MuSa vei harjoituskauden ensimmäisen Porin Derbyn

MuSa oli tällä kertaa parempi. Harjoituskausi jatkuu taas viikon päästä. (kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com)

FC Jazz jäi tällä kertaa maaleitta

Paikallisvastustajat FC Jazz ja MuSa kohtasivat lauantaina Porin urheilukeskuksen tekonurmella pelatussa harjoitusottelussa. Ottelu päättyi lopulta musalaisten 2-0-voittoon - Naoki Maeda ja Juho Heikkinen vastasivat MuSan maaleista. FC Jazzin kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi poissa olivat Juho Lehtonen, Joonas Meura, Jussi Lemio, Toni Pyyranta, Joonatan Lehto ja Ville-Veikko Isomäki.

MuSa siirtyi ensimmäisen jakson alkupuoliskolla 1-0-johtoon Maedan maalilla, kun japanilainen laittoi hienosti boksin sisältä yläriman kautta pallon maaliin ohi Janne Järnstedtin. Muuten Jazz piti hienosti MuSan poissa maalipaikoilta ja puolustuspelaaminen on ollut joukkueen selvästi vahvin osa-alue tähän mennessä.

Ensimmäisellä joukkue pystyi myös muutaman hyvän maalipaikan luomaan, joissa ei vaan viimeistely osunut kohdalleen. Ensin Elias Ahde tarjoili Aleksi Ikoselle loistavan paikan takatolpalle, mutta Ikosen ohjaus meni valitettavasti ohi maalista. Hyvä paikka siunaantui myös Ahteelle myöhemmin, kun hän pääsi puolittain läpi, mutta lopulta MuSan Joonas Lakkamäki sai häirittyä sen verran, että Ahteen laukaus epäonnistui ja oli lopulta helppo torjuttava MuSan maalilla pelanneelle Olli Hakanpäälle.

FC Jazz sai toisella jaksolla kyllä pidettyä palloa, mutta vaarallisille maalipaikoille se ei pystynyt enää pääsemään ja näin kirivaihdetta ei saatu käyntiin. MuSa pystyi yhden maalin tekemään toisella jaksolla ja se sai alkunsa Jazzin pelaajan harhasyötöstä. Tobias Laaksonen sai pallon ja syötti boksin sisällä Heikkiselle, joka viimeisteli lukemiksi 2-0. Tämän enempää ei maaleja ottelussa nähty.

Toisella puoliskolla nähtiin myös kaksi ulosajoa. Ensin MuSan Juuso Rantala lensi toisella keltaisella kortilla ulos ja myöhemmin Jazzin Benjamin Tuovinen kaadettuaan Jussi Välilän.

Päävalmentaja Jani Uotinen niputti ottelun jälkeen pelin antia.

- Ensimmäisellä jaksolla luotiin kaksi vaarallista maalipaikkaa - Eliaksen läpiajo sekä Aleksin ohjaus takatolpalta. Toisella jaksolla pidettiin palloa pitkiäkin aikoja vastustajan kenttäpuoliskolla, mutta ei siitä saatu luotua vaarallisia maalintekotilanteita.

- Puolustuksellisesti pelasimme joukkueena hyvän ottelun eikä vastustajalla kovin montaa vaarallista maalipaikkaa ollut. Kokonaisuutena odotetunlainen ottelu. Derbyhenkeä löytyi molemmilta joukkueilta ja tapahtumia riitti, jopa pari ulosajoakin. Tulokseen olen pettynyt sekä tapaan, jolla vastustaja teki molemmat maalinsa. Otetaan opiksi näistä virheistä, jatketaan maanantaina harjoituksia ja suunnataan katseet kohti ensi lauantain SalPa-peliä, kommentoi Uotinen.

FC Jazzin harjoituskauden ottelut jatkuvat taas viikon päästä, kun SalPa saapuu Poriin vieraaksi klo 13.15. FC Jazz ja MuSa kohtaavat vielä kerran toisensa ennen sarjakauden alkua - toinen Porin Derby pelataan torstaina 1.4. klo 18.30.