Pori Energia-raportti: Kolme pistettä Kaarinasta

Waltteri Riihimäki iski vieraiden ensimmäisen osuman. (kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

KaaPo - FC Jazz 1-2 (1-1)

Otteluraportin tarjoaa Pori Energia

Kauden puoliväli on nyt ylitetty ja Jazz majailee Kakkosen B-lohkon kärjessä. Toki hyvä muistaa erot pelimäärissä eri joukkueiden kesken. Keskiviikkona joukkue suuntasi Kaarinaan KaaPon vieraaksi, jonka se kohtasi lauantaina Porissa. Myös Kaarinassa Jazz oli vahvempi ja vei pisteet Poriin lukemin 1-2 Waltteri Riihimäen ja Elias Ahteen maaleilla.

KaaPo yritti luonnollisesti saada otteluun vahvan alun keskiviikon tappion jälkeen, mutta hyvin pian Jazz otti pelin täysin komentoonsa ja liikutteli sekä piti palloa rauhassa. Ottelun ensimmäinen maali syntyi 15. minuutilla, kun Riihimäki pujotteli hienosti itsensä KaaPon boksin sisään ja laukoi pallon tarkasti oikeaan alakulmaan ohi Lauri Inkeroisen.

Kohti ensimmäisen puoliajan loppua, kun mentiin niin KaaPo pääsi paremmin ja paremmin hyökkäyspeliin mukaan. 35. minuutilla Juho Salminen puski keskityspallon Jazzin onneksi ylärimaan. Puoliajan lopulla kuitenkin nähtiin tasoitus rangaistuspotkulta, kun Jazzin Joona Visavuori rikkoi boksin sisällä Salmista. Palloa meni laukomaan Niklas Kuusio ja tämä laittoi pallon varmasti maaliin. Rasmus Laaksosella oli ensimmäisellä jaksolla hyvä paikka viedä vieraat kahden maalin edelle, muttei onnistunut paikassaan.

Toisen puoliajan alkuun vieraat tekivät kaksi vaihtoa - Visavuori, Mikael Anttila pois ja Markus Arsalo ja Elias Ahde sisään. Ahde kerkesi noin kymmenen minuuttia olemaan kentällä, kunnes verkko heilui. Toinen maali syntyi vastahyökkäyksesta, kun Laaksonen pääsi riistopalloon oikealla laidalla, kuljetti ja syötti Juho Lehtoselle, joka puolestaan vapautti Ahteen ja tämä pääsi vastakkain Inkeroisen kanssa laittaen pallon alakulmaan. Maali oli Ellulle kauden neljäs.

- Siinä riiston jälkeen päästiin iskemään vastaan ja Ärrä (Rasmus Laaksonen) pelasi Juholle, joka puolestaan sai syötettyä minut läpi ja pallo takakulmaan. Hyvä fiilis tottakai osumasta, kun pienen loukkaantumisen jälkeen pystyi taas auttamaan joukkuetta kohti voittoa, kommentoi Elias Ahde kauden neljännettä osumaa.

Pelin lopussa rupesi myös molempien joukkueiden penkitkin hieman lämpenemään ja yhdessä tilanteessa KaaPon toimihenkilö sai keltaisen kortin. Vaikka KaaPo haki tasoitusta vimmatusti, ei Jazzilla ollut johtoasemassa hätää ja oma peli, varsinkin puolustuspäässä piti loppuun saakka. Tärkeät kolme pistettä tuliaisina Kaarinasta.

- Pelin alku oli taas vahvaa pallollista tekemistä ja oltaisiin ansaittu toinen maali ennen KaaPon pilkkua. Hienosti taisteltiin loppuun asti ja saatiin pidettyä johtoasema KaaPon lopun painostuksesta huolimatta, fiilistelee Ahde voittoa.

HJS:n ja Ilves-Kissojen tasapelin myötä voitolla Jazz siirtyi yksinään piikkipaikalle. Kuitenkin pelimäärät ovat sekalaisia ottelusiirroista johtuen, esimerkiksi SalPa, FC Honka Akatemia ja KaaPo ovat pelanneet muita selvästi vähemmän, seitsemän tai kahdeksan ottelua. PIF ja Ilves-Kissat ovat puolestaan pelanneet Jazzia kaksi peliä vähemmän, kymmenen ottelun verran.

Jazzin kova otteluruuhka päättyy lauantaina, kun se kohtaa Salossa SalPan klo 18.30. Tuon ottelun jälkeen joukkue palaa toivottavasti takaisin yhden pelin viikon rytmiin.