SalPan onnistui kiriä tasoihin

Stadionilla nähtiin hyvätasoinen ottelu. 16-vuotias Joose Mäkinen viimeisteli uransa ensimmäisen maalin edustusjoukkueen sarjapeleissä.

Atte Paunio pelasi kotijoukkueen maalissa taas mainion pelin ja piti joukkuetta pystyssä, kun liukkaat vieraat loivat maalipaikkoja.

FC Jazz aloitti ottelun pirteästi ja sai luotua Nicolaksen toimesta heti alkuun kaksi laukausta kohti SalPan maalia. Ensimmäinen vartti mentiin pelissä puolelta toiselle ja vierailijatkin saivat luotua hyviä paikkoja. Paras paikka tuli Elmo Heinoselle ottelun 7 minuutilla, jonka hyvin FC Jazz maalissa pelannut Atte Paunio torjui jalallaan. Ennen FC Jazzin avausmaalia myös Tobias Laaksoselle avautui paikka Nicolaksen syötöstä, mutta tällä kertaa laukaus meni ohi.

Edellisestä pelistä U16-maajoukkuekomennuksen johdosta pois ollut Joose Mäkinen palasi oikealle laidalle ja onnistui viimeistelemään FC Jazzin 1-0 johto-osuman vapaapotkun jälkitilanteesta ottelun 17 minuutilla. Jussi Aalto laukoi vapaapotkun tarkasti maalin alanurkkaa kohden, josta Mäkinen kävi laittamassa paluupallon sisään. Puolen tunnin kohdalla Juho Lehtosella oli paikka siirtää FC Jazz jo kahden maalin johtoon, mutta tällä kertaa Aallon ja Nicolaksen lyhyen kulman jälkeinen tilanne päätyi uudeksi kulmaksi. Ensimmäisen jakson lopulla SalPalla oli vielä loistava paikka tasoittaa ottelu, mutta takanurkalle annetun keskityksen viimeistely epäonnistui.

Toisella jaksolla FC Jazz luovutti pelin hallinnan SalPalle, eikä päässyt peliin mukaan ensimmäisen jakson tavalla. Kapteeni Kemppinen olikin pettynyt toisen jakson esitykseen,
- Meillä oli paikka ottaa kolme pistettä, mutta toisen jakson esityksen jälkeen saimme kuitenkin vain pisteen. Vierailijat saivat vauhdin päälle, kun heille sellainen mahdollisuus annettiin.

FC Jazz sai ottelussa yhteensä yhdeksän kulmapotkua. Erikoistilanteista ei tällä kertaa saatu luotua vaarallisia ja parannettavaa jäi tältä osin seuraaviin peleihin. Toisen jakson alussa SalPalla oli tuhannen taalan paikka tasoittaa peli, kun Atte Paunion avaus epäonnistui. FC Jazz puolustus onnistui kuitenkin pelastamaan tilanne. Ottelun toinen maali syntyi Jussi Aallon aloitteesta. Eemeli Mälkönen sai torjuttua Aallon kovan laukauksen, mutta Juho Lehtonen juoksi irtopalloon ja laittoi sen sisään ottelun 55 minuutilla. Kahden maalin johtoasema passivoitti kotijoukkueen peliä entisestään ja vieraat puhkoivat kotijoukkueen puolustusta taitavasti hyökäten.

SalPa nousi tasoihin neljässä minuutissa, kun ensin 59 minuutilla Eetu Leppänen siirsi sivuttaissyötön sisään ja hetkeä myöhemmin B-lohkon maalipörssiä johtava Elmo Heinonen laukoi kauden 10 maalinsa FC Jazzin ylänurkkaan kotijoukkueen huolimattoman pelaamisen seurauksena. Tasoitus maalin jälkeen SalPa tuli vielä lujaa päälle, mutta ottelun loppua kohden tilanteet jäivät vähiin molemmilta joukkueilta ja pisteet tasattiin.

FC Jazzin kokoonpanosta puuttui edellisessä pelissä loukkaantunut Fatoghoma Kourouma. Sarjan puolivälin krouvissa FC Jazz nousi taas sijalle neljä lopputuloksen johdosta ja on edelleen kolme pistettä salolaisia perässä. Sarjakärki Gnistan on nyt 11 pistettä edellä FC Jazzia.

Seuraavaksi punaiset saavat vastaansa Pori Cup viikonloppuna Ilveksen kakkosjoukkueen, joka on sarjassa pisteen FC Jazzin perässä.