FC Jazz ja FC Haka tasapeliin

FC Jazzin ja FC Hakan ottelu päättyi Porin Stadionilla tasatulokseen 0-0. Molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa, mutta lopputulos kuvaa melko hyvin ottelun tapahtumia. FC Jazz jatkaa Ykkösessä neljäntenä kun...

FC Jazzin ja FC Hakan ottelu päättyi Porin Stadionilla tasatulokseen 0-0. Molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa, mutta lopputulos kuvaa melko hyvin ottelun tapahtumia. FC Jazz jatkaa Ykkösessä neljäntenä kun viisi kierrosta on pelattu.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ensimmäiset 10 minuuttia olivatkin tunnustelevaa peliä. Tämän jälkeen FC Jazz sai hyvin otteen pelistä ja painoi palloa valkeakoskelaisten päätyyn. Mutta mitään huippuvaarallista FC Jazz ei kuitenkin pystynyt luomaan. Ote siirtyi pikku hiljaa hienokseltaan FC Hakalle. Haka sai luotua kaksi vaarallista paikkaa, mutta Lauri Pirhonen torjui ensimmäisen yrityksen upeasti (kuvassa) ja toinen tulikin melko helposti suoraan syliin. Tauolle mentiin kuitenkin oikeutetusti tasatilanteessa.

Toiselle puoliajalle FC Jazz tuli mukavasti peliin mukaan ja hallitsi ottelua. Huippuvaarallisia paikkoja ei ollut. FC Jazzin vaarallisin tilanne tuli tullut kohdalla, kun pirteästi pelannut Eetu Räisänen pääsi nokikkain Hakavahti Pesosen kanssa, jonka jalkatorjunta pelasti tilanteen. FC Jazz sai vielä yliajalla vaarallisen tilanteen, kun Samu-Petteri Mäkelän kulma oli upota suoraan maaliin. Tilanteessa seuranneen irtopallon Mäkelä vielä tykitti Pesosta lujaa rintaan.

Näin lopputulos Porissa 0-0, joka kuvaa melko hyvin ottelun tapahtumia, joka oli tällä kertaa pääasiassa kovia kaksinkamppailuja ja keskialueen taistelua.Ottelun tempo ei missään vaiheessa noussut kovin korkeaksi johtuen Porin Stadion erittäin huonokuntoisesta pinnasta. Pallon pomppiessa pelaajat joutuvat ottamaan useita kosketuksia ja yhdellä kosketuksella pelaaminen on vaikeaa, jolloin pelin nopeus automaattisesti laskee.

FC Jazzin onnistujia olivat oikeana toppari pelannut Samuli Virtanen, maalivahti Pirhonen, keskikentän Toni Junnila ja ennakkoluulottomasti pelannut Eetu Räisänen sekä Samu-Petteri Mäkelä.

FC Jazzin päävalmentaja John Allen oli tyytyväinen pisteeseen, vaikka kolmea haettiin.

- Olen tyytyväinen pisteeseen, vaikka totta kai kolmea pistettä halusimme. Haka puolusti vahvasti ja loi puolenkymmentä maalintekopaikkaa. En ole tyytyväinen hyökkäyspeliimme, sillä olimme kotijoukkue ja monia asioita puuttui hyökkäyspelistämme. Mutta olen jälleen oikein tyytyväinen puolustuspeliimme. Maalivahti, puolustuslinja ja Toni olivat hyviä. Samuli oli erinomainen. Pitää muistaa, että koko puolustuslinja oli muuttunut Villeä lukuun ottamatta.

- SP oli vaarallinen ja Eetu teki kovasti töitä vasemmalla sivustalla. Kaksi peliä on nyt mennyt maaleitta ja maaleja meidän pitää pystyä tekemään. Minun ja joukkueen pitää tehdä lujemmin töitä ratkaistaksemme tämän haasteen. Joka tapauksessa olen sitä mieltä, että tasatulos oli oikeutettu, kertoo Allen.

Keskikentän kokenut Toni Junnila näki kehitettävää ja positiivista.

- Vähän jäi huono maku pelistä. Ei päästy oikein kunnon maalintekopaikoille tänään. Kaverilla oli ensimmäisellä puoliajalla muutama hyvä paikka. Kokonaisuutena meidän pitää saada luotua enemmän tilanteita. Alakerta jouduttiin laittamaan uusiksi tähän peliin ja oli positiivista, että nolla pysyi omissa. Kokonaisuutena ehkä oikeutettu tulos.

- Taas on koko viikko aikaa kehittää hyökkäyspeliä. Huomenna palautellaan ja sitten alkaa jo valmistautuminen sunnuntain vieraspeliin VIFK:ta vastaan, päättää Junnila.

FC Jazz jatkaa siis Ykkösessä neljäntenä ja kohtaa ensi viikonloppuna Vaasassa VIFK:n.

UrheiluSuomi.com upeassa kuvassa Lauri Pirhonen torjuu FC Hakan vaarallisimman maalintekoyrityksen. Upean kuvagallerian löydät täältä.

Ottelun tilastot.

FC Hakan raportti