Positiivinen esitys toi jatkopaikan

FC Jazz ja kotijoukkue SJK akatemia pelasivat vauhdikkaan kamppailun cupin jatkopaikasta. FC Jazz eteni seuraavalle kierrokselle, kun tulostaulu näytti lukemia 0-0 Seinäjoella pelin päättyessä.

Lohkovaiheesta neljä pistettä ja tehtyjen maalien perusteella jatkoon

Perjantai-illan kamppailussa huomasi heti alusta alkaen, että molempia joukkueita kiinnosti mennä cupissa jatkoon. Tilanteita ja tiukkoja kaksin kamppailuja nähtiin molemmissa päissä tasaisesti. Molempien jaksojen alut olivat kotijoukkueen hallinnassa, mutta hieman lämmettyään FC Jazz sai otetta pelistä kummallakin jaksolla. Toisen jakson lopussa SJK akatemia painoi peliä FC Jazzin päätyyn, mutta punaisten puolustuslinja Joose Mäkinen, Joonas Meura, Jussi Lemio ja Juho Kemppinen kesti paineen hyvin.

FC Jazz sai ottelussa yksitoista kulmapotkua ja kotijoukkue viisi. Muutamasta kulmasta FC Jazz sai luotua hyvän tilanteen, mutta maaliin palloa ei tällä kertaa onnistuttu laittamaan. Seth Ablade herkutteli jatkoon pääsyä tovin, mutta olisi toivonut parempaa viimeistelyä,
- Tänään tuli hyvä piste, jolla varmistettiin pääsy seuraavalle kierrokselle. Olen tosi tyytyväinen, miten pelaajat taistelivat joukkueena. SJK antoi hyvän vastuksen, mutta mielestäni ansaitsimme tällä pisteellä jatkoon pääsymme. SJK pelasi hyvin organisoidusti, mutta selvisimme kuitenkin heitä vastaan hyvin. Pystyimme luomaan tänään riittävästi maalipaikkoja, mutta ihan loppuun saakka emme nyt viimeistelyssämme onnistuneet. Paransimme peliämme edellisestä cupin matsista, mutta kesään mennessä pitää vielä ottaa muutama kehitysaskel.

FC Jazz sai peliin uutena sopimuspelaajana viime kaudella tähtipörssin voittaneen Iyam Fridayn. Friday toi keskikentälle kokemusta ja onnistui Tobias Laaksosen kanssa mainiosti luomaan peliä. Joona Visavuoren tekeminen tulevalle kesälle on myös lupauksia antavaa keskikentän pohjalla ja Rasmus Laaksosen laitapelaaminen oli hyvää.

Tobias Laaksonen ampui ensimmäisellä jaksolla pallon tolppaan pitkän kuljetuksen päätteeksi ja kiitteli joukkueen tsemppaamista läpiottelun,
- Kokonaisuudessaan ehjää pelaamista koko joukkueelta. Saatiin pidettyä vastustaja poissa vaarallisilta paikoilta. Tänään jokainen laittoi itsensä likoon cupin jatkumon puolesta. Petrattavaa jäi vetoihin ja syöttöihin viimeisellä kolmanneksella. Tämä oli kova juttu meille mennä cupissa jatkoon.

Joukkueen hyökkäyksessä Eero Lehtinen ja Christian Harjanne tekivät hurjasti töitä. Heistä Harjanteen ensimmäisen jakson lopun puskun SJK akatemian maalivahti sai vaivoin torjuttua kulmaksi. Keskityksen antoi 15-vuotias maajoukkuepelaaja Joose Mäkinen, jonka otteet ottelussa lupaavat isoja peliminuutteja edustuksen tulevissa otteluissa.

FC Jazz sai penkiltä myös hyvin tuoreita jalkoja ottelun loppuhetkille ja taisteli näin upeasti itsensä seuraavalle kierrokselle. Jos oli FC Jazzin maali lähellä, niin myös SJK akatemia sai pallon kertaalleen tolppaan toisen jakson lopulla. Tällä kertaa kotimatkalle päästiin kuitenkin iloisin mielin odottamaan seuraavan vastustajan selviämistä.

Alkulohkon jälkeen jatketaan cup-kaaviolla pelaten joukkuemäärän karsimista kahdeksasta neljään ja neljästä kahteen. Kakkosen Cupin finalistit etenevät suoraan Suomen Cupiin.
Tämän lisäksi Kakkosen Cupin finalistit pelaavat keskenään kilpailun voitosta finaalissa, joka pelataan Suomen Cupin yhteydessä kesäkaudella. Kakkosen Cup-vaihe on pelattava 15.3 mennessä.