MuSa vei toisen Derbyn nimiinsä

Seuran oma kasvatti Aaro Holappa oli avauksessa ensimmäistä kertaa. (kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

Tehottomuus maalipaikoissa jatkui

FC Jazz ja MuSa kohtasivat torstai-illan paikallisottelussa UK:n tekonurmella - ensimmäisen kohtaamisen tavoin MuSa vei nimiinsä samoilla lukemin 2-0. Länsiporilaisten maaleista vastasivat Samu-Petteri Mäkelä ja toinen osuma merkittiin Jazzin omaksi maaliksi. FC Jazz lähti otteluun ilman Toni Pyyrantaa, Joonas Meuraa, Justus Rantasta, Christian Harjannetta, Jussi Lemiota, Juho Lehtosta ja armeijassa ollutta Joona Visavuorta.

MuSa aloitti ottelun vahvasti ja Jazz ei oikein meinannut päästä otteluun kiinni. Hyökkäysten rakenteluvaiheessa huolimattomuus syötöissä aiheutti ongelmia ja MuSa käänsi niistä pelin hyvin ja nopeasti. MuSan ensimmäinen maali syntyi kulmapotkusta, kun Mäkelän antaman kulman puski Samuli Virtanen FC Jazzin Joel Lehtosen kautta maaliin. Toisesta maalista vastasi Mäkelä itse, johon Juuso Rantala antoi hyvän alustuksen. Janne Järnstedt maalilla ei maaleille mahtanut mitään.

Vaikeasta alusta huolimatta FC Jazz pystyi kuitenkin ensimmäiselle puoliskolle luomaan kaksi-kolme hyvää maalipaikkaa, joihin MuSan maalivahti Olli Hakanpää otti isot torjunnat. Muun muassa Aleksi Ikoselle ja Rasmus Laaksoselle siunaantui loistavat paikat, ja erityisesti Ikosen paikassa Hakanpää venyi todelliseen pelastukseen.

Toinen puoliaika oli totuuden nimissä aika mitään sanomaton, ja todelliset tapahtumat jäivät vähiin. Toisella puoliskolla pystyttiin luomaan pari paikkaa, muttei yhtä vaarallisia kuin ensimmäisellä jaksolla. Osa lupaavista hyökkäyksistä kaatuivat lopulta huolimattomuuteen.

Vuonna 2004-syntynyt Aaro Holappa aloitti ensimmäistä kertaa avauksessa edustuksen riveissä ja pelasikin Jazzin keskikentällä varsin onnistuneesti. Harjoituskauden aikana tähän mennessä mies on tullut vaihdosta kentälle.

- Oli hienoa päästä pelaamaan isot minuutit, mutta tappio tottakai harmittaa. Joukkueen pelaaminen sekä oma pelaaminen ei ollut ihan toivotulla tasolla eikä saatu pidettyä palloa kontrolissa. Sen takia jouduttiin välillä puolustamaan pitkiäkin jaksoja, kommentoi Holappa ottelua.

Seuraavaksi Jazz kohtaa Närpiö Kraftin ensi viikon lauantaina klo 13.15 UK:n tekonurmella.