Mansen maalikarkelot

FC Jazzin nuoret onnistuivat maalinteossa. Rasmus Laaksonen laukoi uran ensimmäisen Kakkosen maalin, myös Joose Mäkinen nikkasi pallon päällään verkon perälle.

U17-maajoukkueen mukana Puolaan matkaava 16-vuotias Joose Mäkinen keräsi tehot 1+1, kun FC Jazz voitti Tampere Unitedin vieraissa 3-4. Kuva: Urheilusuomi.com

Pyynikin tekonurmen kapeus toi sunnuntai-illan otteluun mukavasti vauhtia ja vaarallisia erikoistilanteita. Normaalisti sivurajaheitoista ei kyetä luomaan erinomaisia maalipaikkoja, mutta Tampereella niitä nähtiin runsain mitoin. Kotijoukkue TamU osasi hyödyntää sivurajaheittoja paremmin ja saikin rakennettua niiden kautta monia läheltä piti tilanteita FC Jazzin maalille.

Lujasti taistellut kotijoukkue tuli tilanteisiin asenteella ja oli ottelussa kaksinkamppailuissa sekä kakkospalloissa lähes poikkeuksetta vahvempi kuin FC Jazz. FC Jazz pelasi tasaisen ottelun, jossa kahden maalin takaa-ajoasema ensimmäisellä jaksolla kuitattiin nopeasti ennen puoliajan vaihtumista. Ensimmäisen puoliajan lisäajalla Joose Mäkisen onnistui puskemaan pallon Tobias Laaksosen syötön jälkeen maaliin ja näin puoliajalle mentiin kotijoukkueen johdossa 3-2.

Alkuviikosta nuorten U17-maajoukkueen matkaan Puolaan lähtevä Joose Mäkinen oli pelin jälkeen tyytyväinen kolmeen pisteeseen,
- Päästimme ensimmäisellä puoliajalla vähän helppoja maaleja ja omaa peliä ei oikein saatu käyntiin. Toisella puoliajalla ryhdistäydyimme ja peliä haltuumme paremmin. Onnistuimme lisäksi tekemään pari hienoa maalia ja ottamaan hienon voiton loppuhetkillä.

Mäkinen oli mukana myös FC Jazzin 1-1 tasoituksessa nostamalla vaparin hienosti puolesta kentästä TamUn alueelle. Jussi Aallon jatkon jälkeen Rasmus Laaksonen viimeisteli taidokkaasti maalin etunurkasta. Maali oli vireeseen päässeelle Rasmukselle ensimmäinen virallinen maali edustusjoukkueessa.
- Hienoa onnistua ja tehdä maali. Loppujen lopuksi saimme monien maalipaikkojen jälkeen tehtyä lopussa voittomaalin Nicolaksen toimesta, totesi tyytyväinen laituri.

Ottelussa tehtiin peräti seitsemän maalia, joista FC Jazz teki neljä ja voitti ottelun. Pelin hienoimmasta ja kotijoukkueen 2-1 osumasta vastasi Omar Khary, joka laukoi pelivälineen ensimmäisen jakson 28 minuutilla lähes 30 metristä vastapalloon FC Jazzin vasempaan yläkulmaan. Kotijoukkueen avausmaali merkittiin kulmapotkutilanteessa FC Jazzin omaksi maaliksi 25 peliminuutilla. Tamun 3-1 osuma tuli vastahyökkäyksestä ensimmäisen jakson lopulla, kun Niklas Lindholm viimeisteli varmasti hyvästä syötöstä.

FC Jazzin maalissa Atte Paunio oli vireessä ja esti monta kotijoukkueen hyvää maalintekoyritystä upeilla torjunnoilla, pitäen FC Jazzin taistelussa mukana pelin loppuun saakka. Myös Jussi Aalto oli kotonaan kapealla kentällä ja osoitti, että taidokkaat harhautukset eivät ole vielä kadonneet mihinkään. Aallon jalasta lähti muutama pommi, joista yksi osui ylärimaan tulisesti ensimmäisellä jaksolla. Pelin edetessä otteitaan upeasti petrannut Christian Harjanne aiheutti nousullaan vapaapotkun FC Jazzille toisen jakson alussa. Tuomitun vaparin Jussi Aalto laukoi kauniisti muurin yli maaliin ja tasoitti ottelun. Maali oli Aallon kauden yhdestoista.

Toista puoliaikaa pelattiin tasaisesti pelin loppuhetkille saakka. Hieman ennen peliajan päättymistä Tobias Laaksonen nosti pallon rangaistualueen sisällä olleelle Nicolakselle, joka viimeisteli riemukkaat loppulukemat. Tobias Laaksoselle syöttö oli ottelun toinen maaliin johtanut taidonnäyte. FC Jazzin puolustukseen palannut Jussi Lemio pelasi mainion pelin, mutta huilaa valitettavasti seuraavan matsin otettuaan kauden neljännen keltaisen kortin ensimmäisellä jaksolla. Joose Mäkinen pelasi topparin paikalla rauhallisesti ja osoitti maajoukkueen kapteenin nauhan arvoisia otteita.

Seth Ablade huokaisi pelin jälkeen syvästi ja oli iloinen pelaajien puolesta,
- Kotijoukkue pelasi tänään satalasissa ja taisteli sarjapaikastaan. Pystyimme pelaamaan mielestäni rauhallisesti ja luomaan maalipaikkoja pelin alusta alkaen. Onneksemme saimme voittomaalin tehtyä ja palattua voittojen tielle.