1677 katsojaa todisti FC Jazzin voiton

Uhrautuva puolustuspelaaminen, tehokas Juho Lehtonen ja tyylikäs joukkue-esitys toivat FC Jazzille kaupungin herruuden. Paikan päällä 1677 katsojaa. Kotijoukkueen päävalmentaja Olli Orvasto tiivisti illan tapahtumat...

Uhrautuva puolustuspelaaminen, tehokas Juho Lehtonen ja tyylikäs joukkue-esitys toivat FC Jazzille kaupungin herruuden. Paikan päällä 1677 katsojaa.

Kotijoukkueen päävalmentaja Olli Orvasto tiivisti illan tapahtumat,
- Todella upea jalkapalloilta. Katsomossa paljon väkeä, esiottelut, rakas vastustaja ja maukas 2-0 voitto. Pelillisesti matsi oli näpeissä oikeastaan koko 90 minuuttia ja joukkue voi olla ylpeä taistelusta sekä kollektiivisesta pelaamisesta. Jokainen pelaaja laittoi itsensä täysillä peliin ja antoi kaikkensa. Se toi nyt derbyvoiton. Vielä on kautta jäljellä ja pisteistä tullaan taistelemaan vielä tämänkin upean voiton jälkeen.

Ottelun ensimmäisellä jaksolla peli aaltoili sen puoleen väliin saakka tasaisesti puolelle toiselle ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa siirtyä johtoon. Eero Lehtisellä oli paras kotijoukkueen paikka, mutta ei yltänyt maalin edessä Juho Lehtosen antamaan poikkisyöttöön. MuSalaisten paikat kotijoukkueen puolustajat peittivät uhrautuvasti kerta toisensa jälkeen.

Arttu Aromaa oli yksi muutaman kerran takalistonsa pallon eteen heittäneistä pelaajista,
- Hyvä puolustuspeli joukkueelta ja oli tärkeää, että nolla pysyi omissa. Se mahdollistaa aina hyvän tuloksen. Pallollinen peli jätti parantamisen varaa, mutta MuSa otti korkealta prässillä kiinni, joten helpot vaihtoehdot olivat vähissä. Hieno ilta, hyvin yleisöä paikan päällä ja mahtava tunnelma.

Ottelun 20 minuutilla neljässä pelissä kaksi kertaa osunut Juho Lehtonen päättää tehdä maalin. Useamman valkoisen puolustajapelaajan keskeltä tovin laukaisupaikkaa etsien Lehtonen laukoi pallon kääntölaukauksella alanurkkaan ohi hölmistyneen Juhani Koposen. Kotijoukkueen johto-osuma siirsi lievän hermostuneisuuden syrjään ja varsinkin Tobias Laaksonen sai lisärohkeutta pitää palloa. Laaksonen – Iyam Friday ja Juho Kemppinen saivat pidettyä keskikentän punaisilla ja varsinkin Friday rauhoitti peliä kokemuksellaan. Laaksosen pelaaminen pienessä tilassa ja oivat harhautukset saivat katsomossa ansaittua huomiota.

Kotijoukkueen yksi sankareista Juho Lehtonen teki toisen maalinsa heti toisen jakson alkuun, sen jälkeen kun Laaksonen kamppaili pallon pois MuSan puolustukselta. Husa Aftab puski Laaksosen keskityksen maalin eteen ja Lehtonen laittoi pallon voimalla maaliin vierasjoukkueen puolustuksen katsellessa vierestä hölmistyneenä.

Kymmenen maalia viiteen peliin tehnyt Juho Lehtonen kertoi joukkueen valmistautuneen hyvin peliin,
- Tänään oli iso peli ja lataus näkyi molemmissa joukkueissa. Tiesimme MuSan vahvuudet ja millä tavalla he lähtevät pelaamaan. Viime kerrasta opittiin, että erikoistilanteissa pitää olla vahvempi ja tänään pelattiin tilanteet miehekkäästi. Toinen jakso oli hyvää taistelua ja ei päästetty MuSa:a vaarallisille paikoille. Myös me saimme pari saumaa tappaa peli, mutta onneksi pidettiin tänään Rasmus Östlingin johdolla nolla omassa päässä. Hieno voitto ja maistuu todella hyvältä. Nyt on mukava lähteä viettämään venetsialalaisia, kun Pori on punainen.

FC Jazz pelasi nyt kuudennen peräkkäisen tappiottoman ottelun. Nuori joukkue näytti, että sitä on vaikea voittaa tällä hetkellä. MuSalla oli pelissä paikkansa ja varsinkin sen erikoistilanteet olivat alati vaarallisia. Kotijoukkue oli kuitenkin päättänyt olla kovempi oman maalin edustalla ja kerta toisensa jälkeen kaksinkamppailut päättyivät punaisten eduksi. MuSan joukkueen parhaimmistoa ottelussa oli alati laidalta noussut ja hyviä keskityksiä laittanut Fatoghoma Kourouma. Sami Rantala kärjessä ampui kertaalleen pallon tolppaan ja näytti miksi on joukkueensa tehokkain pelaaja.

Kotijoukkueen kokoonpanossa nähtiin seitsemän A- tai B-juniori-ikäistä pelaajaa. Yksi tällä kaudella esiinmarssia tekevä heistä on 18-vuotias ja yhdellä tähdellä palkittu Jussi Lemio, joka tiivistää upeasti saamansa peliajan.
- Tänään oli upea fiilis päästä pelaamaan kauden ennätysyleisön edessä. Henkilökohtaisesti ottelun alussa vähän jännitti, mutta pääsin pelin edetessä hyvin mukaan. Pelin jälkeen tunnelma oli luonnollisesti loistava, kun otettiin tärkeät kolme pistettä. Voitto oli varmasti faneillekin mahtava asia. Kautemme on ollut nousujohteinen ja peli on parantunut koko ajan. On ollut todella hieno päästä pelaamaan oman kasvattajaseuran edustusjoukkueessa.

FC Jazz – MuSa 2-0 (1-0) https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&778520&M2

Artikkelin kuva ja lisää kuvia: http://www.urheilusuomi.com/galleria.asp?galleriaid=3735

FC Jazz palkitsee kauden lopussa eniten tähtiä keränneen pelaajan. Kaikissa joukkueen peleissä annetaan kahdelle pelaajalle tähtiä. MuSa pelin tähdet:
** Juho Lehtonen
  * Jussi Lemio

Tähtipörssin tilanne 17 pelatun ottelun jälkeen
*10* Juho Lehtonen
  *9* Samu-Petteri Mäkelä
  *6* Iyam Friday
  *5* Toni Kuusela, Joonas Meura
  *4* Terry Ablade
  *2* Sami Liuhala, Benjamin Tuovinen, Tobias Laaksonen, Jussi Lemio
  *1* Patrik Ahola, Juho Kemppinen, Husa Aftab, Martti Haukioja, Rasmus Östling

Seuraava kotiottelu lauantaina 9.9 klo 17.00 FC Jazz – EsPa