Ei puolustettu, eikä maalattu

FC Jazz hallitsi näennäisesti ottelua ja piti palloa hallussaan Pirkkahallissa, mutta ei löytänyt kuin kertaalleen kotijoukkue TamU:n puolustuksesta aukon. Tuosta tilanteesta Iyam Friday tasoitti ottelun sen jälkeen kun...

FC Jazz hallitsi näennäisesti ottelua ja piti palloa hallussaan Pirkkahallissa, mutta ei löytänyt kuin kertaalleen kotijoukkue TamU:n puolustuksesta aukon. Tuosta tilanteesta Iyam Friday tasoitti ottelun sen jälkeen kun Joonas Meura ja Juho Lehtonen olivat nopeilla syötöillä avanneet hänelle maalintekopaikan.

TamUn puolustuspelaaminen oli huomattavasti paremmalla tolalla, kuin mitä FC Jazzin vastaava ja kotijoukkueen maalit menivät käytännössä kaikki huolimattoman pelaamisen piikkiin. TamU repäisi loppulukemat 4-1 ottelun toisen jakson lopulla, kun Berat Grabovci osui kahdesti ja Elias Harala kertaalleen. Ottelun avausmaalin viimeisteli Radwan Moussa ottelun 18 minuutilla Grabovcin syötöstä.

Alfred Mapoka esiintyi ensimmäisen kerran joukkueen vahvuudessa keskikentän keskellä. Mapoka ja maalinteossa onnistunut Friday olivatkin punaisten parhaimmistoa. Myös Juho Lehtonen esiintyi kentällä aktiivisesti. FC Jazzin pelaamisesta puuttui tällä kertaa terävyys ja tahtotila murtaa vastustajan puolustuslinja. Liian usein jäätiin pallon kanssa omalle alueelle syöttelemään ja tyydyttiin vastustajan vauhtiin. TamUn joukkueesta erottautuivat kahdesti maalannut Grabovci sekä kertaalleen osunut Moussa.

FC Jazzin päävalmentaja Olli Orvasto ei ollut joukkueen esitykseen laisinkaan tyytyväinen,
- TamU oli kyllä tappavan tehokas ja omiin meni tänään luvattoman helppoja maaleja. Täytyy katsoa otteluvideo tarkkaan läpi ja analysoida mitä Pirkkahallissa oikein tapahtui. Pallonhallinnalla ei aina voita pelejä ja meillä oli ongelmia hyökkäyskolmanneksella varsinkin murtautumisessa, vaikka peli oli ihan hallinnassa. Siihen nähden ja TamUn maalipaikkojen määrän nähden murheellinen tulos. Harjoitukset jatkuvat ja pyrimme löytämään ratkaisut murtautumiseen ja vastustajien tilanteenvaihtoihin. Näitä asiat tulee näkyä jo seuraavassa harjoitusottelussa Kraftia vastaan ensi lauantaina.

FC Jazzin kokoonpano TamU pelissä: Rasmus Östling, Eetu Kanerva (45´Jussi Lemio), Toni Kuusela, Joonas Meura, Samuli Virtanen, Benjamin Tuovinen (45’ Juho Kemppinen), Alfred Mapoka (76’ Aleksanteri Tomberg), Iyam Friday, Juho Lehtonen (61’ Terry Ablade), Joel Lehtonen (61’ Eero Lehtinen), Rasmus Laaksonen