Pisteet jäivät Rovaniemelle

RoPS oli maalipaikoissa etevämpi. RoPS – FC Jazz 3-1 (2-1).

​​​​​​​FC Jazzin onnistui päästä voittokantaan toisesta pohjoisen joukkueesta kotikentällään, kun OLS vieraili Porissa edellisellä kierroksella. Rovaniemellä kotijoukkue RoPS oli toistamiseen tällä kaudella parempi ja lähetti FC Jazzin kotimatkalle tappion kera. Pohjoisen joukkueet eivät ole olleet FC Jazzille mieluisia vastustajia. Mikäli FC Jazz ja RoPS pelaavat samassa jatkosarjassa syksyllä on Ville Ulasella vielä yksi mahdollisuus napata pisteitä viime kauden joukkueeltaan.

Pitkän vierasmatkan lähtökohdat eivät olleet porilaisille lähtökohdiltaan parhaat, kun tiedossa olleiden poissaolojen lisäksi Poriin jäivät kuumeisina Takaya Sasaki sekä Joonatan Lehto. Lisäksi pelin alussa Waltteri Riihimäki jouduttiin vaihtamaan kentältä pois loukkaantumisen takia. Onneksi tunnelin päässä on valoa ja pitkään poissaolleita pelaajia alkaa palaamaan joukkueen vahvuuteen lähiviikkoina.

FC Jazz joutui ottelussa tekemään aikaisen vaihdon ja Niilo Puustinen pääsi kentälle sen jälkeen kun Waltteri Riihimäki loukkasi jalkaansa. Kuva ElonKuvaus / Elmeri Elo

Pelissä FC Jazzilla oli Ville Ulasen mukaan omat hetkensä nousta tasoihin ja kääntää peli,
- Hankala alku, kun kotijoukkue onnistui kahdesti lyhyen ajan sisään. Nousimme maalin päähän kuitenkin nopeasti ja toisella puoliajalla oli huippupaikka tasoittaa peli ennen kuin kotijoukkueen onnistui tekemään kolmas maali. Tasaisuutta tekemiseen, niin taistelu tuottaa jatkossa pisteitä taas.

Firminon onnistui viimeistellä FC Jazzin maali ottelun 19 minuutilla Obin syötöstä tyhjään maaliin, sen jälkeen, kun tuore nigerialaispelaaja oli ensin tutusti juossut laidallaan muilta karkuun. Kotijoukkueen ensimmäinen maali poukkasi epäonnekkaasti FC Jazzin pelaajasta maaliin 10 minuutin kohdalla Juuso Polven laukauksen jälkeen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Tatu Lakela harhautteli itsensä laukaisupaikkaan ja viimeisteli lukemat 2-0. Ottelun loppulukemat viimeisteli reipas 10 minuuttia ennen pelin loppua Tomas Varhi, kun pallo pelattiin FC Jazzin puolustuksen selustaan.

FC Jazzilla on matkaa ylempään loppusarjaan viikonlopun pelien jälkeen kaksi pistettä, kun pelaamatta on vielä kuusi kierrosta. Kotikentälleen FC Jazz saa vastaansa EPS:n, JJK:n sekä KPV:n ja vieraissa se kohtaa Atlantis FC:n sekä tällä hetkellä putoamisuhan alla olevat VIFK:n ja FC Vaajakosken. Ykkösen runkosarja päättyy elokuun viimeisenä päivänä.

Seuraavan kerran FC Jazz pelaa tulevana perjantaina Seasons stadionilla, kun sen vieraaksi saapuu perinteiseen Pori Cup otteluun EPS, joka on sarjassa kerännyt FC Jazzin lailla 19 pistettä ja pelaa paikasta yläloppusarjaan.

Tomi Väkiparta uurasti FC Jazzin keskikentällä Rovaniemellä reilun 80 minuuttia. Elokuun alussa pelaaja matkaa U17-maajoukkueen matkassa PM-turnaukseen. Kuva: ElonKuvaus / Elmeri Elo