Chris Suta FC Jazzin testiin

Chris Suta (Christopher Dinu Suta, 23) saapuu FC Jazzin testattavaksi. Sutan (190 cm/86 kg) pelipaikka on puolustuksen keskustassa ja tarvittaessa keskikentän pohjalla. Suta on romanialais-kanadalainen. Hän on syntynyt Saksassa...

Chris Suta (Christopher Dinu Suta, 23) saapuu FC Jazzin testattavaksi. Sutan (190 cm/86 kg) pelipaikka on puolustuksen keskustassa ja tarvittaessa keskikentän pohjalla.

Suta on romanialais-kanadalainen. Hän on syntynyt Saksassa romanialaisista vanhemmista ja muuttanut Kanadaan viiden vuoden ikäisenä. Pelaajaa omistaa sekä Romanian että Kanadan passit.

Sutan vahvuuksia ovat pelinlukutaito ja vahvat katkot puolustuslinjassa
sekä pelin avaaminen molemmilla jaloilla. Myös pääpelivoima on isolla topparilla vahvaa kuten myös pelin johtaminen

Suta on pelannut Saksassa SSV Jahn Regensburgin (3.divisioona, neljäs sarjataso) nuorisojoukkueissa sekä Romanian 2 divisioonassa UTA Aradin joukkueessa ja USA:ssa Detroitin Yliopiston joukkueessa. Viimeksi hän on edustanut Windsor Stars joukkuetta Kanadan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, josta hän saapuu Poriin.

Sutalla on takanaan myös 5 maaottelua Kanadan U20 paidassa sekä MM-karsintaotteluita samasta ikäluokasta ja erilaisia muita kansainvälisiä otteluita. Lisäksi pelaajalla on useita tunnustuksia eri sarjojen parhaana puolustajana.

Suta odottaa kovasti Poriin saapumista.

Olen pelannut Saksassa, Romaniassa, Kanadassa ja USA:ssa. Odotan kovasti pääseväni Suomeen ja Poriin. Olen kuullut paljon seurasta ja tiedän sen vahvasta historiasta suomalaisessa jalkapallossa.

Olen luottavainen ja uskon pärjääväni. Tavoitteenani on auttaa joukkuetta ja olla tärkeä osa sitä matkalla eteenpäin, päättää määrätietoinen Suta.

Olen nähnyt Sutan pelaavan. Hän on erittäin vahva pelaaja ja katkoo erinomaisesti hyökkäyksiä ja avaa peliä. Uskon että hän sopeutuu nopeasti pelitapaamme, sillä maissa joissa hän on pelannut, pelitapa on hyvin samantyyppinen kuin meillä, FC Jazzin pelaaja-asioista vastaava Tomi Leivo-Jokimäki arvioi

Suta saapuu Poriin 5.2 ja tehnee heti debyyttinsä Keinonurmella lauantaina 7.2 klo 15.15 alkavassa ottelussa. Vastassa FC Jazzilla on Ykköseen täydennysmenettelyssä noussut VIFK Vaasasta.
 

kuva: fupa.net