FC Jazz upeaan 3-1 voittoon AC Oulusta

FC Jazz voitti yhden kauden suurimmista ennakkosuosikeista AC Oulun riemukkaasti 3-1 (2-0) erittäin vaikeissa olosuhteissa pelatussa ottelussa. FC Jazzin maalit tekivät Théo Raymond, Samu-Petteri Mäkelä ja Elias Ahde. FC...

FC Jazz voitti yhden kauden suurimmista ennakkosuosikeista AC Oulun riemukkaasti 3-1 (2-0) erittäin vaikeissa olosuhteissa pelatussa ottelussa. FC Jazzin maalit tekivät Théo Raymond, Samu-Petteri Mäkelä ja Elias Ahde.

FC Jazzin ensimmäinen kotiottelu pelattiin äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa. Kovin myrsky miesmuistiin ja vihmova sada ottelun aikana ja epätasainen kenttä tekivät olosuhteet erittäin vaikeiksi pelaajille. Kuvaavaa olosuhteille oli, että isot vaihtoaitiot jouduttiin siirtämään ennen ottelun alkua kiinni pääkatsomoon turvallisuussyistä.

Vierailija AC Oulu aloitti ottelun vahvasti ja pelasti paikoitellen varsin mukavaa syöttöpeliä luoden ylivoimaa varsinkin keskikentällä ensimmäiset 20 minuuttia. FC Jazz ei saanut syöttöpeliään kulkemaan, joka vaikeutti hyökkäämistä. FC Jazzin puolustuslinja oli kuitenkin totuttuun tapaan jämerä ja piti pallon kuitenkin kaukana Lauri Pirhosen vartioimalta maalilta. AC Oulun alkurynnistyksen jälkeen ottelu alkoi tasaantua ja FC Jazz alkoi löytää tilaan melko korkealla pelanneen oululaispuolustuksen selustasta.

Samu-Petteri Mäkelä hätyytteli vakavasti 21. minuutilla AC Oulun maalia, kun yhteistyö Samuli Virtasen kanssa päättyi kovaan laukaukseen verkon heilahtamiseen etukulmassa, mutta vielä valitettavasti väärällä puolella tolppaa. Mutta FC Jazz siirtyi johtoon ottelun 26. minuutilla. Théo Raymond sai pallon noin 25 metrissä. Raskas rintapotku muuttui suuntaa ja painui vastustamattomasti verkon perukoille ohi AC Oulun maalivahdin Alessandro Marzuoli. Hetkeä myöhemmin Samuli Virtanen pääsi murtautumaan Mäkelän syötöstä, mutta viimeistely ei tällä kertaa onnistunut.

37. minuutilla verkko kiristyi taas AC Oulun päässä. Hyviä aloitteita oululaisten selustaan tehnyt Elias Ahde sai pallon, kääntyi ja syötti Mäkelälle, jonka laukaus painui etunurkasta AC Oulun maaliin ja FC Jazz siirtyi 2-0 johtoon, joka olikin puoliaika tulos.

Toiselle puoliajalle tultaessa olosuhteet muuttuivat merkittävästi, sillä nyt AC Oulu sai myrskytuulen taakse. FC Jazz kuitenkin iski välittömästi toisen jakson alkuun. Mäkelä jatkoi Lauri Pirhosen maalipotkun yhdellä kosketuksella yli AC Oulun puolustuslinjan. Ahde oli kärkkäänä ja karkasi läpiajoon. 20 metrin kuljetus ja kliininen viimeistely siirsivät FC Jazz jo turvallisentuntuiseen 3-0 johtoon.

Tämän jälkeen FC Jazz hieman vetäytyi ja puolusti vahvasti ja organisoidusti. AC Oulu pääsikin kaventamaan 1-3:een Aapo Heikkilän upealla laukauksella, kun muutaman porilaispelaajan puolustushalu hetkeksi herpaantui. Kuten useasti tällaisissa tilanteissa käy, tappiolla oleva joukkue saa pallonhallinnan itselleen ja näin myös kävi Porissa. FC Jazzin puolustuksella ei kuitenkaan suurempaa hätää ollut. Toki kaksi kertaa AC Oulu pääsi hätyyttelemään vaarallisesti FC Jazzin maalia, mutta muutenkin vahvasti pelannut Pirhosen otti muutaman upean torjunnan. AC Oulun panostaminen hyökkäykseen antoi myös luonnollisesti FC Jazzille myös lukuisia mahdollisuuksia lisätä maalisaldoaan, mutta tällä kertaa näin ei käynyt. Loppulukemat Porissa 3-1 ja kolme pistettä Poriin.

