Väkevä työnäyte toi vieraspisteet

Koko joukkueen hyvä esitys avitti tutut viimeistelijät vauhtiin hyökkäyspäässä. FC Jazz teki neljä maalia Leppävaaran samettisella nurmella.

FC Jazz laittoi alkuseremonioista alkaen vauhdin päälle FC Espoota vastaan.

iFC Jazz näyttää selättäneen alkukauden haasteet viime peleissään ja joukkueen pelaaminen on tällä hetkellä vauhdikasta. Tällä kertaa pallo laitettiin Juho Lehtosen, Nicolaksen sekä kahdesti Jussi Aallon toimesta FC Espoon maaliin. Kauden viidessä ensimmäisessä pelissä punaisten onnistui tekemään viisi maalia. Nyt viidessä viimeisessä pelissä maaleja on tehty keskimäärin kolme ottelua kohden. Kun samalla joukkueen puolustuspelaaminen on kohentunut, niin Espoosta oli tuliaisina selvät kolme pistettä.

Ensimmäisen ja toisen puoliajan alut olivat vahvoja FC Jazzilta. Jussi Aalto tärättyi pallon pilkulta ottelun 18 minuutilla varmasti sisään sen jälkeen kun pallo osui kulmapotkun jälkitilanteessa kotijoukkueen pelaajan käteen. Ennen johtomaalia FC Jazzilla oli yhden käden sormien verran maalipaikkoja, tällä kertaa Juho Lehtonen ja Jussi Aalto eivät niissä onnistuneet.

Johto-osuman jälkeen FC Espoo pääsi hieman paremmin peliin mukaan ja tasoitti pelin hieman yllättäen Kastriot Kastratin tarkalla laukauksella vasempaan alakulmaan. Ensimmäisen jakson lopulla kotijoukkueella oli mahdollisuudet kääntää peli itselleen, kun se sai pari vaparia hyvästä paikasta sekä useamman kulmapotkun.

Toisen jakson alussa Toni Pyyranta käynnisti keskialueelta hyökkäyksen, josta Aallon ja Eetu Kanervan toimesta pallo saatiin Juho Lehtosen jalkaan. Lehtonen päätti näyttävän hyökkäyksen pilkun kohdalta varmaan maaliin. Hetkeä myöhemmin Lehtonen oli taas yrittämässä espoolaisten puolustukselta tuloksetta karkuun.

Ottelun 63 minuutilla nähtiin hieno yksilösuoritus ja FC Jazzin kolmas maali, kun joukkueen piristysruiske sekä kentällä, että kopissa ”tsippasi” pallon Aallon syötön jälkeen upeasti takatolpan kautta maaliin. Kauden kuudennen osumansa tehnyt Nicolas tuuletti näyttävästi osumaa ja kruunasi pelin aikaiset hienot kaksintaisteluhaastonsa maalilla.

Vahvasti keskikentällä pelannut Toni Pyyranta kiitteli joukkueen tekemistä,
- Tänään ei kyllä annettu kotijoukkueelle saumaa, vaan jokaisesta pallosta taisteltiin hienosti. Neljä maalia vieraskentällä osoittaa että tällä hetkellä pelaamme hyvää futista, jossa myös puolustus ja keskikenttä toimii.

FC Espoo otti vielä kirivaihdetta ottelun viimeisellä vartille, mutta ottelun lisäajalla Jussi Aalto osoitti vielä kertaalleen miksi oli pelissä kentän parhaita ja miksi FC Jazzin tulevaa maalikoostetta kannattaa odotella. Ottelun loppulukemat 1-4 syntyivät, kun Gerun kuuma jalka heilahti omalla kenttäpuoliskolla ja pallo leijaili kauniisti kotijoukkueen maaliin.

Fatoghoma Kourouman loukkaantuminen toi hieman muutoksia ennen puoliaikaa pelaamiseen. Juho Kemppinen siirtyi keskikentältä vasemmaksi puolustajaksi ja Joona Visavuori tuli Pyyrannan vierelle keskikentän keskustaan. FC Jazzille puhallettiin ottelussa kahdeksan kulmapotkua, joista ei kuitenkaan pilkkua vaarallisempia syntynyt.

Mostafa Modabberian korosti ennen peliä työmoraalin tärkeyttä,
- Lähdimme matsiin tavoitteena tehdä joukkueena paljon työtä yhdessä. Halusimme myös tänään nämä pisteen mukaan kotimatkalle. Onnistuimme hienosti sovituissa asioissa ja teimme kolme kaunista pelitilannemaalia. Viime peleissä olemme onnistuneet erikoistilanteista, joten nämä pelitilannemaalit olivat hieno juttu ja tottakai neljä vierasmaalia kruunasi päivän.

​​​​​​​FC Jazz jatkaa otteluitaan seuraavan kerran kotikentällään sunnuntaina 14.7, kun se kohtaa sarjassa edellään kolmantena olevan SalPan todellisessa huippuottelussa. Tämä ottelu päättää myös kevätkierroksen.