Essien FC Jazzin testiin

Kobina Essien (19) on saapunut FC Jazzin testattavaksi. Koko nimeltään Pishon Kobina Essien on lahjakas ghanalainen keskisektorin keskikenttäpelaaja, joka pystyy vahvaan pelaamiseen sekä hyökkäys- että...

Kobina Essien (19) on saapunut FC Jazzin testattavaksi. Koko nimeltään Pishon Kobina Essien on lahjakas ghanalainen keskisektorin keskikenttäpelaaja, joka pystyy vahvaan pelaamiseen sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan.

Essien saapuu Poriin Ghanan toiselta sarjatasolta SP Mirren FC:n joukkueesta. Essien (177 cm) on juoksuvoimainen ja hyvin syöttävä pelaaja.

Päävalmentaja John Allen uskoo vahvasti nuoreen ghanalaiseen.

-Hyvillä yhteyksillä saimme Poriin erittäin mielenkiintoisen ja lupaavan ghanalaisen nuoren pelaajan. Uskon, että FC Jazz on pelaajalle hyvä paikka aloittaa uransa Euroopassa. Ja tärkeää on, että pelaajalla on kova halu tulla Poriin.

-Essien voi olla meille vahva lenkki ensi kauden joukkueessa. Hän on vahva ja tekninen pelaaja. Mutta meidän on hyvä muistaa, että hänelle aukeaa uusi kulttuuri ja ympäristö. Meidän tulee antaa hänelle myös aikaa sopeutua, päättää Allen viisaasti.

Kobina Essien ei ole sukua maailmankuululle Michael Essienille, vaikka ulkoisesti, pelityyliltään ja -paikaltaan he muistuttavatkin kovasti toisiaan. Ja molemmat ovat syntyneet Accrassa ja vielä samana päivänä.

Essien nähtäneen kentällä jo lauantaina kentällä SJK:ta vastaan.

FC Jazz käytti Saloum Faalin osalta sopimuksessa olevaa irtisanomispykälää ja pelaaja on matkustanut pois Porista. Faal oli kelpo pelaaja, mutta hänen vahvuutensa eivät olleet aivan niitä, joita FC Jazz haki.

Kuva: Kobina Essien Twitter