PKKU halusi kaikki pisteet

Kolmas peräkkäinen tappio. FC Jazz – PKKU 2-3 (0-1)

FC Jazz on kerännyt viidestä viimeisestä pelistään nyt neljä pistettä ja ainoa voitto on näissä peleissä tullut sarjan peräpään pitäjästä FC Vaajakoskesta. Lauantaina Porista ansaitut kolme pistettä haki PKKU, joka matkaa nyt viiden ottelun pisteputkessa. Kotijoukkueen loppukiri alkoi vasta pelin lopulla, kun vieraat johtivat 0-3. Heikko alkukesä on valuttanut FC Jazzin keskikastin huonommalle puolelle.

Kotijoukkueen onnistuja löytyy maalinsuulta, vaikka omaan päähän meni jälleen runsaasti maaleja. Rasmus Simula torjui useita PKKU:n huippupaikkoja ja myös rangaistuspotkun, tuomitun käsivirheen jälkeen toisen puoliajan alussa.

FC Jazzin maalissa on koko kauden pelannut Rasmus Simula. Kuva: ElonKuvaus Elmeri Elo

​​​​​​​Vieraat siirtyivät ensimmäisellä puoliajalla johtoon, kun ottelussa kaksi maalia tehnyt Aaron Lindholm pääsi puskemaan keskityksen maalin yläkulmaan pelin yhdeksännellä minuutilla. Toisen maalinsa Lindholm teki toisen puoliajan alkuun maalin edestä. Lindholm nousi nyt maalitilastossa seitsemään maaliin, joka on sama lukema kuin FC Jazzin Firminon. Firminon kuivakausi on nyt kolmen ottelun mittainen. Ykkösen maalipörssiä johtaa KPV:n Sten Viidas yhdeksällä osumalla.

PKKU siirtyi kolmen maalin karkumatkalle vaihdosta kentälle tulleen Samuel Tiaisen maalilla reilun tunnin pelin jälkeen. Maalinsa hän pääsi tekemään suoraan laidalta tulleesta syötöstä. Lopulta kaikki vieraiden kolme maalia tehtiin lähes samalta paikalta keskeltä kolme-neljä metriä maaliviivasta. Pelissä vieraat onnistuivat hyökkäämään läpi keskikentän liian helposti ja kykenivät luomaan huippumaalipaikkoja FC Jazzin rangaistusalueen sisään useita kertoja. Vastaavasti FC Jazzin hyökkäykset hiipuivat vastustajan lujaan puolustamiseen ja tahtotilaan ottaa pallo kotijoukkueelta pois.

FC Jazz onnistui maalinteossa ottelun lopussa. Kuten aiemmissakin peleissä, niin hieman piilossa pelistä oleva Takaya Sasaki juoksi vasemmalta laidalta rangaistualueen sisään, jossa hänet kaadettiin. Japanilainen laukoi pallon pilkusta sisään 83 peliminuutin kohdalla. Sasaki on maalinteossa onnistunut nyt kolmasti ja syöttöpisteitä pelaajalla on useita. Maalin päähän FC Jazzin toi toiselle puoliajalle kentälle vaihdettu nuorten maajoukkuepelaaja Tomi Väkiparta lisäajan ensimmäisellä minuutilla.

FC Jazzin kokoonpanossa oli taas nuoria pelaajia lauantaina. Kuvassa heistä 15-vuotias Ruben Barrett, 18-vuotias Felix Lamminen, maalin tehnyt 16-vuotias Tomi Väkiparta sekä 17-vuotias Nehir Aydin Kuva ElonKuvaus / Elmeri Elo.

Kotijoukkueen päävalmentaja Ville Ulanen oli pettynyt kotipeliin,
­- Tänään pallollinen peli oli heikkoa teknisesti ja hukkasimme palloja aivan liikaa. Menetettiin liikaa palloja alhaalla sekä keskikentällä, jolloin vastustaja pääsi nopeisiin vastahyökkäyksiin. Lopun kiri jäi maalinpäähän, mutta se ei nyt lämmitä. Kun me haluamme vahvasti hyökätä, niin meidän pitää kyetä huolehtimaan pallosta paljon paremmin. Nyt hukkasimme palloja väärissä paikoissa ja teimme vartiointivirheitä omalla alueella, jotka maksoivat pisteet.

FC Jazz esitteli ottelussa yli 400 paikalle tulleelle katsojalle uuden pelaajan, kun Obi Jeremiah Chinonso juoksi kentälle toiselle puoliajalle. Pelaajan pelilupa-asiat etenivät maaliin hieman ennen pelin alkua. Chinonso on 18-vuotias vauhdikas hyökkääjä, jonka odotetaan tuovan laidalle lisää juoksuvoimaa. FC Jazzin kokoonpanossa oli taas useita nuoria pelaajia, jotka saivat peliaikaa, kun poissa olivat Mmenie Abassi-Ita Etok, Joona Visavuori sekä Waltteri Riihimäki. Riihimäki palaa mukaan seuraavaan peliin, mutta Etok ja Visavuori ovat vielä jonkin aikaa poissa vammojen takia.

FC Jazz kohtaa seuraavaksi viikon päästä lauantaina kotikentällään OLS:n.