähes 500 junioripelaajaa pallokoululaisista B-junioreihin. SJK-junioreiden valmennuspäällikkönä toimii Kari Kiviluoma.

FC Jazzin yhteistyöseurana toimii FC Jazz Juniorit ry, jolla on yli 500 junioripelaajaa kaikissa ikäluokissa, A-junioreihin asti. FC Jazz Junioreiden valmennuspäällikkönä toimii Jani Uotinen.