Pisteet matkasivat Tampereelle

Astetta parempi esitys kuin Kaarinassa viikko sitten ei riittänyt pisteisiin Ilves/2:sta vastaan.

Ottelun tuominnut Lina Lehtovaara onnistui illassaan mainiosti.

Kauden kotiavaus alkoi ilolla ja surulla. FC Jazz kukitti seuransa koulusta valmistuneet ja tämän jälkeen vietettiin hiljainen hetki seuran pitkäaikaisen toimijan Seppo Kaukosen, pitkäaikaisen faniryhmä jäsenen Timo Halmelan ja usean pelaajan kaverin Heikki Koiviston muistoksi.

Ottelussa FC Jazz lähti taistelemaan lujasti kotipisteistä tamperelaisia vastaan. Edellisellä kierroksella myrskyvaroituksen kotonaan antanut Ilveksen nuori joukkue pelasi taidokasta jalkapalloa ja löysi ensimmäisellä jaksolla runsaasti tilaa FC Jazzin keskikentän keskustasta hyvillä avaavilla syötöillään. Vastaavasti FC Jazzin peliä vaivasi huolimattomuus syötöissä ja isot aukot topparien edessä. Pallo ei saatu ensimmäisellä jaksolla pelattu kunnolla hyökkääjille. Ilves/2 ei kuitenkaan päässyt maalipaikoille ja yritykset olivat heikohkoja laukauksia. Puoliajalle mentiinkin tasatilanteessa 0-0.

Janne Järnstedt katseli peliä maalinsuulta ja antoi puolustukselle positiivisen palautteen tappiosta huolimatta,
- Puolustimme tänään hyvin yhdessä, mutta ensimmäisellä jaksolla hyökkäyksiin lähteminen oli hankalaa. Toisella puoliajalla saatiin enemmän painetta Ilveksen päätyyn, mutta tällä kertaa ei kahta Gerun tolppaa lähemmäs päästy. Puolustus toimii hyvin, mutta hyökkäyksiin lähtemisessä meillä on parannettavan varaa. Ilves ei oikeastaan maalipaikoille päässyt lukuunottamatta harmillista ensimmäistä maaliaan, vaikka peliä pyörittelikin meidän kenttäpuoliskolla.

Puoliajan jälkeen FC Jazz teki vaihdon ja hyvin Kaarinassa kentälle tullut Arttu Lötjönen pääsi taas kentälle. Lötjösen suoritus oli taas hyvä ja nuori pelaaja onnistui tuomaan lisävirtaa peliin. Joose Mäkinen jatkoi puolustuksessa myös hyviä otteita. FC Jazz suoritti kaikki sallitut viisi pelaajavaihtoa ja ensimmäiset Kakkosen minuutit kirjattiin pelissä 16-vuotiaalle Eino-Iivari Pitkälälle. Christian Harjanne aiheutti hyökkäyksessä sähäkkyydellään ja loppuun pelaamisellaan pari läheltä piti tilannetta.

Ilves onnistui maalinteossa heti sen Jussi Aallon kovan pystytolppalaukauksen jälkeen, kun isokoinen Eemeli Raittinen onnistui haastamaan FC Jazzin puolustuksen ja laukomaan pallon nätisti yläkulmaan 64 minuutin kohdalla. Ennen Raittisen maalia FC Jazz oli saanut ottelun parhaan painostusjaksonsa Ilves päätyyn keräten lyhyessä ajassa kolme kulmapotkua ja Aallon tolpan. Toisen maalin Ilves teki pilkusta, kun Joonas Meura joutui kaatamaan vierashyökkääjän alueen sisällä. Järnstedt aavisti oikeaan kulmaan, mutta Miska Rautiolan laukaus oli riittävän tarkka ja kova.

Seth Ablade pyöritteli päätä harmissaan pelin jälkeen,
- Yritimme laittaa Ilveksen pelaamiseen kapulaita rattaisiin ja vaikka tappio tuli, niin Ilves ei päässyt pelaamaan ihan niin haluamallaan tavalla kuin olisi halunnut. Pelimme parani toisella jaksolla ja pienoisella tarkkuudella pelistä olisi voinut tulla meille positiivisempi lopputulema. Tästä kuitenkin jatketaan ja kerätään hyvät asiat talteen ja kehitetään muutamia asioita seuraavaan peliin.

​​​​​​​Pelin loppuhetkillä FC Jazz yritti saada painetta Ilves päätyyn, mutta Jussi Aallon vapaapotkun ylärimaa lähemmäs kotijoukkue ei tällä kertaa päässyt. Suunta joukkueen pelaamisessa oli yhtenäisempi kuin kauden avausottelussa ja seuraavaksi joukkue matkaa vielä ennen heinäkuuta Hämeenlinnaan HJS:n vieraaksi tärkeään peliin.