DeFreitas loppukaudeksi FC Jazziin

FC Jazz on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Kokkolasta saapuvan Akil DeFreitaksen kanssa. 29-vuotias laituri on kotoisin Trinidad-Tobagon pääkaupungista. DeFreitas pelasi alkukauden Kokkolassa paikallisen palloveikkojen joukkueessa...

FC Jazz on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Kokkolasta saapuvan Akil DeFreitaksen kanssa. 29-vuotias laituri on kotoisin Trinidad-Tobagon pääkaupungista. DeFreitas pelasi alkukauden Kokkolassa paikallisen palloveikkojen joukkueessa kakkosta. Suomeen hän tuli täksi kaudeksi Kanadan liigan Kingston FC:n joukkueesta.

Suomessa DeFreitas pelasi edellisen kerran kaudella 2012, kun hän edusti Veikkausliigassa FF Jaroa. Tämän jälkeen pelejä kertyi Liettuan pääsarjaseurassa FK Dainavassa. DeFreitas on pelannut Trinidad-Tobagon nuorten maajoukkueessa eri ikäluokissa.

FC Jazz valmentaja John Allen on tyytyväinen, että joukkueeseen saatiin laajuutta ja kokemusta:
- Akil vapautui Kokkolasta ja hän on ollut nyt harjoituksissamme mukana pirteällä asenteella. Meillä on loppupeleissä vielä panosta ja tämän sopimuksen myötä saamme joukkueeseen hieman lisää leveyttä.  Tällä hetkellä suunnittelemme alustavasti jo ensi vuoden joukkuetta, joten on hyvä nähdä Akilin taidot syksyn aikana, toteaa Allen.

DeFreitas uskoo auttavansa joukkuetta kokemuksellaan:
- Olen nyt ollut viikon Porissa ja joukkueen harjoituksissa on ollut hyvä vauhti päällä, jossa pallo on liikkunut taitavasti. Toivon, että saan näytettyä syksyn aikana osaamistani. Joukkueen tekeminen näyttää ammattimaiselta ja mukana on paljon nuoria pelaajia.

Akil DeFreitas on mukana tulevan lauantain vierasottelussa Tammisaaressa.

 

Jalkapallossa Trinidad-Tobago on Karibianmeren alueen menestyneimpiä maita jalkapallossa. Vuonna 2006 maajoukkue pelasi jalkapallon MM-kisoissa, mutta karsiutui ensimmäisellä kierroksella. Pohjois- ja Väli-Amerikan sekä Karbian jalkapallon mestaruuskilpailuissa Trinidad-Tobago on esiintynyt 13 kertaa sijoittuen parhaimmillaan toiseksi vuonna 1973. Trinidad-Tobago on Fifan rankingissa sijalla 56, kun Suomen sijoitus on tällä hetkellä 89.

Trinidad-Tobago on Karibianmerellä sijaitseva saarivaltio, joka sijaitsee Venezuelan rannikosta yksitoista kilometriä pohjoiseen. Maassa asuu runsas 1,2 miljoonaa asukasta ja sen pääkaupunki on Port of Spain.