Murheellinen alku pelille

GrIFK varmisti sarjapaikkansa voittamalla kotikentällään. FC Jazzille pääkaupunkiseutu on paha paikka.

FC Jazzilla on ollut mietittävää pääkaupunkiseudun vierailujen jälkeen. Kuva: Urheilusuomi.com

Lähtökohdat otteluun olivat molemmille joukkueille varsin selvät, voitolla varmistuu paikka Kakkosessa. FC Jazzin osalta tahtotila lunastaa paikka ei näkynyt koko ottelun aikana ja GrIFK siirtyi heti ottelun alussa kulmapotkun jälkitilanteesta toisella minuutilla johtoon Anton Lindbladin maalilla. Kylmää vettä tuli uudelleen niskaan kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Petter Meyer teki ensimmäisen kolmesta maalistaan laukomalla pallon tyhjään maaliin sen jälkeen, kun se oli pompannut tolpasta kentälle. FC Jazzin paras maalipaikka ensimmäisellä puoliajalla osui Juho Lehtoselle, joka ei hyvästä paikasta saanut osuttua maaliin.

Päävalmentaja Miro Varhelahti harmitteli löysyyttä ja ottelun starttia,
- Kokenut kotijoukkue sai unelma-alun peliin ja sen jälkeen tyylitteli ottelun mallikkaasti maaliin. Me emme olleet tänään missään vaiheessa mukana pelissä sellaisella asenteella, jota odotin. Tänään liian monella pelaajalla kentällä oli huono päivä ja tahtotila voittaa oli jäänyt kotiin.

FC Jazzille murheita toi lisäksi ensimmäisellä jaksolla Janne Järnstedtin loukkaantuminen, joka saattaa pitää maalivahdin poissa loppukauden peleistä. Toisella jaksolla Joonas Meura sai kovan laukauksen päähänsä ja joutui jättämään kentän.

Toisella puoliajalla kotijoukkue katkaisi tunnin pelin kohdalla FC Jazzin näennäisen yrittämisen, kun taas vasemmalta laidalta rakennetun hyökkäyksen päätti tarkalla laukauksella Petter Meyer. GrIFK neljäs maali syntyi kulmapotkusarjan päätteeksi, kun FC Jazzin maaliin vaihdettu Tuukka Nurmi ei saanut pidettyä palloa käsissään ja se putosi. Tilanteesta Meyer siirsi pallon läheltä maaliin. FC Jazz sai kolme peliä maalinsa puhtaana pitäneen GrIFK:n nollan rikottua, kun Rasmus Laaksonen laukoi kauden ensimmäisen maalinsa. Ottelun loppulukemat 5-1 viimeisteli 96 peliminuutilla Juha Hakola vapaapotkusta, jota edelsi FC Jazzin huolimaton pelaaminen keskikentällä.

FC Jazz on kokenut 15 pelaamassaan ottelussa kuusi tappiota. Niistä kaikki kolme vierailua pääkaupunkiseudulle ovat tuottaneet murheelliset tappiot, joissa omaan päähän on päästetty peräti 13 maalia. Kauden viimeinen vierailu kehä kolmosen sisäpuolelle tehdään viikon päästä lauantaina, jolloin vastaan asettuu FC Jazzin takana neljä pistettä ja putoajan paikalla oleva FC Espoo. Tuossa ottelussa on näytön paikka ottaa kauden neljäs voitto, jolla varmistetaan sarjapaikka.

​​​​​​​B-lohkon putoamistaistelussa on tällä hetkellä neljä joukkuetta, jotka yrittävät välttää P-Iirojen kohtalon. TPV ja SalPa ovat 17 pisteessä, FC Jazz 15 pisteessä ja FC Espoo 11 pisteessä. FC Espoo taisteli lujasti voitosta lauantaina ja hävisi vasta lisäajalla tulleella maalilla HJK Klubi 04:lle, joka varmisti nousun Ykköseen.

Sarjaa on kaikilla putoamisuhan alla olevilla joukkueilla jäljellä kaksi ottelua. Seuraavaksi FC Jazz matkaa FC Espoon vieraaksi ja päättää kauden kotonaan sunnuntaina 1.11, kun vastaan asettuu TPV. Tamperelaisilla on mahdollisuus varmistaa sarjapaikkansa viikon päästä, kun joukkue kohtaa kotonaan Atlantiksen. SalPa kohtaa vielä kotonaan KaaPon ja vieraissa viimeisellä kierroksella HJS akatemian. FC Espoon kauden päättävä ottelu pelataan Paraisilla.