Pum, Pum, Pum, Pum

Kauden ensimmäisissä peleissä omiin on mennyt keskimäärin kolme maalia. FC Jazz teki kotipelissään neljä maalia ja voitti, vaikka vieraat onnistuivat jälleen kolmesti.
​​​​​​​

Juho Lehtonen onnistui kertaalleen maalinteossa aurinkoisessa säässä, kun FC Jazz laittoin pallon neljästi vastustajan maaliin Tekonurmella. Kuva: Urheilusuomi.com

Ennakossa aavisteltiin, että hellekeli saisi brassitaituri Nicolaksen kentällä vauhtiin. Aavistelut osuivat nappiin ja Nicolas uurasti kentällä saalistaen tehot 1+2 punaisten maalatessa ensimmäisellä jaksolla neljästi. Ottelun ensimmäisen jakson alku oli FC Jazzin hallintaa ja joukkue onnistui siirtymään 3-0 johtoon reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Jakson lopulla GrIFK nousi maalin päähän, kun ensin Daniel Langhoff onnistui rangaistuspotkusta ja kolme minuuttia myöhemmin Niko Pulkkinen Jazz-puolustuksen selustaan pelatun tilanteen jälkeen.

FC Jazz pääsi kuitenkin lähtemään toiselle jaksolle 4-2 johdossa, kun Fatoghoma Kourouma ampui pallon puolustajan kautta maaliin, syötön maalin antoi Nicolas. FC Jazzin 5-2 maalikin oli lähellä vielä ennen taukoa, mutta Juho Lehtosen laukaus meni vain hieman maalin ohi. Lehtosella oli pelissä mahdollisuus tehdä useampikin maali, mutta tällä kertaa ainoaksi jäi 3-0 maali, jonka hän ampui varmasti maalin edestä sisään Nicolaksen esityöstä. Nicolaksen vapautti laitaan hyvin Jussi Lemio pitkällä syötöllään.

Kotijoukkue siirtyi ottelussa 1-0 johtoon ottelun 16 minuutilla, kun Joona Visavuori pelasi pallon hyvin vasemman puolustajan paikalta nousseelle Kouroumalle, jonka upean keskityksen Eero Lehtinen ohjasi päällään maaliin. Lehtisellä oli toisella jaksolla myös mahdollisuus kahteen lisäosumaan, mutta tällä kertaa puskut menivät maalin oikean tolpan ohitse. FC Jazzin toinen osuma tuli pari minuuttia johtomaalin jälkeen, kun Nicolas haastoi vierasjoukkueen puolustuksen ja laukoi pallon alanurkkaan. Maalin jälkeen tulleet tuuletukset saivatkin ansaitut ablodit paikalle tulleelta yleisöltä.

Seth Ablade oli tyytyväinen kauden avausvoittoon,
- Aloitimme mielestäni pelin hyvin ja olimme kentällä aktiivisempi joukkue pallon kanssa sekä pallottomanakin. Teimme hienoja maaleja, mutta päästimme vastustajan aivan turhaan pelin mukaan ensimmäisen jakson lopulla. Jatkossa meidän tulee puolustaa paljon paremmin kuin mitä alkukaudella on nähty. Tämän päivän peliesitykseen olen kuitenkin kokonaisuudessaan tyytyväinen ja voitolle lähdetään hakemaan jatkoa seuraavassa pelissä.

Ottelun toisella jaksolla ei nähty kuin yksi maali, kun pelin loppuhetkillä FC Jazzin puolustus ohjasi pallon päällään omaan maaliin. Jälkimmäinen puolisko olikin rauhallisempaa pelailua, jossa FC Jazz puolusti tarkasti omaa maaliaan. FC Jazz oli lähes koko jakson lähempänä viidettä maalia, kuin GrIFK kavennusta, vaikka vieraat saivatkin ottelun viimeisellä kympillä hieman painetta punaisten päätyyn.
FC Jazzin pelaajista Nicolaksen lisäksi Eero Lehtinen ja Tobias Laaksonen tekivät hyökkäyksessä paljon töitä. Juho Lehtonen alkaa pääsemään myös vauhtiin. Fatoghoma Kourouma näytti miksi on kantanut Nigerin maajoukkuepaitaa yllään ja esiintyi taas luotettavasti kentällä.

FC Jazz jatkaa pelejään seuraavaksi tulevana perjantaina, jolloin vastaan asettuu Käpylän Pallo klo 18.30.

​​​​​​​Kokoonpano: Tuukka Nurmi, Fatoghoma Kourouma, Jussi Lemio, Joonas Meura, Joose Mäkinen, Rasmus Laaksonen (Toni Pyyranta), Tobias Laaksonen, Joona Visavuori, Nicolas, Eero Lehtinen (Juho Kemppinen) ja Juho Lehtonen (Jussi Aalto).
Vaihdossa lisäksi: Eetu Lindfors, Oliver Nabb ja Aleksanteri Tomberg