Kauden toinen tappio sisuunnutti

HJK Klubi 04 esitti Bolt Areenalla taidosta peliä ja FC Jazz puolusti omaa päätä.

Janne Järnstedt pelasi taas hyvän pelin ja pelasti pallon kertaalleen myös maaliviivalta.

Asetelma illan otteluun olivat hieman haastavat FC Jazzin osalta ja Seth Ablade oli muuttanut pelisysteemiä puolustusvoittoisemmaksi. Kotiin jäivät avauskokoonpanon pelaajista Eetu Kanerva, Eetu Setänen ja Jussi Aalto, jotka kaikki ovat olleet tärkeitä pelaajia kauden otteluissa. Punaiset lähtivät neljällä puolustajalla sekä viidellä keskikenttäpelaajalla tukkimaan omaa aluetta ja vain Christian Harjanne kärkkyi palloja kärjessä.

Klubi 04 oli edellisessä ottelussaan viimeistellyt kahdeksan maalia ja kotiesitys FC Jazzia vastaan oli tasaisen laadukas. Klubi osoitti Ilves/2 tavoin, että Veikkausliigaseurojen taustalla on runsaasti taidokkaita pelaajia. Joukkueesta nousi esiin keskikentällä pelannut Saku Heiskanen, joka teki peliä hyvin ja onnistui myös tekemään ottelun avausmaalin 15 peliminuutin kohdalla. Myös Denis Cukici oli keskikentällä hyvä. Helsinkiläiset eivät virheitä kentällä tehneet ja taistelivat lujasti jokaisesta pallosta.

Ottelun avausmaalia edelsi FC Jazzilta hyvä jakso ja harmittavasti pieni nukahdus maksoi Klubille vastahyökkäyksen, josta Heiskanen ampui pallon maata pitkin tarkasti maaliin Janne Järnstedtin käsien kautta. Ensimmäisellä puoliajalla ei hirveästi maalipaikkoja luotu ja FC Jazzin paras paikka osui Joel Lehtoselle, joka ampui Benjamin Tuovisen syötöstä tolppaan. Muutaman kerran FC Jazz olisi voinut lähteä hyökkäykseen nopeasti, mutta palloa pelattiin hieman turhaan takaisin omaan päähän.

Klubi teki loppulukemat ottelun 68 minuutilla, kun pari minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Henri Salomaa siirsi pallon tyhjään maaliin sen jälkeen, kun Järnstedt oli torjunut Cukicin laukauksen. Tilanne lähti taas FC Jazzin hieman epätarkan pelaamisen jälkeen keskialueelta, jolloin kotijoukkue pääsi hyökkäämään 5-2 vastaan. Toisella puoliajalla FC Jazzin paras paikka tuli Christian Harjanteelle, joka ampui Juho Kemppisen syötöstä sivuverkkoon.

Ottelun lopussa FC Jazz lähti hyökkäyksiin rohkeammin ja sai luotua painetta kotijoukkueen päätyyn. Samalla se avasi omaa puolustamistaan ja tämän seurauksena Klubi pääsi useamman kerran yrittämään kolmatta maalia.

Seth Ablade hyväksyi tällä kertaa tappion,
- Mielestäni pelasimme ihan hyvin ja saimme pidettyä palloa. Hyökkäyksiin pitää lähteä rohkeammin, kun sellainen paikka on. Lähdimme puolustuksen kautta, mutta harmiksemme meille sattui pari hieman huolimatonta tilanteen pelaamista. Vastassa oli tänään tasainen ja hyvin pelannut joukkue. Tällä kertaa pitää myöntää, että parempi voitti. Päivän esityksemme oli ihan hyvä ja voiton metsästäminen sisuunnuttaa joukkuetta koko ajan enemmän. Tämän kaltaisilla esityksillä tulemme varmasti keräämään vielä runsaasti pisteitä.

FC Jazz vaihtoi kentälle ensimmäiseen Kakkosen otteluunsa Justus Rantasen ottelun lopussa ja tällä hetkellä joukkueessa on loppukaudeksi riittävästi leveyttä kantamaan poissaoloja. Tälläkin kertaa vaihtojen myötä pelin loppuun saatiin vielä vauhtia ja tilanteitakin luotua.