Päävalmentaja John Allen oli ottelun jälkeen monisanainen ja tyytyväinen.

- Sää oli ehkä huonoin, mitä olen nähnyt jalkapallo-ottelussa asuessani Suomessa ja olen ollut täällä 30 vuotta. Ja kenttä oli myös heikossa kunnossa. Joukkueet tarjosivat katsojille jännittävän kamppailun, jossa oli myös hienoja suorituksia ja maaleja.

- AC Oulu aloitti vahvasti ja pelasi hyvää syöttöpeliä ja oli parempi joukkue ensimmäiset 20 minuuttia. Olimme liian passiivisia ja annoimme heille liikaa tilaa ja aikaa. Aloimme prässäämään korkeammalta ja pääsimme mukaan peliin, loimme paikkoja ja pystyimme myös viimeistelemään kaksi kertaa.

- Toisella puoliajalla odotimme, että AC Oulu tulee kovaa päällä kovan myötätuulen turvin ja niin myös kävikin. Mutta alku oli antoi myös meille sen mitä tarvitsimme eli kolmannen maalin. Kaikki kunnia AC Oululle, he eivät luovuttaneet, kavensivat ja tämän lisäksi heillä oli 2-3 vaarallista maalintekopaikkaa. Mutta Laurin muutama huippupelastus piti kolme pistettä Porissa. Ehkä hyvistä vastahyökkäyksistä meidän olisi pitänyt vielä lisätä maalisaldoamme. Mutta olen erittäin tyytyväinen joukkueeseen jälleen. Mutta tyytyväisyyteen ei ole kauheasti aikaa, sillä valmistautuminen sunnuntain PK-35 peliin alkaa välittömästi, kertoo Allen ja suuntaan katseensa sunnuntaihin.

- Elias oli paras pelaajamme. Hän juoksi kuin hevonen linjan taakse ja tämän lisäksi syötti ja teki maalin. Lauri ja Teemu pelasivat myös erittäin vahvasti. Hienoa myös, että SP sai maalihanat auki ja myös syötti maalin.

Hyökkääjä Elias Ahde viimeisteli kauden toisen maalinsa ja esiintyi muutenkin vahvasti.

- Olosuhteet olivat vaikeat ja mitään hirveän näppärää taitofutista ei pystynyt pelaamaan. Ensimmäisellä puoliajalla pääsimme pelaamaan myötätuuleen ja peli on sen vuoksi hyvin hallussa. Paikkoja olisi ollut isompaankin puoliaika johtoon.

- Toinen puoliaika pelattiin sitten vastatuuleen ja ei siinä hirveästi pystynyt peliä rakentamaan kun AC Oulu prässäsi ylhäältä ja tuuli painoi väkisin palloa meidän päätyyn. Kaiken kaikkiaan ihan mahtava taistelu jokaiselta äijältä ja vaikka vastassa oli sarjan ennakkosuosikki, niin näytimme, että olemme erittäin vaikeasti voitettava joukkue, kertoo Ahde.

Vaikka olosuhteet Porissa olivat vaikeat, löysi porilainen yleisö upeasti paikalle. Katsojia Ikuisen Tuuleen Stadionilla oli 1130. Kiitos jokaiselle! FC Jazz on aloittanut kauden mukavasti kahdella voitolla ja tasapelillä, joten tästä on mukava jatkaa.

FC Jazz matkustaa heti sunnuntaina Vantaalle. Vastaan asettuu vahva ja ennen kautta kovasti vahvistunut PK-35 Vantaa Shefki Kuqin johdolla.

Seuraava ottelu Porissa su 24.5 klo 18.30 ja vastassa Valkeakosken Haka. Meneekö 2000 katsojaa rikki…?

Tilastot

UrheiluSuomi.com:n kuvassa Théo Raymond siirtää FC Jazzin 1-0 johtoon. Katso linkistä poikkeuksellisen upea kuvakavalkaadi.

AC Oulun raportti