Kurja lopputulema

Punaisella joukkueella on peiliinkatsomisen paikka. Juho Lehtonen teki töitä hyökkäyksessä, mutta jäi yksinäiseksi vastustajan puolustaessa tiiviisti.

FC Jazzin joukkue joutui pettymään ja kärsi 0-1 tappion Käpylän Pallolle stadionilla. Kuva: Urheilusuomi.com

FC Jazz lähti kovin odotuksin hakemaan kauden toista voittoaan stadionille. Varsin nopeasti paikalle saapuneet katsojat saattoivat todeta, että Käpylän Pallo esiintyi vahvasti kentällä ja kotijoukkue ei. FC Jazz ei saanut missään vaiheessa peliään rullaamaan. Kentällä nähtiin kotijoukkueen toimesta pitkiä yksittäisiä kuljetuksia, joiden päätteeksi pallo menetettiin tai syötettiin vastustajalle sekä runsaasti hävittyjä kaksinkamppailuja. Kuvaavaa on, että hyökkäysalueella ei saatu aikaiseksi pitkiä hyökkäyksiä laisinkaan ja pääsääntöisesti palloa pidettiin omalla puolustusalueella.

Käpylän Pallon puolustus pelasi virheettömästi ja kykeni suojelemaan omaa maaliaan varsin helposti. Sen hyökkäyksessä oli etukäteen vaaralliseksi tiedetty 25-vuotias nigerialainen Chinedu Akuvuo, joka onnistuikin viimeistelemään ottelun loppunumerot röyhkeällä murtautumisella vasemmalta laidalta ja ampumalla pallon yläriman kautta FC Jazzin maaliin ottelun 27 minuutilla. Nigerialainen onkin tehnyt kaikki Käpylän Pallon tämän kauden kolme maalia sarjassa. Vierailijoiden joukkueesta esiintyi myös keskikentällä Miika Kauppila edukseen.

Seth Ablade ei nostanut stadionin kentän kuntoa esiin, mutta totesi että se ei kyllä auttanutkaan kummankaan joukkueen pelaamista,
- Yritimme pelata omaa lyhytsyöttö peliämme, mutta se ei nyt kyllä onnistunut laisinkaan. Toisella jaksolla pelasimme pitkällä pallolla vastustajan puolustusalueelle, mutta emme olleet kyllin agressiivisia voittamaan niitä. Kokonaisuudessaan olimme läpi pelin liian passiivisia, emmekä taistelleet riittävästi, jotta olisimme ansainneet pisteitä.

Kotijoukkueen ehkä vaarallisin paikka oli ottelun 80 minuutilla, kun Jussi Aallon hyvin kiertynyt vapaapotku meni kolmen FC Jazzin pelaajan läpi maalin edestä ohi. Juho Lehtonen teki ennen vaihtoon tuloaan hyvin aloitteita hyökkäyksessä, mutta palloa ei saatu tilanteisiin pelattua. Jussi Aalto toi kentälle hyökkäykseen osaamista ja suorituksissa näkyi pitkä kokemus. Tobias Laaksosen taitoa siirrettiin kolmelle eli pelipaikalle ottelun aikana ja hänellä riitti yritystä loppuun saakka. Eetu Kanervan yritteliäs esiintyminen oli omalla laidallaan hyvällä tasolla.

FC Jazz kohtaa seuraavaksi helatorstaina klo 15.00 Espoossa paikallisen palloseuran. Sarjanousijaa vastaan nostetaan taas oma taistelu kohdalleen, tehdään maaleja ja puolustetaan yhtä tarkasti kuin stadionilla Käpylän Palloa vastaan.