Pori Energia-raportti: Vauhdikas alku ei siivittänyt voittoon

Rasmus Laaksonen vastasi Jazzin toisesta osumasta. (Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Ilves-Kissat - FC Jazz 2-2 (1-2)

Otteluraportin tarjoaa Pori Energia

FC Jazz aloitti ottelun Tampereella tehokkaasti. Kaksi maalia ottelun ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin ei kuitenkaan riittänyt tuomaan kaikkia pisteitä Poriin Tampereelta. Viikolla tasapelin Porissa pelanneet FC Jazz ja Ilves-Kissat pelasivat myös Kaupin kentällä tasapelin, tällä kertaa lukemin 2-2, kun kotijoukkueen onnistui tasoittamaan reippaan tunnin pelin jälkeen. Pistejako tarkoitti sitä, että FC Jazz ei hävinnyt yhtään heinäkuun neljästä pelistään ja on tällä hetkellä kolme pistettä sarjajohtajaa perässä.

Ottelua ei pitkään pelattu, kun taululla olivat vierasjoukkueen 1-2 lukemat. Ottelun toisella minuutilla Eino-Iivari Pitkälä laukoi kauden kolmannen maalinsa maalin vasempaan alanurkkaan Joel Lehtosen keskityksestä muodostuneen tilanteen jälkeen. Kotijoukkue tasoitti nopeasti pelin hyvän hyökkäyksen päätteeksi, kun Mauro Severino syötti takaviistoon vapaaksi jääneelle Tomi Yliselle. Ottelun hienoin maali nähtiin yhdeksännellä peliminuutilla. Joonas Meura nosti pitkän pallon Ilves-Kissojen hyökkäysalueelle. Kotijoukkueen maalivahti Joni Miettinen nyrkkeili pallon suoraan Rasmus Laaksosen jalkaan, joka nosti pallon kauniisti takanurkkaan.

Toisella jaksolla tasoitusmaali syntyi FC Jazzin epäonnekkaan purun seurauksena Ilves-Kissojen Jean Fridolin Nganbe Nganbe syötti maalipaikan vaihdosta tulleelle Elias Kuuselalle, joka viimeisteli ottelun loppulukemat. Ilves-Kissojen tasoitusta edelsi FC Jazzin sekava kymmenminuuttinen, kun Ilves-Kissat muutti muodostustaan kentällä suorittamiensa vaihtojen seurauksena. Hieman ennen tasoitusmaalia kotijoukkueen ensimmäisen maalin läheltä ampunut Ylinen vapautti Severinon läpiajoon, jonka FC Jazzin maalissa erinomaista kautta pelaava Janne Järnstedt upeasti torjui.

FC Jazzin peli lähti Kaupissa erinomaisesti käyntiin ja joukkue hallitsi pelin ensimmäistä puoliaikaa syöttelemällä sekä peliä hyvin rakentaen. Toisella puoliajalla kotijoukkue tuli taistellen peliin mukaan ja sai FC Jazzin pelin jakson puolivälissä pois uomistaan. Ottelun lopussa FC Jazzin yritykset voittomaalista katkesivat turhan usein huolimattomiin ratkaisuihin hyökkäyspäässä, eikä se saanut luotua vaarallisia maalipaikkoja kotijoukkueen maalille yrityksistä huolimatta.

Vieraiden toisen maalin tehnyt Laaksonen oli pettynyt tulokseen.

- Tänään olisi tarvittu hieman lisää malttia, jotta kaikki kolme pistettä olisivat tulleet mukaan Poriin. Vastustajan molemmat maalit tulivat oikeastaan meidän huonoista ratkaisuista. Ensimmäisen puoliajan esitystä oli pitänyt jatkaa myös toisella jaksolla ja tätä kautta ratkaista peli aikaisemmin meille, sanoi Rasmus Laaksonen pelin jälkeen.

FC Jazz jatkaa otteluitaan seuraavaksi taas Porin stadionilla, kun aikaisemmin koronan johdosta siirretty EPS-peli pelataan keskiviikkona klo 18.30. EPS on esiintynyt edukseen ja on sarjataulukossa pisteen FC Jazzin perässä. Luvassa on siis mielenkiintoinen kärkikahina, jossa FC Jazz haluaa jatkaa tappiottomien pelien sarjaa voitolla.