Voittoputkessa

Kotiyleisö antoi asiantuntevat taputukset. Kentällä esiintyi pitkästä aikaa vahva kotijoukkue.

Vahvaa roolia ottaneet Karam Hadhoud ja Aleksander Akbar liekehtivät muun joukkueen kanssa iltavaloissa. Kuva: Urheilusuomi.com

FC Jazz pääsi säikähdyksellä, kun Ilves/2 pamautti pallon pystypuuhun ottelun ensimmäisellä peliminuutilla ja jatkolaukauksen takatolpasta hieman ohi. Seuraavakin tilanne rakentui Tuukka Nurmen vartioiman maalin edustalle kulmapotkun muodossa, mutta tämän jälkeen kotijoukkue sai pelinsä kontrolliin ja puolusti, sekä hyökkäsi laajalla rintamalla läpi ottelun Poriin ilman tappioita sarjassa pelannutta Ilvestä vastaan. Lopputulemana vieraat lähtivät kohti Tamperetta 4-1 tappio niskassaan.

Miro Varhelahti oli ylpeä joukoistaan, jossa ei tällä kertaa heikkoa lenkkiä löytynyt,
- Joukkue toteutti upeasti pelisuunnitelmaa, jota koko viikko käytiin läpi. Halusimme tehdä pelistä Ilvekselle kaikilla tavoilla vaikean ja riisua heiltä suurimmat vahvuudet pois. Tämän takia pelasimme omaa pallollista peliämme normaalia suoraviivaisemmin ja pakotimme Ilveksen pois mukavuusalueelta. Jos ollaan näin hyvin taisteleva, täysillä itsensä likoon laittava ja yhteisen suunnitelman noudattamiseen sitoutunut joukkue seuraavissakin otteluissa, on meitä vastaan vaikea pelata.

Ilves/2 vei kulmapotkut lukemin 9-1 ja onnistui tekemään niistä yhdestä 2-1 kavennuksen toisen puoliajan 61 minuutilla, kun pelin lopussa suoralla punaisella kortilla kentältä poistettu Samuel Dahan nikkasi kulman tolpan kautta maaliin. Kavennuksen jälkeen tunnelma katsomossa jännittyi, mutta FC Jazz näytti, että joukkue on tällä hetkellä liekeissä. Heti kavennuksen jälkeisessä hyökkäyspään vaparissa vieraiden maalivahti Eetu Huuhtanen torjui Waltteri Riihimäen upean laukauksen nätisti alanurkasta. Muutama minuutti myöhemmin Jussi Aalto tykitti pallon läheltä tolppaan. FC Jazzin tunnelmat vapautti Karam Hadhoud ottelun 75 minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta, kun pallo pomppi Eetu Setäsen ja Waltteri Riihimäen taiturointien jälkeen Karamin jalkaan. Hadhoud hassutti pari pelaajaa ja laukoi pystypuun ja hyvin pelanneen Eetu Huuhtasen selän kautta pallon maaliin. Ottelun loppulukemat 4-1 viimeisteli Waltteri Riihimäki kauniilla ulkosyrjän laukauksella, johon syötön antoi Jussi Aalto.

Aleksander Akbarilla oli mainio paikka tehdä punaisten tämän kauden ensimmäisen hattutemppu toisen puoliajan lopulla, mutta tällä kertaa pallo hieman pomppi ja laukaus jäi Ilveksen maalivahdin syliin. Ensimmäisellä puoliajalla Akbar onnistui ensin vartin pelin kohdalla ja toistamiseen hieman ennen puolta tuntia. Molemmat maalit olivat näyttäviä FC Jazzin hyökkäyksiä, joista ensimmäisen tarjoili Hadhoud ja toisen Christian Harjanne sekä erinomaisen roolin itselleen kentälle löytänyt Juho Lehtonen. Lehtosen pelissä on säpinää ja se kuvastaa tällä hetkellä koko joukkueen kovaa tekemistä.

Maalissa Tuukka Nurmi oli viimeisenä lukkona ja on pelannut Janne Järnstedtin loukkaantumisen jälkeen hyviä pelejä,
- Oli hienoa katsoa äijien näyttäviä otteita kentällä ja tehtiin juuri niitä asioita mitä viikolla sovittiin. Ei ihan nättiä, mutta sellaista että vierailla oli tukala olla kentällä. Jokainen pelaaja oli tänään täysillä mukana ja teki kentällä täyden työn. Tämä oli upea voitto ja aiheutettiin Ilvekselle sen kauden ensimmäisen tappion. Näitä pelejä kyllä kannattaa voittaa jo senkin takia, että kopissa on huikea juhlia niitä pelin jälkeen. Kamppailut jatkuvat ja seuraavassakin pelissä tullaan näkemään ikävä ja nälkäinen FC Jazz.

Joonas Meuran antamat vapaapotkut olivat hyviä ja pitkänä pelaajana Eetu Setänen sai niihin hyvin päätään väliin. Vaikka tällä kertaa ei kulmia kotijoukkueelle tullut osoitti se, että vapaapotkuihin kyetään luomaan lähes poikkeuksetta vaarallisuutta. Karam Hadhoud ja Aleksander Akbar osoittivat jälleen, että ihan huonoja vahvistuksia FC Jazz ei heistä saanut. Hadhoud liikkuu kentällä laajalla säteellä ja ehtii lähes joka paikkaan. Akbar on laadukas viimeistelijä ja ottanut kokemuksellaan joukkueen mukaan matkaansa, jossa kauden lopuista peleistä otetaan kaikista voitto.