Tunnelma nousi korkealle

Toisen puoliajan ryhdikkyys toi voiton. FC Jazz – OLS 3-1 (1-1).

FC Jazzin lauantain kotiottelussa näkyi ja kuului Pori Jazz festivaalin käynnistyminen. Pelin aikana etsittiin festarilippua katsomosta, puoliajalla kohtasivat pilkkukisassa FC Jazzin sekä Pori Jazzin viisihenkiset joukkueet, yleisöä viihdytti fillaripianisti sekä taustamusiikkina soineet Pori Jazz artistit. Upeinta oli kuitenkin FC Jazzin paluu voittokantaan viheriöllä mainion esityksen jälkeen.

Päävalmentaja avasi otteluennakossa, että joukkueen pelaamisen tulee pieniä muutoksia,
- Hyvä pallollinen startti meiltä pelin alussa, saatiin ryhmitysmuutoksella enemmän tasapainoa pelaamiseen ja etenkin siihen, ettei vastustaja pystynyt alati luomaan vaarallisia tilanteita. Toiselle puoliajalle kyettiin vielä parantamaan peliä sekä tehtyä kaksi hienoa maalia. Lopussa onnistuttiin vielä puolustamaan vieraat pois vaarallisilta maalipaikoilta. Hienoa, että pelaajat saivat nyt palkintoa uurastuksesta ja palkinnon voiton myötä tehdystä työstä.

Justus Lehto tehoili mainiosti Seasons stadionilla. Kuva ElonKuvaus / Elmeri Elo

Ensimmäisellä puoliajalla FC Jazz joutui takaa-ajajaksi, kun Rene Kähkönen laukoi lujaa ottelun avausmaalin puolen tunnin kohdalla takakulmaan. Ennen avausmaalia FC Jazzin maalivahti Rasmus Simula oli torjunut useamman vieraiden huippupaikan lähitorjunnoillaan. Puoliajan lopulla Jeremiah Obi Chinonso osoitti taitoja, jonka vuoksi pelaaja testijakson jälkeen Poriin jäi. Chinonso haastoi nopeudellaan OLS:n puolustuksen ja syötti nätisti taaksepäin, josta Justus Lehto pääsi ampumaan pallon ensimmäisen kerran ottelussa maaliin. Näin puoliajalle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

​​​​​​​Ottelussa Justus Lehto osoitti kyvykkyyttään vielä kahdesti. FC Jazz siirtyi 2-1 johtoon, kun Lehto teki sivuvapaapotkusta yllättävän ratkaisun ja syötti pallon Takaya Sasakille. Sasakin laukaus upposi läpi pelaajamassan maaliin. Toistamiseen reipas kymmenen minuuttia ennen pelin päättymistä Justus Lehto nappasi pallon Firminon prässin jälkeen oululaisten puolustukselta ja viimeisteli varmasti ottelun loppulukemat 3-1. Justus Lehto nousi nyt kauden maaleissa kuuteen ja Takaya Sasaki viiteen, pelaajat ovat nyt Firminon tuntumassa, jolla maaleja on seitsemän.

Jerry osoitti vaarallisuuttaan ja nopeuttaan aina siihen saakka, kunnes OLS puolustajan keltaisen kortin arvoinen takaa-ajo kampitus vei pelaajan vaihtopenkille. Kuva ElonKuvaus / Elmeri Elo

Puolustuksen keskustassa uurastanut Jussi Lemio tiivisti tärkeän pelin kolme pistettä,
- Tänään taisteltiin ja tehtiin yleisön kannustaessa logolle hommia. Ero aikaisempiin peleihin oli nyt siinä, että jokainen teki kentällä töitä. Miehekäs kasvojen pesu viime kotipelin jälkeen. Tänään onnistuttiin pallollisessa pelissä ja hyökättiin kontrolloidusti. Olimme myös puolustuspelaamisessa nyt hyviä. Tästä on hyvä jatkaa pelaamista samalla tavalla tulevissa peleissä.

Voitolla FC Jazz nousi sarjataulukossa ylemmän loppusarjan kantaan sijalle seitsemän ja kahden pisteen päähän viidennestä sijasta. Samalla matka ensimmäiseen sarjasta putoajaan kasvoi 11 pisteeseen, kun sarjan puoliväli on ohitettu ja pelejä on jäljellä tusinan verran. Ykkösessä kahden kierroksen jälkeen sarja jakaantuu ylempään sekä alempaan loppusarjaan, jossa molemmissa pelaa kuusi joukkuetta.

FC Jazz matkaa seuraavaksi kauden pisimmälle pelimatkalle, kun määränpää on Rovaniemi.