Tärkeä vierasvoitto

Jussi Aallolle ensimmäinen maali FC Jazzin paidassa. EPS:n ottelutapahtuma kympin arvoinen.

Joonas Meura teki ottelun avausmaalin Espoonlahdessa. Kuva: Urheilusuomi.com

FC Jazz pääsi hyvin järjestettyyn ottelutapahtumaan mukaan, mutta oli ikävä vieras. Espoonlahdessa tehtiin kotijoukkueen uusi yleisöennätys, kun paikalla oli lähes 700 katsojaa ja tunnelma heti pelin alusta alkaen korkealla.

Vierasotteluun lähdettiin jo suhteellisen isoilla panoksilla heikosti sujuneen alkukauden jälkeen. Kauden toisen voiton tärkeys ei kuitenkaan näkynyt FC Jazzin otteissa, vaan valkoisissa peliasuissa pelanneet vierailijat esiintyivät kentällä vahvasti. FC Jazz teki kaksi ensimmäistä maaliaan erikoistilanteista.

Hieman jo odoteltukin Joonas Meuran kanuunapotku näki ensimmäisen kerran päivänvalon tällä kaudella pelin kolmannella minuutilla, kun lähes 30 metristä lähtenyt vapaapotku upposi kotijoukkueen maalin alanurkkaan. Hieman ennen taukoa ottelun 41 minuutilla Jussi Aalto upotti toisen vaparin kimmokkeen kautta EPS:n maaliin. Näin tauolle lähdettiin FC Jazzin 0-2 johdossa.

Ensimmäisen kokonaisen pelin FC Jazzin kokoonpanossa pelanneella Jussi Aallolla oli selvä näkemys ottelusta,
­­- Saimme hyvän alun otteluun ja vielä maalinkin nopeasti. Tämä auttoi meitä tasapainoiseen esitykseen ja saimme pidettyä pakan muutenkin tiiviinä, eikä päästetty vastustajaa vaarallisille paikoille. Lopussa meillä oli vielä useampikin paikka lisätä johtoa, mutta tällä kertaa kolme maalia vieraskentällä on kuitenkin hyvä suoritus.

FC Jazz siirtyi toisen jakson alussa sen 53 minuutilla jo 0-3 johtoon, kun alhaalta hienosti rakennettu hyökkäys päätyi lopulta rangaistusalueen sisällä olleelle Nicolakselle. Brassitaituri laukoi tilanteesta pallon hallitusti kotijoukkueen maaliin. FC Jazzilla oli ottelussa oli maalipaikkoja useampaankin osumaan, kun taas EPS:n paikat jäivät melko vähiin. Kavennuksen kotijoukkue onnistui tekemään 72 minuutilla, kun Eetu Klingberg puski keskityksen ensimmäisen ottelun FC Jazzin maalilla pelanneen Atte Paunion taakse.

Seth Ablade oli muokannut joukkueen avauksen uuteenuskoon hieman loukkaantumistenkin johdosta, sillä pelipäivän aamulla pelistä jäivät pois Iyam Fridayn, Roope Huhtasen ja Eetu Vahekosken lisäksi myös Tobias Laaksonen ja Joose Mäkinen,
- Olen tosi tyytyväinen joukkueen taktisesti kypsään esitykseen. Peräänkuuluttamani ja kauden harjoituspeleissä nähty asenne oli kohdallaan, myös joukkueen prässipelaaminen oli kunnossa. Näytimme heti pelin alusta alkaen, että olimme tulleet voittamaan vieraspeliä.

FC Jazzin kokoonpanoon palannut Juho Kemppinen toi kentälle kapteenin johtajuutta. Avauskokoon-panossa olivat nyt myös Toni Pyyranta, Christian Harjanne, Jussi Aalto sekä lainavahti Atte Paunio.

Seuraavaksi nähdään Porissa jo tulevana sunnuntaina sarjan hyvin aloittanut Kaarinan Pojat.