Pori Energia-raportti: Voittoisa paluu Stadionille

Vili-Verneri Virtanen pelasi loistavan debyytin Kakkosessa ja johdatti Jazzin kolmeen pisteeseen. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Virtasen torjunnat ja Ahteen maalit johdattivat Jazzin kolmeen pisteeseen

Otteluraportin tarjoaa Pori Energia

FC Jazz palasi kahden vierasottelun ja edellisen Herralahdessa pelatun kotiottelun jälkeen takaisin Stadionille kotiyleisön eteen, kun se kohtasi perjantai-illan kamppailussa sarjahännillä olevan TPV:n. Isännät ottivat lopulta rutiinilla voiton ja kolme pistettä lukemin 2-1 - isäntien maaleista vastasi Elias Ahde.

FC Jazz aloitti ottelun vahvasti ja se pystyi heti luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan. Kuitenkin Jaakko Häyhä TPV:n maalilla venyi torjuntoihin. Lopulta 25. minuutilla Häyhä ei pystynyt enää venymään torjuntaan. Rasmus Laaksonen tuli oikealta laidalta keskelle, syötti pallon Ahteelle, joka harhautti ensin TPV-puolustajan, sai tilan laukoa kohti maalia ja laittoi varmasti pallon oikeaan alakulmaan. Maali jäi myös puoliajan viimeiseksi.

FC Jazzin maalilla debytoi Vili-Verneri Virtanen, joka hyppäsi tolppien väliin Janne Järnstedtin pienen vamman vuoksi. Virtaselle ottelu oli debyytti Kakkosen tasolla. Jo ensimmäisellä puoliskolla mies venyi muutamaan tärkeään torjuntaan, muun muassa kerran mies otti tuplatorjunnan.

- Tosi hyvät fiilikset jäi debyytistä! Joukkue otti hyvin vastaan, tsemppasivat hyvin ja kyllä jätkät myös pelillisestikin aika helpoksi sen teki. Ei siinä joutunut montaa torjuntaa ottamaan muuta kuin melkein ne muutamat ottelun lopussa. Ei sitä oikeastaan paremmalla tapaa debyyttiä voi tehdä kuin kotiyleisön edessä ja kolme pinnaa jäi Poriin. Peli ei ollut itsessään joukkueelta läheskään kauden parasta, mutta kolme pinnaa olivat pääasia, kommentoi debyytin tehnyt Virtanen.

Isännät saivat toisen puoliskon alkuun salama-alun, kun se siirtyi heti 47. minuutilla kahden maalin karkumatkalle ja se tuli upeasti pelatun kuvion päätteeksi. Ensin Juho Lehtonen pelasi pallon Eino-Iivari Pitkälle, joka puolestaan löysi hienosti Laaksosen boksin lähettyviltä - Rasse pelasi hienolla syötöllä Lehtosen vastakkain Häyhän kanssa Häyhän kuitenkin torjuessa Juhon yrityksen, mutta reboundissa ensimmäisenä oli Ahde, joka ei tästä paikasta erehtynyt vaan vei Jazzin kahden maalin johtoon.

TPV ilmoittautui peliin mukaan 78. minuutilla. Miska Huttunen laittoi boksin sisällä syötön, jonka Joonas Meura pystyi katkaisemaan, pallo kuitenkin pomppasi epäonnekkaasti juuri Farhad Rahimille, joka laittoi pallon maaliin ohi Virtasen.

TPV painosti kovasti viimeiset 15 minuuttia, mutta Virtanen maalilla venyi muutamaan otteeseen todelliseen gamesaveriin ja varmisti, että kolme pistettä pysyivät Porissa. Toki FC Jazzilla oli myös paikat naulata peli lopullisesti muutamalla loistavalla maalipaikalla. Esimerkiksi Mikael Anttila pääsi hienosti pelatun kuvion päätteeksi boksin sisällä kokeilemaan, mutta Häyhä sai juuri kätensä väliin. Jazzin puolustus kuitenkin piti loppuun saakka ja näin Jazz pysyy sarjakärjessä.

Päävalmentaja Jani Uotisen mukaan tärkein saavutettiin, eli voitto ja kolme pistettä.

- Tärkein tavoite, eli kolme pistettä pelistä lisättiin sarjataulukkoon. Aloitimme ottelun hyvin ja loimme pari vaarallista maalipaikkaa ennen avausmaalia. Lopulta saatiin avausmaali ja myös TPV sai pari vaarallista paikkaa, joista kuitenkin selvittiin.

- Toinen jakso alkoi hyvin, kun heti ensimmäisellä minuutilla saimme tehtyä 2-0-maalin. Jakso eteni tasaisesti, kunnes TPV teki 2-1 kavennuksen meidän pelaajan ollessa hoidettavana kentän sivussa.
Lopun 15 minuuttia TPV painoi pelin meidän kenttäpuoliskolle saaden pari vaarallista maalipaikkaa mutta sekin kestettiin. Lopussa vielä Vilin huipputorjunta varmisti meille voiton,