Paikalliskamppailu keräsi väkeä lehtereille

FC Jazz esiintyi pirteästi lauantai-illan harjoituspelissä. MuSa otti kuitenkin voiton lukemin 1-3.

FC Jazzin Christian Harjanne ja Musan Salaman Matias Koskinen väänsivät viime vuoden harjoituspelin tapaan lujasti lauantai-iltana.

Kuva: Urheilusuomi.com

MuSan raamikas John Frederiksen osoitti olevansa kelpo pelimies ja teki kaksi lähes identtistä maalia laidalla pelanneen Matias Koskisen syötöistä. Frederiksenin maalit syntyivät parin minuutin sisään 20 peliminuutin kohdalla. Jälkimmäisessä maalissa MuSa katkaisi FC Jazzin hyökkäyksen ja Koskinen pääsi keskittämään upean syötön suoraan Frederiksenin päähän. Ensimmäisessä maalissa färsaarelainen pääsi puskemaan turhan vapaasti ja helposti pallon verkon perälle. Testipelaaja osoitti, että hänelle ei pidä puolustuspäässä antaa tilaa.

Ottelun ensimmäinen tilanne tuli heti FC Jazzin ensimmäisestä hyökkäyksestä. Nopeiden syöttöjen jälkeen Joel Lehtonen laukoi pallon kuitenkin vapaasta paikasta ohi MuSan maalissa pelanneen Eetu Lindforsin. Ensimmäisellä jaksolla pelattiin tasaisesti ja tilanteita rakentui molemmille joukkueille tasaisesti. FC Jazzin kärjessä pelannut U18-maajoukkueessakin vieraillut Christian Harjanne pääsi ampumaan tulisesti 12 peliminuutin kohdalla, josta Waltteri Riihimäen ei onnistunut nostamaan riparia sisälle. MuSa sai 35 minuutin kohdalla vapaapotkun vaarallisesta paikasta rangaistusalueen rajalta, mutta Juuso Aalto nosti laukauksen hieman yli vasemman ylänurkan. Joonas Meuralla oli vielä hieman ennen taukoa paikka laukaista pallo vaparin jälkitilanteesta maaliin, mutta veto meni yli.

Toinen puoliaika toi värikkyyttä otteluun myös korttien kautta. Testissä ollut Jon Frederiksen katseli punaista 70 peliminuutin kohdalla ja joukkueiden vaihtopenkeillä nähtiin tiukkaa keskustelua. Joel Lehtonen lähti tilanteen seurauksena päivystykseen huollettavaksi päähän tulleen avohaavan johdosta. Molemmat joukkueet jatkoivat pelaamista vajaalla, kunnes toipilaana penkillä ollut punaisten Juho Lehtonen tuli viimeiseksi vartiksi kentälle.

MuSa pelasi harjoituspelin läpi lähes samalla miehistöllä, tehden pari vaihtoa. Toisella jaksolla Samuli Virtasen tilalle tuli Juuso Rantala ja Joni Lämsän tilalle Aleksi Leppänen. FC Jazz vaihtoi puoliajalla viisi pelaajaa ja teki kaiken kaikkiaan seitsemän vaihtoa koko ottelussa. Ensimmäisellä jaksolla toppareina pelanneet Joonas Meura ja Joose Mäkinen vaihdettiin Eetu Setäseen ja Arttu Lötjöseen. Joose Mäkinen pelasi toisen jakson laitapuolustajana. Puolustuslinjassa Aleksi Toivonen uurasti koko pelin oikeana pakkina. Juho Kemppisen tilalle tuli Joona Visavuori ja Waltteri Riihimäen tilalle Mostafa Mohammadi. Maaliin vaihdettiin Janne Järnstedtin tilalle Lauri Leivo-Jokimäki, joka torjui heti jakson alkuun John Frederiksenin yrityksen hyvin. Toisella jaksolla FC Jazz vaihtoi kentälle myös Eino-Iivari Pitkälän hyvin uurastaneen Rasmus Laaksosen tilalle, sekä Juho Lehtosen Joel Lehtosen tilalle.

Toisella puoliajalla FC Jazz kykeni parantamaan vielä piiruun verran peliään ja jakson alussa mentiinkin hetki päästä päähän railakkaasti. FC Jazzin onnistui pelaamaan syöttelemällä palloja pelaajalta toiselle ja tätä kautta Rasmus Laaksonen pääsi puolittaiseen läpiajoon. Tilanteessa Laaksonen nosti pallon yli Lindforsin, mutta myös yli maalin. Hetkeä myöhemmin Joona Visavuori ja Mostafa Mohammadi loivat Harjanteelle vetopaikan. FC Jazz kavensi ottelun 66 minuutilla, kun Eetu Setänen kaadettiin vapaapotkutilanteessa. Pilkun laittoi varmasti maalin oikeaan alanurkkaan Benjamin Tuovinen. MuSa onnistui vaihdosta tulleen Juuso Rantalan toimesta vielä kertaalleen, kun Rantala nikkasi päällään vapaapotkun maaliin yli vastaan tulleen Lauri Leivo-Jokimäen. Ottelu päättyi MuSan viiteen peräkkäiseen kulmaan, jotka olivat totutusti vaarallisia.

FC Jazzin valmentaja Seth Ablade oli pelin jälkeen harmissaan tappiosta, mutta nosti kuitenkin esiin nopeasti joukkueen pirteyden,
- Menemme eteenpäin ja lähemmäs koko ajan sitä, miten haluan joukkueen pelaavan. Tänään pelimme taso ei vaihdellut liikaa ja pelasimme tasavahvan ottelun, jossa toisella jaksolla jopa paransimme peliämme hieman. Joukkueessa oli nyt sitä mitä haluan nähdä kentällä eli pallon liikuttelua ja vauhdikkaita hyökkäyksiin lähtöjä. Teimme runsaasti vaihtoja harjoituspelissä ja pelaajat saivat mahdollisuuden antaa näyttöjä. Vielä on kauden alkuun aikaa kehittää pelaamista ja sitä jatketaan harjoituksissa ensi viikolla.

John Frederiksenin kaksi puskumaalia ja kolmas paitsiona hylättynä osoittivat pelaajan vaarallisuuden. Jussi Välilä on jälleen tärkeä pelaaja tulevalla kaudella MuSan-joukkueelle molemmissa päissä kenttää. FC Jazzin joukkueesta voi nostaa esiin armeijaa suorittavan Rasmus Laaksosen sekä hyvin ensimmäisellä jaksolla vastustajaa haastaneen Waltteri Riihimäen esitykset. Benjamin Tuovinen ampui pilkun maaliin ja rauhoitti peliä keskellä. Joel Lehtonen haastoi laidalla tiukasti ja laitapuolustajat Eetu Kanerva ja Aleksi Toivonen jatkoivat vauhdikkaita esityksiään. Myös nuoret maajoukkuepelaajat Joose Mäkinen, Arttu Lötjönen ja Christian Harjanne näyttivät mitä heiltä on lupa odottaa.

FC Jazz: Janne Järnstedt (45’ Lauri Leivo-Jokimäki), Aleksi Toivonen, Joonas Meura (45’ Eetu Setänen), Joose Mäkinen, Eetu Kanerva (45’ Arttu Lötjönen), Joel Lehtonen (75’ Juho Lehtonen), Juho Kemppinen (45’ Joona Visavuori), Benjamin Tuovinen, Waltteri Riihimäki (45’ Mostafa Mohammadi), Rasmus Laaksonen (70’ Eino-Iivari Pitkälä), Christian Harjanne.